Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

B grupės komandos: reitingai, žvaigždės, prognozės

Iškart po burtų traukimo ceremonijos ekspertai suskubo pakrikštyti B grupę mirtininkų grupe. Čia žais Danija, Vokietija, Nyderlandai ir Portugalija. Kaip rašo britų dienraštis „The Guardian“, prognozuoti, kas įveiks grupės barjerą, labai sunku.
Bastianas Schweinsteigeris
Bastianas Schweinsteigeris / Scanpix/Ap nuotr.

Danija

Vieta FIFA reitinge: 10.

Geriausias pasirodymas Europos čempionate: 1992 m. čempionai.

Dabartinė komandos būklė. Danija yra viena iš devynių šio čempionato dalyvių, galinčių pasigirti Senojo žemyno pirmenybių auksu. Atrankos varžybose danai atrodė tvirtai – vos vienas pralaimėjimas, aplenkta Portugalija. Komanda turi gerų žaidėjų ir patyrusį trenerį, kuris ekipai vadovauja jau 12 metų.

Pagrindinis žaidėjas. Christianas Eriksenas, 2010 metais vos sulaukęs pilnametystės, debiutavo pasaulio čempionate. Tada dukart į aikštę išbėgo po keitimų. Dabar atakuojantis Amsterdamo „Ajax“ saugas yra tvirtas pagrindinės sudėties žaidėjas. Jei Ch.Eriksenas sugebės kamuoliais aprūpinti puolėją Nicklasą Bendtnerį, danai gali pasiekti daug.

Silpnoji vieta: N.Bendtners nėra tas žaidėjas, kuriam trūktų pasitikėjimo savimi. Būtent jis bus vienintelis ekipos puolėjas. Bet jei danas neatskleis savo galimybių, treneriui Mortenui Olsenui gali tekti skubiai ieškoti atsarginio plano.

Treneris. M.Olsenas per savo karjerą daugiau nei 100 kartų vilkėjo Danijos rinktinės marškinėlius. Tapęs nacionalinės ekipos treneriu, komandą atvedė į 2002 metų pasaulio pirmenybių ir į 2004 metų Europos čempionato atkrintamąsias kovas. Tačiau danai praleido 2006 ir 2008 metų turnyrus.

Fanai. Jei komanda bus pažeminta, fanai reikalaus, kad jos vairą perimtų Brianas Laudrupas.

Prognozė. Danus verta laikyti „mirtininkų grupės“ autsaideriais, nors jie atrankos varžybose ir sugebėjo aplenkti portugalus.

Vokietija

Vieta FIFA reitinge: 2.

Geriausias pasirodymas Europos čempionate: 1980 m. (Vakarų Vokietija) ir 1996 m. (suvienytra Vokietija) čempionai.

Dabartinė komandos būklė. Vokiečius dera laikyti vienais čempionato favoritų, nepaisant to, kad draugiškose rungtynėse jie patyrė skaudų antausį nuo šveicarų 3:5. Vokiečiai laimėjo visas 10 rungtynių atrankos varžybose. Dabar labai daug kas priklausys nuo to, kaip Miuncheno „Bayern“ žaidėjai atsigavo po skaudžios nesėkmės UEFA Čempionų lygos finale.

Pagrindinis žaidėjas. Bastianas Schweinsteigeris buvo vienas tų nelaimėlių, kurie neįmušė 11 metrų baudinio Čempionų lygos finale. Praėjusį sezoną Bastianas kovojo su traumomis. Tačiau, būdamas optimalios formos, vokietis yra vienas geriausių Europos saugų, jei ne pats geriausias.

Silpnoji vieta. Vidurio gynėjo pozicija gali būti pažeidžiamiausia, nes Perui Mertesackeriui pirmasis sezonas Londono „Arsenal“ klube buvo sudėtingas. Būtent dėl to vidurio gynėjų porą gali sudaryti Matsas Hummelsas ir Holgeris Baddstuberis.

Treneris. Joachimas Lowas ekipos vadžias iš Jurgeno Klinsmanno perėmė 2006 metais. J. Lowas mėgsta žaisti plačiai. Puolimo smaigalys dažniausiai patikimas patyrusiam Miroslavui Klosei, tačiau iškart už jo išdėstomi trys atakuojantys saugai.

Fanai. Ekipos sirgaliai už viską labiau trokšta sudoroti olandus.

Prognozė. Vokiečiai įveiks grupės varžybų barjerą, stebins visus savo galingu futbolu, kol galų gale jiems kelią pastos Ispanijos rinktinė. Būtent taip nutiko pastaruosiuose dviejuose didžiuosiuose tarptautiniuose turnyruose.

Nyderlandai

Vieta FIFA reitinge: 4.

Geriausias pasirodymas Europos čempionate: 1988 m. čempionai.

Dabartinė komandos būklė. Praėjusiame pasaulio čempionate antrą vietą užėmę olandai lengvai įveikė atrankos į Europos čempionatą etapą. Nyderlandų ekipa - rezultatyviausia šio etapo komanda. Tiesa, tai lėmė 11 įvarčių į San Marino vartus. Tačiau pralaimėta draugiškose rungtynėse Vokietijai ir Bulgarijai.

Pagrindinis žaidėjas. Klaasas Janas Huntelaaras privalės išnaudoti visas progas, kurias jam sukurs Robinas van Persie ir Arjenas Robbenas.

Silpnoji vieta. Nyderlandų pagrindiniai gynėjai yra patyrę, tačiau to nepasakysi apie jų pamainą. Todėl traumos ar diskvalifikacijos dėl kortelių olandams gali kainuoti labai brangiai.

Treneris. Bertas van Marwijkas turėjo puikią pamoką 2010 metų pasaulio čempionato finale.

Fanai. Olandai turės vieną didžiausių ir džiaugsmingiausių sirgalių armijų visame turnyre.

Prognozė. Olandai gali pasiekti daug, jei iki galo sveiki išliks R.van Persie, A.Robbenas ir Rafaelis van der Vaartas. Ant šių žaidėjų marškinėlių galima būtų užklijuoti užrašą „Traumoms neatsparūs“.

Portugalija

Vieta FIFA reitinge: 5.

Geriausias pasirodymas Europos čempionate: antroji vieta 2004 metais.

Dabartinė komandos būklė. Papildomose atrankos varžybose įveikę Bosniją ir Hercegoviną, portugalai vargu ar galėjo tikėtis nepalankesnių burtų. Tačiau nuo 2004 metų portugalai visuose didžiuosiuose turnyruose grupės etapą įveikdavo. Carlosą Queirozą trenerio poste pakeitęs Paulo Bento pagerino portugalų žaidimą, tad galimybės, kad portugalų pasirodymas nesibaigs jau po pirmojo etapo, išaugo.

Pagrindinis žaidėjas. Be abejo, Cristiano Ronaldo, kuris Madrido „Real“ gretose sužaidė dar vieną įspūdingą sezoną. Jei pasitaiko jo diena, Cristiano gali laimėti rungtynes ir vienas. 27 metų portugalas artėja prie šimtojo mačo rinktinėje.

Silpnoji vieta. Daugiausia problemų kelia gynyba. Po konflikto su treneriu į čempionatą nevyks Jose Bosingwa ir Ricardo Carvalho. Vidurio gynėjų porą veikiausiai sudarys Pepe ir Bruno Alvesas, kurie kadaise kartu rungtyniavo „Porto“ komandoje.

Treneris. 42 metų P.Bento yra palyginti jaunas strategas. Tiesa, prieš tai jis ketverius metus treniravo Lisabonos „Sporting“, tad patirties jam kaip ir netrūksta. Portugalas mėgsta žaisti akiai patrauklų žaidimą, kurio pagrindas yra taktinė schema 4-3-3.

Fanai. Ekipos sirgaliai lauks akistatos su Ispanija, kurią 2010 metais draugiškose rungtynėse pažemino 4:0.

Prognozė. Jei sugebės įveikti grupės etapą ir iš tolimesnių kovų išstumti Vokietiją arba Nyderlandus, Portugalija gali tikėtis bent jau pusfinalio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai