Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

V.Žala ir S.Jurgelėnas pakeliui į Peru: mums Naujieji metai – Dakaro startas

Nors didžioji lietuvių dalis į Dakarą išvyksta iškart po Naujųjų – sausio 2 dieną, Vaidotas Žala ir Saulius Jurgelėnas su komanda sparnus link Peru iškėlė jau pirmadienio ryte. Jau antrus metus iš eilės „Agrorodeo“ komanda išvyksta pirmieji. Lenktynininkai teigė, kad tokį pasirinkimą lėmė viena priežastis – taip turės daugiau laiko apsiprasti ir aklimatizuotis.
„Agrorodeo“ komanda
„Agrorodeo“ komanda / Komandos nuotr.

Daugiau laiko ramybei

Pirmadienio vidurdienį Amsterdame kalbinti lenktynininkai džiaugėsi, kad Peru pasieks likus beveik savaitei iki pirmojo greičio ruožo, o tai leis geriau prisitaikyti prie aplinkos. V.Žala pripažino, kad pasikeitusios oro sąlygos, o ypač septynių valandų skirtumas turi nemažą įtaką organizmui.

S.Jurgelėnas taip pat prisiminė, jog praeitais metais pirmasis greičio ruožas buvo gana trumpas, o šiais metais laukia kur kas ilgesnis, todėl susikaupimas labai svarbus. Mat, anot šturmano, jau pirmieji kilometrai ne vienam lenktynininkui gali pateikti siurprizų.

Nors „Agrorodeo“ komanda Peru pasieks pirmoji, V.Žala ir S.Jurgelėnas abejoja, kad bus laiko kada pasitreniruoti smėlyje. Mat bolidą jie atsiims tik sausio 3 d., o jau sekančią dieną numatyta techninė ir administracinė komisijos. Daliai Dakaro dalyvių minėtoji komisija numatyta sausio 5 dieną, tad tokiu atveju, komanda neabejoja, kad laisvą dieną išnaudotų treniruotėms, tačiau dabar, anot S.Jurgelėno, vilties pasivažinėti smėlyje – mažai.

Naujiems metams blaivus protas

Nors komandos atstovai juokavo, jog praeitais metais V.Žala Naujųjų su komanda nesutikinėjo ir ėjo miegoti, dabar lenktynininkas teigia darysiantis tą patį.

„Kiti eina į miestą, kad pasižymėtų, jog atšventė Naujuosius metus Peru, o aš eisiu miegoti, man svarbiau „šviežią“ galvą turėti“, - prieš skrytį į Peru juokavo V.Žala.

Lenktynininkai prieš pakildami į orą 12-os valandų skrydžiui linkėjo, jog Naujuosius metus lietuviai sutiktų su sniegu bei, kad ateinančiais metais kiekvienas surastų savo iššūkį, kurį galėtų įveikti.

Dakaro ralio startas jau sausio 6 dieną, o tiesiogiai iš ten naujienas į Lietuvą perduos taip pat jau į Peru skrendantis 15min atstovas Žilvinas Pekarskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus