Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 01 25 /21:51

Juozas Bernotas Majamyje iškovojo bronzą, Viktorija Andrulytė – 9 vietoje

Majamyje sausio 20–26 dienomis vykstančiame Pasaulio taurės etape buriuotojai Juozas Bernotas iškovojo bronzos medalį, Viktorija Andrulytė – geriausiųjų dešimtuke. Po kelias dienas trukusių varžybų ir įtemptos Medalių lenktynių kovos Viktorija bendroje įskaitoje užėmė 9, Juozas – 3 vietą.
Viktorija Andrulytė ir Juozas Bernotas
Viktorija Andrulytė ir Juozas Bernotas / Sailing Energy/ World Sailing nuotr.

„Laser Radial“ jachtų klase buriuojanti V.Andrulytė sezono starto varžybose pirmąją dieną finišavo lyderės pozicijoje, už savęs palikusi 18 geriausių sportininkių.

„Pasaulio taurė Majamyje prasidėjo puikiai, suplaukiau 1 ir 2 vietose. Trenerio nurodymai dėl vėjo buvo tikslūs, nors išvengti klaidų plaukime nepavyko“, – pirmosios varžybų dienos rezultatais su gerbėjais dalijosi V.Andrulytė.

Sailing Energy/ World Sailing nuotr./Viktorija Andrulytė
Sailing Energy/ World Sailing nuotr./Viktorija Andrulytė

Kiek sunkesnės laukė antroji ir trečioji dienos, tuomet sąlygas apsunkino nepastovus gūsingas vėjas ir stačios bangos, po šių plaukimų V.Andrulytė bendroje įskaitoje nukrito į 8 vietą. Ir nors paskutinę varžybų dieną ji finišavo trečia ir taip užsitikrino 6-ąją vietą bei galimybę varžytis Medalių lenktynėse, pasibaigus joms lietuvė etapą užbaigė 9 iš 19, pirmąsias tris vietas dalijosi Erika Reineke (JAV), Vasileia Karachalioui (Graikija), Nethra Kumanan (Indija).

TAIP PAT SKAITYKITE: Tokijo olimpiadai besiruošiantys V.Andrulytė ir J.Bernotas startuoja Pasaulio taurės etape Majamyje

Ne vieną varžovą už savęs paliko ir burlentininkas, „RS:X“ klasės burlente buriuojantis J.Bernotas. Jam, priešingai nei V.Andrulytei, didesnis vėjas padėjo pasiekti geresnių rezultatų – pradžioje finišavęs 5–6 vietose, J.Bernotas netruko įsiveržti į priekį ir važyboms įpusėjus kelis plaukimus baigė lyderio pozicijoje.

„Buvo ilga ir sunki savaitė, oro sąlygos nelepino, jos labai permainingos, buvo tikrai sunku priartėti prie TOP3“, – iškart po finišo 15min komentavo J.Bernotas.

Iki prasidedant Medalių lenktynėms lietuvis buvo 5 iš 8, jose finišavo antras ir tai jam padėjo pakilti iki garbingos prizinės 3 vietos – į Lietuvą burlentininkas parveš bronzos medalį. Auksas atiteko Pedro Pascual (JAV), sidabras – Ignacio Berenguer (Meksika).

„Norėjau iškovoti medalį, bet varžovai stiprūs, čia vyko ir Šiaurės Amerikos atranka į Tokijo olimpines. Medalių lenktynėse reikėjo suplaukti geriausią varžybų plaukimą. Man pavyko!“ – 15min džiaugėsi J.Bernotas.

Sailing Energy/ World Sailing nuotr./Juozas Bernotas
Sailing Energy/ World Sailing nuotr./Juozas Bernotas

15min primena, kad sausio 20-ąją prasidėjusios lenktynės Majamio pasaulio taurės etape tiek J.Bernotui, tiek V.Andrulytei truko iki sausio 25 d. Sportininkams tai – pirmosios sezono varžybos ir svarbi pasiruošimo Tokijo olimpinėms žaidynėms dalis.

TAIP PAT SKAITYKITE: Tarp elito besivaržančiai V.Andrulytei teko atlaikyti net baltąjį škvalą: „Sėkmę reikia užsidirbti“

VIDEO: Geriausia buriuotoja V.Andrulytė – apie pirmas varžybas, treniruotes su delfinais ir pasiruošimą olimpiadai

TAIP PAT SKAITYKITE: Geriausio buriuotojo J.Bernoto šokti ant burlentės negąsdina nei jachtas daužantis vėjas, nei rykliai

VIDEO: Geriausias buriuotojas J.Bernotas – apie adrenalino poreikį, ekstremalias situacijas ir treneriu tapusį tėvą

TAIP PAT SKAITYKITE: Metų treneris L.Eidukevičius: „Darbas moterų kolektyve – specifinis, tai nėra vyriška psichologija“

VIDEO: Geriausias buriavimo treneris Linas Eidukevičius: „Paruošti olimpietį reikia 8 metų“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas