Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tikrasis mūšis prasidės pirmadienį: Rokas Baciuška Maroko ralį pradėjo ramiai, bet pasiruošęs kovai

Sekmadienį startavęs „Rallye du Maroc“ pasaulio ralio-reidų čempionato finalinis etapas subūrė įspūdingą kiekį sportininkų – net 267 komandos varžosi dėl pergalių Maroko dykumose.

Tarp jų – ir lietuvis Rokas Baciuška, siekiantis tapti pirmuoju sportininku istorijoje, laimėjusiu čempionų titulus dvejose skirtingose klasėse.

Lenktynės prasidėjo 25 kilometrų ilgio prologu, kurio metu buvo išsiaiškinta starto pozicija pirmadienio pirmajam etapui. Rokas Baciuška, varžydamasis „Challenger“ klasėje, finišavo 10-oje pozicijoje, įveikdamas trasą per 18 min. ir 31 sek.

Rezultatai: https://www.maroc.live.worldrallyraidchampionship.com/en/car/0/latest-ranking

„Visada norisi važiuoti kiek įmanoma greičiau, bet pagrindinis mano tikslas – tapti pasaulio čempionu. Kol kas turiu pakankamai taškų, tad mano užduotis – mėgautis lenktynėmis ir parvežti bagį namo,“ – su šypsena dalijosi lietuvis.

Bendroje automobilių įskaitoje Rokas buvo 20-tas. Greičiausias „Challenger“ klasėje buvo amerikietis Mitch Guthrie, trasą įveikęs per 17 min. 34 sek., o Baciuška nuo jo atsiliko 51 sekunde. Tačiau po kurio laiko paaiškėjo, jog amerikietis gavo vieną minutę baudos, tad pirmąją vietą užėmė lenkas Eryk Goczal. Rokas nuo jo atsiliko tik 38 sekundėmis ir pakilo viena starto pozicija. Tauragiškis rytoj startuos 9-tas ir į tai žiūri ramiai. „Tai tik apšilimas. Svarbiausia buvo susikurti ritmą ir įsitikinti, kad technika paruošta rytojaus etapui,“ – sakė Rokas po finišo.

Šiemet Baciuška yra ryškus favoritas laimėti „Challenger“ klasę, tačiau jo pagrindinis konkurentas, argentinietis Nicolás Cavigliasso, taip pat siekia pergalių ir kova dėl čempiono titulo, tikėtina, bus įtempta iki pat paskutinio greičio ruožo. Lietuvis dabar pirmauja pasaulio čempionate su 44 taškų persvara prieš argentinietį.

Pirmasis „Rallye du Maroc“ etapas įvyks pirmadienį, Zagoros regione. Lenktynininkams teks įveikti 496 km maršrutą, kurį sudaro 268 km greičio ruožas ir 228 km pervažiavimas. Dėl savo reljefo, ši trasa bus tikras iššūkis lenktynininkams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas