Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estų buriuotojų atstovas – apie planus su lietuviais dalyvauti „The Ocean Race“: „Tai didelė garbė“

„Volvo65“ – tai inžinerijos stebuklas, kuriam nebaisios jokios buriavimo sąlygos plaukiant per didžiausius pasaulio vandenis“. Tokiais žodžiais lietuvių jachtą „Ambersail2“ apibūdina Estijos buriuotojų sąjungos prezidentas Egonas Elsteinas.
Pabaltijo buriuotojų susitikimas Taline dėl bendros „The ocean race“ komandos
Egonas Elsteinas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Talino jūrų uoste šiomis dienomis prišvartuotam laivui komplimentų negaili daugelis – ketvirtadienį čia vykusioje šventėje buriavimo sporto entuziastai galėjo ne tik savo akimis išvysti sportinį laivą, bet ir juo paplaukti skrodžiant Baltijos jūros bangas.

Tokia išskirtinė proga pasitaikė ne šiaip sau –tai visoms Baltijos šalių valstybėms svarbus renginys – Lietuvos, Latvijos ir Estijos buriuotojų lyderiai pasirašė bendrą memorandumą dėl bendradarbiavimo prestižinėse „The Ocean Race“ lenktynėse. Šalys kuria 10 įgulos narių komandą, kuri su „Ambersail2“ plauktų 2021 metais vyksiančiose buriavimo lenktynėse aplink pasaulį.

„Labai džiaugiuosi šiuo susitikimu, džiaugiuosi, kad Baltijos šalys svarsto apie galimybę dalyvauti „The Ocean Race“ lenktynėse“, – pristatyme kalbėjo E.Elsteinas.

Pasak jo, apie tapimą „The Ocean Race“ (anksčiau – „Volvo Ocean Race“) dalyviais, estai intensyviai svarsto pastaruosius trejus metus. E.Elsteinas juokiasi: „Gal ir neilgai turint omenyje, kad lietuviai apie tai galvoja jau mažiausiai dešimtmetį...“

Tačiau net jei pastaruosius kelis metus tikslai plaukti aplink pasaulį neeilinėse lenktynėse tapo vis ambicingesni, abejonių nekilo po to, kai lietuviai įsigijo „Ambersail2“, būtent šioms lenktynėms skirtą laivą.

„Tuomet pagalvojome – norime dalyvauti kartu. Galiausiai jie pakvietė mus prisijungti prie komandos – mums tai didelė garbė, labai džiaugiamės. Norime matyti estų buriuotojus šiame laive, todėl tikimės, kad projektą pavyks sėkmingai įgyvendinti“, – kalbėjo Estijos buriuotojų sąjungos prezidentas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Pabaltijo buriuotojų susitikimas Taline dėl bendros „The ocean race“ komandos
Luko Balandžio / 15min nuotr./Pabaltijo buriuotojų susitikimas Taline dėl bendros „The ocean race“ komandos

Kalbėdamas apie šalies buriavimo sportininkus, E.Elsteinas pabrėžia aukštą estų buriuotojų profesionalumo lygį, yra nemažai garsių vardų, kurie garsina šalį olimpiniame buriavime, jūrinėse regatose, tarp jų - ir perspektyvus jaunimas.

O būtent jis „The Ocean Race“ lenktynėse itin svarbus – komandoje iš 10 įgulos narių 6 turėtų būti ne vyresni nei 30 metų, iš jų pusė – iki 26-erių, įguloje taip pat turėtų būti trys moterys ar merginos. Taip pat siekiama, kad bent 3 komandos nariai turėtų svarią buriavimo patirtį, pageidautina – jau dalyvavę kokiose nors varžybose aplink pasaulį.

„Esame jūrinė valstybė, daug buriuojame ir manau, šiame sporte einame teisingu keliu“, – tikino jis.

Tačiau, pasak jo, šios išskirtinės lenktynės nėra tik varžybos, nėra vien tik buriavimo sportas, tai ir vienas svarbiausių renginių rinkodaros prasme – verslininkai taip pat jaučia didelę grįžtamąją naudą.

„Jei rasime partnerius, rėmėjus – dalyvavimas lenktynėse tokiu atveju taps gerokai paprastesnis, aiškesnis. Ir nors dar yra nemažai laiko, norime pradėti ruoštis kaip įmanoma anksčiau“, – sakė E.Elsteinas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Baltijos šalys vienija jėgas: „Ambersail2“ buria bendrą komandą prestižinėms lenktynėms aplink pasaulį

Visas naujienas apie buriavimą sekite projekto „Su vėju!“ puslapyje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas