Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Turizmo ir lenktynių gurmanams „RaceDay Druskininkai“ varžybose teko „paragauti“ ir betono

Šeštadienį Druskininkuose surengtas finalinis, šeštasis Lietuvos „StreetRace“ čempionato etapas, kurį čia organizavo „Marimotors Racing“ kolektyvas. „RaceDay Druskininkai“ vardu pavadintos varžybos jau tradiciškai tapo Druskininkų turizmo dienų renginių ciklo dalimi, o čia susibūrę turizmo ir lenktynių gurmanai kovojo ne tik dėl metinės įskaitos taškų bet ir dėl papildomo prizo – Druskininkų mero Ričardo Malinausko įsteigtos taurės, rašoma pranešime.
„RaceDay Druskininkai 2022“
„RaceDay Druskininkai 2022“ / Organizatorių nuotr.

„StreetRace“ čempionate dalyviai varžėsi keturiose klasėse pagal jų vairuojamų automobilių variklių darbo tūrį bei papildomoje, taip pat į čempionato įskaitą įtrauktoje OC klasėje. Lenktyniauti Druskininkų gatvėmis čia panoro beveik šešios dešimtys dalyvių. Visų jų laukė po keturis važiavimus ir kiekvienas iš jų buvo įskaitinis.

Taigi klaidai vietos čia nebuvo, kadangi kiekviena gauta bauda ar nesėkmė lėmė poziciją galutinėje rikiuotėje. Kadangi šios varžybos – paskutinysis „StreetRace“ čempionato etapas, taškų vertė čia buvo dar didesnė. Dalyvių čia iškovoti taškai buvo dauginami iš 1,5 koeficiento ir tai įnešė papildomos intrigos.

Pirmieji prie starto stojo SGC-1 klasės dalyviai. Čia niekas rimčiau nepasipriešino Kristupui Šablinskui, vairavusiam „Honda Civic“. Iki tol visus penkis etapus laimėjęs ir čempiono vardą dar iki paskutinio etapo užsitikrinęs sportininkas akceleratoriaus neatleido ir šįkart bei savo, ko gero, paskutinį sezoną „StreetRace“ disciplinoje įtvirtino iškovodamas šeštą pergalę iš šešių galimų šiemet. Antrąją vietą čia laimėjo kiek daugiau nei septyniomis sekundėmis nuo lyderio atsilikęs keturiolikmetis Agnius Narbutas.

O štai dėl trečiosios vietos kova buvo itin atkakli. Dėl šios pozicijos susigrūmė Lukas Jaruševičius ir Artūras Kazakauskas. Po pirmųjų dviejų važiavimų pilotus skyrė šimtosios sekundės dalys. Po sėkmingo trečiojo važiavimo savo šansus iškovoti trečią vietą šiame etape ir šių metų sezone pasididino panevėžietis Artūras Kazakauskas, tačiau tuomet „atsitiko gyvenimas“. Ketvirtame važiavime jis per greit įvažiavo į posūkį ir nuslydo į Gardino gatvės pakraštį.

Betoninis bortas pasirodė stipresnis už „Honda Civic“ ratlankį. Jis tiesiog pertrūko, palikdamas panevėžietį neviltyje tiek dėl prarastos šio etapo taurės, tiek dėl paleisto metinio trečiosios vietos titulo. Šia situacija pasinaudojo Lukas Jaruševičius su „Ford Fiesta“, kuriam tereikėjo išvengti problemų bei klaidų ir durys ant podiumo atsivėrė jau be didesnės kovos.

Organizatorių nuotr./„RaceDay Druskininkai 2022“
Organizatorių nuotr./„RaceDay Druskininkai 2022“

SGC-2 klasėje taip pat neišvengta smūgių į bortus. Čia savo „Toyota Celica“ pakrikštijo Ugnius Jakubėlis. Šioje klasėje triumfavo tiek „StreetRace“, tiek klasikiniame slalome lenktyniaujantis Rytis Jankevičius, vairavęs „Mazda MX-5 Miata“. Stabiliai ir be klaidų važiavęs sportininkas už savęs penkių sekundžių pranašumu paliko Justą Eimontą su „Toyota MR2“ bei aštuoniomis sekundėmis pranoko trečioje vietoje finišavusį Aivarą Kručą, taip pat pilotavusį „Mazda MX-5“.

SGC-3 klasėje šįkart pirmosios vietos taurę į viršų kėlė BMW vairavęs Darius Sukackas. Jam rimtą konkurenciją šįkart sudarė svečias iš Lenkijos, „Toyota GR Yaris“ vairavęs Wojciech Sliwowski. Lyderį ir persekiotoją dienos pabaigoje skyrė kiek mažiau nei dvi sekundės. Trečiosios vietos taurę bei renginio rėmėjų „Sorpreso“ prizus atsiėmė Ovidijus Vaštakas, lenktyniavęs BMW automobiliu. Beje, „Sorpreso“ visą dieną džiugino ir čia susirinkusius dalyvius bei žiūrovus – visi buvo nemokamai vaišinami aukščiausios kokybės kava.

Organizatorių nuotr./„RaceDay Druskininkai 2022“
Organizatorių nuotr./„RaceDay Druskininkai 2022“

SGC-4 klasėje itin atkakli kova užsimezgė tarp trijų pilotų, kurie vienas kitam „į atlapus kibo“ ir praėjusiuose etapuose. Nugalėtoju čia tituluotas „Audi A3“ vairavęs Simonas Kazbaras. Jis čia vos 0,38 sek. per keturis važiavimus aplenkė Martyną Utkiną, sėdusį prie itin greito „ Volkswagen Golf“ vairo. Trečioje vietoje įsitvirtino Karolis Raišys su „Lotus Exige“.

Ta pati trijulė dėl taurių susikovė ir OC klasėje. Nors po pirmų dviejų važiavimų skirtumai tarp Simono Kazbaro ir Martyno Utkino buvo matuojami šimtosiomis sekundės dalimis, vėliau iniciatyvą į savo rankas perėmė Martynas Utkinas, galutinėje rikiuotėje Simoną Kazbarą pranokęs 0,32 sek. pranašumu. Trečias čia ir vėl buvo Karolis Raišys. Šioje klasėje užfiksuota ir dar viena „draugystė“ su bortais. Savo „Civic“ kiek apgadino per vėlai stabdęs SGC-1 klasės čempionas Kristupas Šablinskas.

Organizatorių nuotr./„RaceDay Druskininkai 2022“
Organizatorių nuotr./„RaceDay Druskininkai 2022“

„RaceDay Druskininkai“ varžybos turėjo ir dar vieną trofėjų – Druskininkų mero Ričardo Malinausko įsteigtą taurę absoliučiai greičiausiam dalyviui, kurio keturių važiavimų laikų suma buvo pati mažiausia. Rezultatai bylojo, kad aukščiausią tempą per keturis važiavimus išlaikė OC klasės nugalėtojas Martynas Utkinas, kuris ir kėlė į viršų šį įspūdingą papildomą prizą.

Komandinėje įskaitoje nugalėtojais tapo „Slalomo akademija powered by finišas.lt“ komanda, iškovojusi 51 tašką. Antri su 46 taškais pasirodymą baigė „Flameris Racing“ atstovai. Trečioje vietoje įsitvirtino „Automotive.lt“ rinktinė, iškovojusi 29 taškus ir vos dviem taškais pranokusi ketvirtoje vietoje likusią „Prima Line“ komandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas