Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Paškevičius: „Orlen Lietuva Rally 2023“ greičio ruožai taps išbandymu stabdžių trinkelėms“

Mažeikių, Akmenės ir Viekšnių apylinkėse šį savaitgalį startuoja pirmasis Lietuvos automobilių ralio čempionato etapas. Penktadienį ralio dalyviai skubėjo į greičio ruožus jų susirašyti. Lenktynininkas Vaidotas Paškevičius, kuriam šis Lietuvos ralio čempionatas bus pirmasis krikštas jo karjeroje, sako, kad „Orlen Lietuva Rally 2023“ greičio ruožų gali neatlaikyti automobilio stabdžių kaladėlės dėl staigių ir kietų stabdymų tam tikrose jų atkarpose.
V.Paškevičius ir P.Vičiūnas ralyje
V.Paškevičius ir P.Vičiūnas ralyje / Komandos nuotr.

Nors Vaidotas Paškevičius šiais metais jau dalyvavo dvejuose ralio etapuose Aukštaitijoje ir Visagine, tačiau šis Viekšniuose vyksiantis pirmasis įskaitinis Lietuvos automobilių ralio čempionato „Orlen Lietuva Rally 2023“ etapas bus tarsi debiutinės varžybos jo karjeroje šiame čempionate.

Tad kol kiti sportininkai ruošėsi bandomajam greičio ruožui, V. Paškevičius su savo šturmanu Pauliumi Vičiūnu ankstų penktadienio rytą praleido „inspektuodami“ greičio ruožus.

„Penktadienio rytą pradėjome greičio ruožų surašymu. Pirmas įspūdis, kad ralis bus labai greitas, tačiau turėsime staigių bei aštrių stabdymų tam tikrose greičių ruožų atkarpose. Automobilio kaladėlės tikrai nepoilsiaus ir joms teks nemažas krūvis, tai tikimės, kad mūsų naujosios kaladėlės nepaves ir Viekšnių greičio ruožai per varžybas jų „nenužudys“. Taip pat matau, kad ralio metu galime turėti ne tik labai greitų sekcijų, bet ir daug dulkių“, – pirmaisiais įspūdžiais dalinosi „Vaidota racing team“ komandos lenktynininkas V. Paškevičius.

Jo šturmanas P. Vičiūnas juokavo, kad štai šturmanai galės net pamiegoti.

„Ralis tikrai bus labai greitais. Nemažai yra tiesiųjų atkarpų, kuriose šturmanai turės progos „pamiegoti“. Tačiau svarbiausia, kad geras oras, nusiteikimas taip pat ir tikėkimės, kad dulkių daug negausime“, – sakė V. Paškevičiaus šturmanas.

Naujasis Lietuvos ralio tandemas labai tikisi, kad trasas pavyks įveikti be didelių klaidų, o galutinės turnyrinėse lentelėse galės džiaugtis gerais laikais.

„Visagino ralyje su Pauliumi pavyko neblogai susidirbti. Nedarėme jokių klaidų, technika atlaikė visas lenktynes, galėjome pasidžiaugti aukšta ant podiumo savo grupėje. Labai tikiuosi, kad lygiai tokį pat scenarijų pavyks pakartoti ir „Orlen Lietuva Rally 2023“ varžybose ir kad turėsime gerą „krikštą“ pirmajame Lietuvos ralio čempionato etape“, – teigė V. Paškevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas