Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Žaidynes užbaigusi V.Andrulytė tikėjosi kur kas geresnio rezultato

Lietuvos buriuotoja Viktorija Andrulytė baigė pasirodymą Paryžiaus olimpinėse žaidynėse ir pripažino, kad tikėjosi pasirodyti geriau.

32-ejų Lietuvos sportininkė galutinėje rikiuotėje finišavo 31-a, bet bent jau sugebėjo žaidynes užbaigti galingu akordu, kai paskutinėse lenktynėse užėmė šeštąją vietą.

Paskutinę jos pasirodymo dieną įvyko tik vienerios buriavimo lenktynės, kitos dvejos buvo atšauktos.

„Šiandien turėjom labai ilgą dieną, nors įvyko tik vienas plaukimas. Vėjas buvo silpnas, pakankamai nepastovus. Plaukiau berods tarp pirmų trijų, gal net pirma, netoli buvo pirmas ženklas, bet plaukimą atšaukė.

Antrame pavyko finišuoti šeštai. Džiaugiuosi tuo plaukimu, nes visko galėjo nutikti, bet labai gerai taktiškai suburiavau.

O trečiame plaukime vėjas susisuko į dešinę stipriai, visiškai nurimo ir lenktynės buvo atšauktos. Palaukėme apie valandą, o tada mus išsiuntė į krantą“, – baigusi pasirodymą įspūdžiais dalijosi sportininkė.

V.Andrulytei tai buvo antrosios žaidynės. Tokijuje prieš trejus metus ji buvo 25-a.

Įvertinusi savo pasirodymą, lietuvė džiaugėsi galėdama atstovauti šaliai didžiausioje pasaulio sporto scenoje, tačiau pripažino – rezultatas ne toks, kokio tikėjosi.

„Jausmas puikus, kadangi tai buvo mano antroji olimpiada. Nors ji buvo nesėkmingesnė nei Tokijas, bet džiaugiuosi, kad galėjau atstovauti savo šaliai, juolab, kad kelialapį iškovojau tapdama Europos vicečempione. Galbūt ne mano čia vieta, bet viskas turbūt susiklostė taip, kaip turėjo būti, – teigė V.Andrulytė. – Labai sunku vertinti, kodėl rezultatas toks, o ne kitoks. Be abejo, rezultato tikėjausi gerokai geresnio, nes Marselyje man čia patinka buriuoti, čia turėdavau gerą jausmą. Gal labiausiai pakišo koją tai, kad momentais nepasitikėjau savo jausmu ir ką jaučiau apie vėją, neišpildžiau savo strategijos, dariau priešingai nei galvoju, matau ir jaučiu. Gal tai ir buvo pagrindinė klaida.“

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Viktorija Andrulytė Paryžiaus olimpinėse žaidynėse
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Viktorija Andrulytė Paryžiaus olimpinėse žaidynėse

Ji Marselyje, kur vyko buriavimo varžybos, už Lietuvą kovėsi kartu su tautiečiu Ryčiu Jasiūnu.

„Tai mano antros žaidynės, o tai, kad Lietuva turėjo du atstovus – mane ir Rytį, – tarp didžiųjų šalių yra didelė garbė. Tai rodo, kad pas mus buriavimus turi šaknis ir tradicijas“, – džiaugėsi V.Andrulytė.

Kitos olimpinės žaidynės Los Andžele vyks po ketverių metų. Ar Lietuvos buriuotoja ruošis joms?

„Dabar planuose yra pailsėti. Dabar galvoju, kad ruošiuosi, bet viskas priklausys nuo to, kaip seksis. Bet šiai dienai yra planas ruoštis, juolab, kad kitais metais labai noriu dalyvauti pasaulio ir Europos čempionatuose. Bet pirmas planas yra pailsėti, o tik tada ruoštis toliau“, – sakė V.Andrulytė.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Viktorija Andrulytė olimpinėse žaidynėse
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Viktorija Andrulytė olimpinėse žaidynėse

Ji pasidžiaugė ir Paryžiaus žaidynėmis, kurios priešingai nei Tokijo, vyksta be COVID-19 apribojimų.

„Džiaugiuosi, kad ir lietuvių čia atvažiavo palaikyti. Ši olimpiada skyrėsi nuo Tokijo tuo, kad turėjome žiūrovų, buvo galima išeiti už olimpinio kaimelio ribų, buvome laisvi, galėjome sudalyvauti ir atidarymo ceremonijoje. O labiausiai įsiminė paskutinis plaukimas“, – sakė buriuotoja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas