Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vilkyčiuose – Europos autokroso čempionato dalyvių vilkstinė: ruošiamasi lenktynėms

Jau liepos 3-4 dienomis Vilkyčiuose bus surengtas antrasis Europos automobilių kroso čempionato etapas. Jame laukia itin atkakli kova tarp geriausių Senojo žemyno lenktynininkų, kurie į mūsų šalį atvyksta tiesiai iš Latvijos, kur varžėsi praėjusį savaitgalį.
Ketvirtadienis Vilkyčiuose
Ketvirtadienis Vilkyčiuose / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Autokrosas

Ketvirtadienį Vilkyčių miestelyje ir jo prieigose buvo galima sutikti išties daug užsienyje registruotos technikos. Link Vilkyčių pašonėje esančios trasos visą dieną plūdo Europos automobilių kroso čempionato dalyviai, kurie jau šį savaitgalį stos į kovą Vilkyčių automobilių sporto komplekse.

Dalyvių parkas pildytis pradėjo jau nuo ketvirtadienio ryto. Viena po kitos į trasą plūstančios komandos turėjo įveikti pirmuosius formalumus – visiems lenktynininkams, mechanikams ir komandų personalui prieš patenkant į trasą buvo atlikti greitieji COVID-19 antigenų testai. Tik sulaukus neigiamo testo atsakymo komandos nariams buvo leidžiama patekti į trasą ir užsiimti savo vietas serviso zonoje.

Organizatorių nuotr./Ketvirtadienis Vilkyčiuose
Organizatorių nuotr./Ketvirtadienis Vilkyčiuose

Iškrovę techniką iš transportavimo sunkvežimių ir autobusų komandų atstovai skubėjo statytis palapines ir pavėsines, mat Vilkyčiuose juos pasitiko kaitri saulė ir vos juntamas vėjas.

Dalyviai į Vilkyčius atkeliavo tiesiai iš Latvijos, kur prieš savaitę įvyko pirmasis Europos automobilių kroso čempionato etapas. FIA sezono kalendorių sudėliojo taip, kad Europos gilumoje įsikūrusioms ekipoms nereikėtų grįžti į savo namų bazę ir šios galėtų iš vienų varžybų iškart vykti į kitas.

Varžybų dienotvarkėje pirmieji formalumai numatyti penktadienį. Popietę čia pradės veikti varžybų sekretoriatas, darbą pradės administracinė ir techninė komisijos. Dar vienas formalumas – šiemet numatyta ir padangų registracijos procedūra.

Šeštadienį ryte visos penktadienio procedūros bus pratęstos iki 9 val. ryto. Po valandos visi dalyviai bus pakviesti į dalyvių susirinkimą ir iš karto po to prasidės visų klasių laisvosios treniruotės. Vidurdienį viena po kitos įvyks dvi kvalifikacijos, kuriose santykius stos aiškintis Europos autokroso grandai. Po jų trasoje pasirodys ir Nacionalinės klasės dalyviai.

Varžybų plakatas
Varžybų plakatas

Pagrindinė varžybų diena – sekmadienis. 11.20 val. numatyta iškilminga varžybų atidarymo ceremonija. Joje dalyviai apsuks parado ratą trasoje, prisistatydami susirinkusiai publikai. 14 val. čia prasidės įdomiausia ir dramatiškiausia varžybų dalis, nes prie starto pusfinaliams ir finalams stos Europos autokroso čempionato klasių dalyviai. Po jų, apie 16 val. į lemiamą kovą rinksis ir Nacionalinės klasės dalyviai.

18 val. numatyta apdovanojimų ceremonija, kurioje į viršų kils nugalėtojų šalių vėliavos, skambės himnai ir liesis šampano purslai.

Kaip jau anksčiau skelbė organizatoriai, prekyba bilietais į renginį vyksta internetu, „Bilietai.lt“ platformoje. Bilietus taip pat bus galima įsigyti ir renginio dienomis atvykus į Vilkyčius, tačiau renginio vietoje jie bus brangesni, todėl autokroso gerbėjams siūloma sutaupyti apsirūpinant bilietais iš anksto.

Renginyje žiūrovų skaičius nėra ribojamas, tad Europos automobilių kroso čempionato kovas galės stebėti visi norintys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas