Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Vilkyčių ralio kroso trasoje – pasiruošimas sekmadienio kovoms: dalyviai suko ratus treniruotėse

Nors trečiasis Latvijos ir Lietuvos automobilių ralio kroso čempionato etapas Vilkyčių automobilių sporto komplekse įvyks birželio 30-ą dieną, sekmadienį, tačiau čia išvakarėse susirinkę dalyviai nepraleido progos sudalyvauti laisvosiose treniruotėse, rašoma pranešime.
Varžybų akimirka
Ralis krosas / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Ralis krosas

Nors treniruočių sesija varžybų dalyviams nebuvo privaloma, tačiau joje sudalyvavo dauguma sportininkų. Jau anksčiau čia lenktyniavusiems tai buvo puiki proga po metų pertraukos prisiminti Vilkyčių ralio kroso trasos konfigūraciją. Pasitreniruoti čia nusprendė ir šios disciplinos naujokai, kuriems iki šiol Vilkyčiuose lenktyniauti dar neteko.

Šeštadienį taip pat vyko ir administracinė bei techninė komisija, taip pat ir dalyvių susirinkimas.

Pagrindinė lenktynių diena, kurios metu dalyviai jau kovos dėl pozicijų – sekmadienis. Birželio 30-ą dieną veiksmas Vilkyčių automobilių sporto komplekse sekmadienį prasidės jau nuo aštuntos valandos ryto, kai dalyviai turės galimybę išbandyti Vilkyčių trasą ir iškart kovos dėl sekundžių bei starto pozicijų.

Chronometruojamų treniruočių metu jiems bus leista įveikti keturis trasos ratus, todėl nėra jokių abejonių, kad sportininkai per šią distanciją išmėgins ir „Joker“ atkarpą, kuri šiame etape bus klasikinės konfigūracijos.

Jau 9.40 val. visų klasių dalyviai stos į kvalifikacinių važiavimų startą, kuriuose veiksmo tikrai netrūks. Būtent ralio kroso disciplina publiką visuomet žavi savo dinamiškumu, greitai besikeičiančiais įvykiais ir drama iki pat paskutinio rato. Kiekvieno važiavimo kulminacija dažniausiai įvyksta paskutiniame rate, kur savo vaidmenį suvaidina „Joker“ atkarpa.

Antroji kvalifikacija bus surengta 11 val., o 13.30 val. lenktynininkai prie starto stos ir trečiai kvalifikacijai. Tradiciškai prieš paguodos finalus ir pagrindinius finalus vyks renginio atidarymas ir dalyvių paradas. Jis numatytas 15 val.

Jau 15.45 val. lenktynininkai stos prie starto paguodos ir pagrindiniams finalams, kuriuose jau nebebus jokių kompromisų. Greičiausi visų klasių finalininkai bus apdovanoti 17.30 val. ir išsidalins ne tik šio etapo Vilkyčiuose taures, bet ir metinės įskaitos taškus.

Organizatoriai įspėja, kad ši dienotvarkė dėl trasoje vykstančių įvykių gali neženkliai kisti. Būtent tai vyko ir per Europos automobilių kroso čempionato etapo varžybas, kurių metu dėl susidūrimų ir incidentų buvo parodyta net 13 raudonų vėliavų ir teisėjai privalėjo koreguoti dienotvarkę.

Organizatoriai taip pat jau paskelbė ir apie bilietų prekybą. Ji vyksta internetu „Bilietai.lt“ platformoje. Bilieto kaina priklausomai nuo pasirinktos stebėjimo pozicijos – nuo 8 iki 18 eurų. Bilietais taip pat bus prekiaujama ir renginio dieną prie įvažiavimo į trasą, tačiau organizatoriai siūlo tuo pasirūpinti iš anksto ir taip išvengti eilių sekmadienį.

Projektas iš dalies finansuojamas Šilutės rajono savivaldybės ir Lietuvos automobilių sporto federacijos lėšomis. Daugiau informacijos apie artėjančias Latvijos ir Lietuvos ralio kroso čempionato etapo Vilkyčiuose varžybas galima rasti organizatorių „Facebook“ puslapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius