Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Turizmo keturračiais ambasadorius Remigijus Gančierius plečia maršrutus – siūlo leistis į Rumunijos platybes

Tiems, kurie domisi ne keturračių sportu, o turizmu jais keliaujant, puikiai žino Remigijų Gančierių. Keturratininkų klubo „Bekelės Vilkai“ vadovas, „ATV Turizmas“ judėjimo pradininkas, lenktynininko Adomo Gančieriaus tėtis Remigijus daugumai puikiai pažįstamas dėl savo sugebėjimo rengti kvapą gniaužiančius turus keturračiais. Pagrindinis šių turų akcentas – jokiomis laiko normomis neapribotos kelionės, kurių pagrindinis tikslas – pažintis su naujomis vietovėmis Lietuvoje bei užsienyje, rašoma pranešime.
„ATV Turizmo“ stovykla Rumunijoje
„ATV Turizmo“ stovykla Rumunijoje / Organizatorių nuotr.

Jau daugelį metų Remigijus Gančierius turus keturratininkams rengdavo Lietuvoje, kartais organizuodavo išvykas į Ukrainą. Mūsų šalyje šios rūšies transporto priemonių gerbėjai kartu su bendraminčiais jau leidosi pamatyti senuosius išlikusius vėjo malūnus, paskutiniuosius egzistuojančius kabančius tiltus, išskirtiniausius šalies medžius, važiavo perimetru aplink Lietuvą.

Tačiau savame krašte kone kiekvieną kelią keturračiu apvažiavęs Remigijus Gančierius nusprendė, kad laikas keturratininkų bendruomenei pasiūlyti šį tą naujo. Ir kadangi keliai turizmui į Ukrainą šiuo metu uždaryti, jo akys nukrypo į tolimąją Rumuniją.

Šie kraštai tiek Remigijui, tiek jo sūnui Adomui yra gerai žinomi. Pastarasis čia ne kartą „CF MOTO“ keturračiu lenktyniavo ir pelnė prizines pozicijas sunkiausiomis pasaulyje tituluojamose keturračių varžybose „Hunt The Wolf“, todėl yra puikus maršrutų tikrintojas.

Būtent šios lenktynės ir kvapą gniaužianti Rumunijos gamta bei kraštovaizdis įkvėpė Remigijų Gančierių į šią šalį pakviesti ir gausesnę keturratininkų iš Lietuvos bendruomenės dalį ir jai pasiūlyti dar neregėtas šios šalies platybes.

„Mes esame važiavę Karpatuose, Ukrainoje, bet kai dabar negalime ten papulti, pradėjome ieškoti alternatyvos, kur tuos kalnus lietuviams pamatyti. Kadangi lietuviai sunkiai suvokia, kas per važiavimas yra kalnais, norėjosi jiems tą parodyti. Kalnuose važiavimas yra visai kitoks ir mes norime jį atskleisti.

Kalnuose važiavimas yra visai kitoks ir mes norime jį atskleisti.

Metus laiko rezgėme tą mintį. Dar pavasarį viską suplanavę sėdome į automobilį, pasiėmėme keturračius ir išvykome į Rumuniją. Labai gerai, kad pasiėmėme kartu vieną kolegą, kuris iki šiol nėra važiavęs kalnuose. Ir būtent sudarinėjant maršrutus atsižvelgėme į jo pastebėjimus, patyrimus ir galimybes, nes didžioji dalis keliautojų keturračiais neturi jokios patirties kalnuose.

Būtent toks žmogus mums padėjo sudaryti maršrutą, kuris nebūtų per sunkus naujokams, bet ir nebūtų per lengvas. Nors žmogus keturračiu šiaip važinėja penkiolika metų, bet po turo kalnų maršrutais jis pasakė, kad tikrai dar ne viską moka vairuojant keturratį. Taigi, atsižvelgėme į jo pastabas, nes nesinorėjo perlenkti lazdos, kadangi tai būtų pavojinga patiems dalyviams“, – sakė Remigijus Gančierius.

Organizatorių nuotr./„ATV Turizmo“ stovykla Rumunijoje
Organizatorių nuotr./„ATV Turizmo“ stovykla Rumunijoje

Savaitę kalnuose praleidusi Remigijaus, Adomo ir jų pagalbininko grupė padarė penkis skirtingus maršrutus. Vieni jų ilgesni, kiti – trumpesni, vieni lengvesni, kiti sudėtingesni – primenantys „Hunt The Wolf“ varžybose naudojamus „Crossover“ kategorijos maršrutus. Pastaruosiuose dalyvių laukia tiek stačios įkalnės bei nuokalnės, tiek upės.

Taigi, kiekvienas keturratininkas ras sau tinkamą maršrutą pagal savo patirtį bei galimybes ir čia nereikia varžytis dėl trasos įveikimo laiko. Viskas skirta turizmui, kai galima tiesiog kalno viršūnėje sustoti ir išgerti arbatos, besigrožint kraštovaizdžiu.

„Maršrutus jau padarėme. Be to, susiradome ir gerą lokaciją ten vietoje – kaimo turizmo sodybą, kurios savininkas turi keturračių servisą. Jam irgi patiko mūsų idėja, kad iš Lietuvos čia atvyksta žmonės su keturračiais.

Taip pat kalnuose, darydamas maršrutą, radau ir „Off-road“ barą, kur viskas susiję su bekelės tematika. Tame bare lankosi visureigininkai, motociklininkai, bet per 20 metų pirmą kartą čia apsilankė keturratininkai. Baro šeimininkas buvo lengvame šoke. Viename maršrute įtraukėme tą barą, kad atvykę su stovyklos dalyviais visuomet galėtume gauti karštos sriubos, gaiviųjų gėrimų“, – pasakojo Remigijus Gančierius.

Sudėliojęs visas idėjas ir potyrius į maršrutus Remigijus Gančierius liepos pabaigoje surengė ir pirmąją „ATV stovykla Rumunijos Karpatuose“ išvyką. Ji truko penkias dienas. Čia dalyvavo 25 dalyviai iš visos Lietuvos, prisijungė ir du austrai, kuriuos čia pakvietė „CF MOTO“ ambasadorius, Remigijaus Gančieriaus sūnus Adomas.

„Stovykloje buvo praktiškai visi naujokai, nematę kalnų. Tiesa, buvo vienas lietuvis, kuris yra dalyvavęs „Hunt The Wolf“ varžybose, kuriose patyrė traumą ir sraigtasparniu buvo išgabentas į ligoninę. Jam šis turas irgi labai patiko. Buvo ir labai lengvų, vaizdingų vietų, ir sunkesnių atkarpų.

Organizatorių nuotr./„ATV Turizmo“ stovykla Rumunijoje
Organizatorių nuotr./„ATV Turizmo“ stovykla Rumunijoje

Iš maršrutų stengėmės išimti tai, ką galima patirti ir Lietuvoje. Tarkime darbas su „gervėmis“ lengvai įmanomas ir maršrutuose Lietuvoje, todėl dėliodami rumuniškus maršrutus to jau nebedubliavome, nes tai mūsų šalies keturračių vairuotojams nėra kažkas naujo. Mes ėmėme kraštovaizdžius, aukštas įkalnes, nuokalnes. Visi čia dalyvavę gavo instruktažą, kada naudoti palėtintą pavarą, kada pagreitintą, nes visame tame važiavime per kalnus yra nemažai specifikos, kurios nepatirsi Lietuvoje“, – sakė Remigijus Gančierius.

Kaip tvirtino „ATV Turizmo“ Rumunijoje organizatorius Remigijus Gančierius, laukinė Rumunijos kalnų gamta nereiškė, kad ekspedicijos dalyviams teks miegoti po atviru dangumi. Dabartinė Rumunija yra gana civilizuota šalis, tad maršrute buvo įtrauktos nakvynės vietos su puikiai infrastruktūra, maitinimu, komfortu ir patogumais.

Galbūt ateityje plėsimės ir į kitas užsienio šalis, bet kol kas mėgaujamės tuo, ką mums duoda egzotiškoji Rumunija

Tačiau į tankiau apgyvendintas vietas turo dalyviai savo žirgų negynė. Pasak Remigijaus Gančieriaus, turų metu nesinori niekam drumsti ramybės, todėl maršrutai driekiasi atokesnėmis vietovėmis ir tik nakvynėms važiuojama arčiau civilizacijos. Būtent Karpatų prieigose įsikūrę gyventojai turistų itin laukia ir pasižymi savo svetingumu.

Organizatorių nuotr./„ATV Turizmo“ stovykla Rumunijoje
Organizatorių nuotr./„ATV Turizmo“ stovykla Rumunijoje

„Po šios stovyklos patobulinome dar porą maršrutų, pasukdami dar šiek tiek toliau nuo civilizacijos. O jau rugsėjo gale organizuojame naują stovyklą. Renkame grupę, kurios dalyvių skaičius bus apribotas iki 25 keturračių. Galbūt ateityje plėsimės ir į kitas užsienio šalis, bet kol kas mėgaujamės tuo, ką mums duoda egzotiškoji Rumunija“, – kalbėjo Remigijus Gančierius.

Artimiausia stovykla Rumunijos kalnuose numatoma rugsėjo 21-26 dienomis. Daugiau informacijos apie artėjantį renginį galima rasti paspaudus čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas