Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Weekend Grand Race“ savaitgalį drebins Marijampolę

Liepos 2 dieną Marijampolės autokroso trasą vėl užplūs greičio fanai, nes čia vyks jau trečias mėgėjiškų autokroso lenktynių „Weekend Grand Race“ etapas UAB „Statybų agentas“ įsteigtai taurei laimėti.
„Weekend Grand Race“
„Weekend Grand Race“ / Organizatorių nuotr.

Marijampolės trasą dalyviai pažįsta geriausiai ir seniausiai, nes būtent iš čia ir kilo šios smagios varžybos. Anksčiau jos vykdavo tik Marijampolėje, o vėliau buvo įtrauktos ir kitų miestų profesionalios autokroso trasos.

Į šią trasą dalyvių paprastai prisirenka daug - dalis dėl smagumo, kita dalis renka ir skaičiuoja metinius čempionato taškus, tad atvyksta rimtai nusiteikę.

Taškai paskirstomi, priklausomai nuo užimtos vietos finale, o taip pat vedama ir atskira kvalifikacijų įskaita.

Kvalifikacijoje turi sudalyvauti kiekvienas visų komandų dalyvis, o narių komandoje privalo būti trys ir viena iš jų - moteriškos lyties atstovė. Visų ekipažų narių geriausi važiavimų laikai sumuojami ir taip nulemiama starto pozicija finale.

Finale, besikeičiant vairuotojams, reikia įveikti 37 trasos ratus.

„Weekend Grand Race“ varžybos nėra reiklios techniniam pasiruošimui - čia priimami ir patys paprasčiausi automobiliai, atitinkantys elementarius saugos reikalavimus. Dalyvaujantys „Petro metalų“ klasėje netgi turi šansą už savo „bolidą“ gauti 700 Eur, jeigu tampa šios klasės nugalėtojais. Nenorintys palikti automobilių gali registruotis į „Sport“ klasę, kur paprastai susirenka jau kiek rimčiau paruoštos transporto priemonės.

Žiūrovai kaskart mėgaujasi veiksmo pilnu lenktynių reginiu. Jau kvalifikaciniuose važiavimuose užverda nuobodžiauti neleidžiančios kovos, o finaluose vykstantis žūtbūtinis mūšis dažnai pateikia ypač daug dramos. Todėl susirinkusieji visada gali būti ramūs, kad įspūdingų vaizdų ir aštrių kovų čia tikrai pamatys. Lenktynės vyks artėjantį sekmadienį, liepos 2 dieną Marijampolės autokroso trasoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas