Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Uoginių autosporto komplekse surengtas bekelės vakarėlis su „viskas įskaičiuota“

Praėjusį savaitgalį Kupiškio rajone, Uoginių automobilių sporto komplekse surengtas ketvirtasis Lietuvos automobilių bekelės sporto čempionato etapas. Jame prie starto stojo per tris dešimtis dalyvių iš dviejų šalių, kurie varžėsi tiek visureigiais, tiek keturračiais, rašoma pranešime.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Organizatorių nuotr.

Uoginių automobilių sporto komplekse varžybas organizavęs Kupiškio „auto-moto sporto“ klubas kartu su pagalbininkais, visureigių klubu „35 coliai“ dalyviams čia užkūrė tikrą pirtį.

Šį bekelės sporto kompleksą drąsiai galima vadinti vienu iš įdomiausių mūsų šalyje, kadangi čia dalyviams pateikiami patys įvairiausi iššūkiai. Nors pastaruoju metu šiame krašte ir nebuvo gausaus lietaus, organizatoriai bekelės žiedui rado itin šlapių vietų, kurias įveikdami dalyviai iki langų panardindavo savo techniką į vandenį.

Gana dideliu iššūkiu dalyviams tapo ir durpyno atkarpa. Šioje vietoje keletas dalyvių neišvengė klaidų ir buvo priversti pagulėti ant automobilio šono. Vyšnia ant torto tapo ypatingai statūs užvažiavimai į kalvas ir nusileidimai nuo jų. Čia keletas dalyvių irgi neišlaikė pusiausvyros ir virto.

Ekipažams teko įveikti ir vieną labai specifinę užduotį. Jų laukė akmenų kalva. Šioje vietoje reikėjo itin didelio tikslumo norint pravažiuoti greitai ir išsaugoti visureigio mazgus. Netrūko ir greitų, smėlingų atkarpų, kur atsiskleisdavo visureigių galingumai ir greičio galimybės. Taigi galima sakyti, kad organizatoriai čia surengė bekelės vakarėlį su „viskas įskaičiuota“.

Po važiavimų ekipažai nuplauti purvą ir dulkes, o žiūrovai atsigaivinti nuo kaitros skubėjo į šiame komplekse įrengtus vandens telkinius.

Su didžiąja dalimi analogiškų iššūkių Uoginiuose teko susidurti ir keturratininkams, o „Adventure“ klasės dalyvių laukė kiek kitokia misija. Jie leidosi į beveik 300 km ilgio orientacinę rungtį Kupiškio apylinkėse. Šioje klasėje triumfavo vairuotojo Roko Audinio atstovaujamas ekipažas. Viena pozicija žemiau įsitvirtino Alfonsas Narkevičius, o trečioje vietoje finišavo Darius Daujotis.

Keturračių įskaitoje iki 750 kub. cm. geriausią rezultatą parodė Mantas Goda. Antro rezultato autoriumi tapo Kęstutis Gražys. Trečias finišavo Renatas Janušauskas.

1000 kub. cm įskaitoje triumfavo Deividas Petrulis. Antroje vietoje finišavo Ridas Vidžiūnas. Trečiosios vietos taurę iškovojo Artūras Šilinskis.

Daugiausiai emocijų kėlė ir žiūrovų dėmesį labiausiai kaustė pagrindinių klasių – TR1, TR2 ir TR3 važiavimai. Jiems per savaitgalį net tris kartus teko įveikti bekelės žiedo važiavimų sesijas ir sykį varžytis orientacinėje rungtyje. TR1 klasėje nugalėtojais tituluotas Dariaus Kodžio ir Andžejaus Jackevičiaus ekipažas. Paulius Sprindys su Mindaugu Tuska finišavo antroje vietoje, o ant trečiojo laiptelio žengė Rimanto Rupšlaukio ir Lino Jako duetas.

TR2 kategorijoje triumfavo įspūdingai važiavęs ir kai kurias vandens atkarpas dideliu greičiu tiesiog paviršiumi įveikęs Tomo Gužausko ir Pauliaus Kudabos ekipažas. Antrą rezultatą užfiksavo Renatas Žilys ir Vitalijus Plotnikovas, o trečiosios vietos taures į viršų kėlė Donatas Mockus ir Klemensas Budvytis.

TR3 klasėje lyderių vaidmenyje įsitvirtino visus tris bekelės žiedus laimėję ir juose daugiausiai ratų per numatytą laiko normą įveikę Raimondas ir Martynas Matulos. Jie už savęs paliko abu svečių iš Latvijos ekipažus. Antrąją vietą Uoginiuose iškovojo Ints Freibergs su Agniu Asmiu, o trečioje vietoje finišavo Karlis Sietnieks su Martinsu Kesusu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas