Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vilniaus ralio tragedija apkartino sėkmingą naujo ekipažo debiutą

Šeštadienį, gegužės 25 d. „Vilniaus ralyje“ įvykusi tragiška avarija metu aptemdė daugelio sportininkų gerą nuotaiką ir apkartino po sėkmingo pasirodymo kilusį džiaugsmą.
Remigijus Dermantas ir Irina Jankovskaja
Remigijus Dermantas ir Irina Jankovskaja / (Egidijaus Babelio nuotr.)

„Nenorėčiau nieko teisinti ar kaltinti, – Kalbėjo šiame ralyje pirmą startą, bei pirmą finišą, kartu su nauju vairuotoju Remigijumi Dermantu pasiekusi Irina Jankovskaja. – Ralis – jis toks. Nežinai kas tavęs laukia kitame posūkyje, nežinai kokia šiandien tavo fortūna. Visgi, tai viena iš pavojingiausių sporto šakų. Aš tikiu likimu ir dažnai savo pažįstamiems kartoju, kad jei lemta, tai lemta.“

Ekipažas užėmė devintą vietą absoliučioje ralio įskaitoje, tačiau anot šturmanės, ralio nuotaika buvo slogi. Sportininkai apie nelaimę sužinojo atvykę prie trečiojo greičio ruožo starto. Kadangi tai buvo varžybų pradžia, pirmoji sekcija, įtampa jautėsi iki pat paskutinių ralio kilometru. 

(Igno Gaižausko nuotr.)/Remigijus Dermantas ir Irina Jankovskaja
(Igno Gaižausko nuotr.)/Remigijus Dermantas ir Irina Jankovskaja

„Visi esame žmonės ir negalėčiau sakyti, kad šis įvykis buvo nereikšmingas. Kiekvieno ekipažo, kiekvieno sportininko visą likusį varžybų laiką neapleido liūdnos mintys. Žinoma, tai taip pat nulėmė tolimesnę varžybų eigą ir rezultatus“, – teigė I.Jankovskaja. 

Antroji ralio sekcija naujam ekipažui buvo ypatingai sudėtinga. Nors baimės ir nepasitikėjimo vienas kitu jie nedemonstravo, tačiau pasakoja abu tai puikiai supratę ir jautę. Pasirinktas labai atsargus, protingas tempas, kadangi svarbiausias tikslas buvo – pasiekti finišą.

(Egidijaus Babelio nuotr.)/Remigijus Dermantas ir Irina Jankovskaja
(Egidijaus Babelio nuotr.)/Remigijus Dermantas ir Irina Jankovskaja

Kaip pažymėjo R.Dermantas, šių metų Vilniaus ralis pasitiko žinomais, tačiau sudėtingais greičio ruožais. Jų konfigūracija buvo gera – pasitaikė įvairaus sudėtingumo atkarpų, nuo plačių kietos dangos žvyrkelių iki labai siaurų miško kelių, kuriuose pločio užtenka tik vienam automobiliui, taip pat ir labai slidžių asfalto atkarpų. Anot  lenktynininko, gerai įvertinti galima tik pačių greičio ruožų parinkimą, kadangi ralio organizavimas nebuvo pavyzdingas.

„Pirmasis mūsų ekipažo ralis praėjo sklandžiai, iki šiol neturėjome patirties važiuojant varžybų tempu, todėl treniruotės prieš ralį tikrai padėjo ir pirmas „blynas“ išėjo „neprisvilęs“. Tai ką pasiekėme per pirmas ekipažo varžybas išties yra puiku. Aišku, tragiški įvykiai nutikę per Vilniaus ralį neleido džiaugtis pasiekimais. Labai užjaučiam žuvusiosios artimuosius“, – kalbėjo R.Dermantas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas