Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Trečia Estijos WRC diena: K.Rovanpera pademonstravo seniai neregėtą tempą

Kaip jau žinome, jei ne O.Tanako gauta penkių minučių bauda, jis pirmautų ralyje. Penktadienį dėl pirmos vietos bendroje įskaitoje konkuravo K.Rovanpera ir T.Neuville. O šeštadienį penkiuose greičio ruožuose iš eilės greičiausiu buvo K.Rovanpera.
Akimirka iš Estijos WRC ralio. Alfonso Rakausko nuotr.
K,Rovanpera. Red Bull nuotr.

SS17

K.Rovanpera laimėjo ir paskutinį dienoje SS17 greičio ruožą. Jis šios dienos metu buvo visiškai nesustabdomas. 9 pergalės iš devynių bandymų. Kalle buvo tartum kitoje lygoje.

„Automobilis visą dieną veikė puikiai. Šios dienos greičio ruožai buvo mano patys mėgstamiausi visame kalendoriuje, kodėl negalėjau jais pasidžiaugti skriedamas visu greičiu? Tai buvo iš ties puiki diena, aš taip čia mėgavausi vairavimu, šie estų greičio ruožai yra tiesiog nuostabūs“, - sakė tarsi savo medžiojimo plotuose vietomis pasijautęs suomis.

Bendroji įskaita po SS17 greičio ruožo:

Bendra įskaita po SS17
Bendra įskaita po SS17

SS14-SS16

Apsisukimų nemažinantis K.Rovanpera laimėjo dar trijuose greičio ruožuose (SS14-SS16). 33,6 sekundėmis bendroje įskaitoje pirmaujantis suomis šeštadienį laimėjo visuose aštuoniuose greičio ruožuose. Tokio ryškaus dominavimo jau seniai nematėme. Panašu, kad paskutinė ralio diena jam gali likti tik kaip formalumas.

SS13

K.Rovanpera toliau dominuoja. Laimėjęs penktą GR iš eilės jis artimiausiam konkurentui (T.Neuville) pridėjo dar 3,6 sek.

Finišavęs suomis negalėjo patikėti, kad laimėjo: „Tai man didelis siurprizas, tikrai nesitikėjau. Pirmą kartą dienoje nebuvau užtikrintas dėl savo užfiksuoto laiko. Aš tikrai nespaudžiau, taip vairavau švariai, bet jaučiau, kad dar turėjau nemažai rezerve.“

SS11-SS12

Toliau įspūdingą formą demonstravęs K.Rovanpera laimėjo dar du GR ir padidino savo turimą persvarą iki jau 20,3 sek.

K.Rovanperą persekiojantis T.Neuville tikrai spaudžia viską, tačiau atrodo, kad vis tiek neranda priešnuodžių nuo skrajojančio suomio spaudimo. Taip pat tam trukdo ir incidentai trasoje.

Vien tik SS12 metu praradęs 10,9 sek. T.Neuville paaiškino to priežastis: „Mes tiesiog negalime nieko padaryti. Stengiamės, bet nesiseka. Šį sykį paskutinius 3,5 km važiavome su pramušta padanga. Dar gerai, kad pralošėme tik tiek.“

SS10

Puikiai trečią ralio diena pradėjęs K.Rovanpera laimėjo pirmuosius du (SS9 ir SS10) greičio ruožus. Tokiu būdu padidindamas savo persvarą bendroje įskaitoje prieš T.Neuville iki 6,6 sek.

„Nieko beprotiško nedarėme, tiesiog stengiausi kuo tiksliau ir švariau vairuoti. Greičio ruožas buvo tikrai smagus, ypač patiko jo pirma dalis“, - po SS10 finišo žurnalistams sakė K.Rovanpera.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas