Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Valentino Rossi: manau, kad Andrea Kimi Antonelli yra naujoji Italijos F1 viltis

Neseniai su Andrea Kimi Antonelliu kartingais treniravęsis Valentinas Rossi jaunąjį savo tėvynainį išskyrė kaip apie savotišką Italijos autosporto viltį. Šiuo metu automobiliais lenktyniaujanti „MotoGP“ legenda išreiškė mintį, kad ateityje Italija gali turėti dar vieną F1 čempioną.
Valentino Rossi. racesport.nl/ flickr.com nuotr.
Valentino Rossi. racesport.nl/ flickr.com nuotr.

Įdomu tai, kad nors Italija dažnai laikoma autosporto lopšiu, iki šiol ši valstybė yra turėjusi tik du F1 pasaulio čempionus: Nino Fariną ir Alberto Ascarį. Paskutinį kartą italas yra laimėjęs F1 čempionate tik 1953 m.

Paskutinį kartą italas yra laimėjęs F1 čempionate tik 1953 m.

Palyginimui, dabartiniu „MotoGP“ čempionu yra italas, buvęs V.Rossi akademijos auklėtinis Francesco Bagnaia. Tuo tarpu paskutinį kartą F1 lenktynėse šios šalies lenktynininkas laimėjo tik 2006 m. (Giancarlo Fisichella).

Dabartinis „MotoGP“ čempionas - italas F.Bagnaia

Paklaustas ar neplanuoja priimti A.K.Antonellio po savo turimos akademijos sparneliu Valentino tą galimybę atmetė: „Manau mūsų VR46 akademijai taip gerai sekasi, nes aš visus iš šio (motociklų) pasaulio pažįstu. Autosporte būtų kur kas sunkiau, todėl manau liksiu prie motosporto. Tačiau Andrea yra puikus vyrukas, todėl visada stengsiuosi jam padėti ir jį palaikysiu, kadangi tikrai tikiuosi, kad jis nukeliaus iki pat Formulės 1.“

Priklauso tai pačiai „Mercedes“ jaunimo programai, kaip ir mums pažįstamas R.Aronas

17-kos metų amžiaus Andrea Kimi Antonellis nuo 2018 m. priklauso „Mercedes Junior Team“ jaunimo programai, kurios sudėtyje yra ir lietuviams puikiai iš „Palangos 1006 km lenktynių“ pažįstamas estas Ralfas Aronas (šiemet liko 3-ias „Formula 3“ čempionate) bei Frederikas Vesti (kol kas užima 2-ą vietą „Formula 2“ čempionate). Praeityje kaip šios jaunimo programos nariai, kelią į F1 prasiskynė G.Russellas ir E.Oconas.

Du kartus tapęs FIK-FIA Europos kartingų čempionu, Antonelli 2021 m. vos sulaukęs penkiolikos debiutavo dalyje Italijos F4 čempionato etapų, o jau kitais metais šiame čempionate nugalėjo. Šiemet laimėjęs Europos regioniniame Formulės tipo bolidų čempionate, Andrea ruošiasi praleidęs „Formula 3“ kategoriją, 2024 m. debiutuoti tiesiai „Formula 2“ čempionate. Nekantraujame sužinoti, kaip jam seksis.

Andrea Kimi Antonelli pasiekimai:

  • 2022 m. „Italian F4 Championship“ 1 vieta
  • 2022 m. „ADAC Formula 4 championship“ 1 vieta
  • 2023 m. „FIA Motorsport Games Formula 4 Cup 1 vieta
  • 2023 m. „Formula Regional Middle East championship“ 1 vieta
  • 2023 m. „Formula Regional European championship“ 1 vieta

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas