Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Euro 2012“: apie danų mėgstamą popmuziką ir įspūdingas tatuiruotes

Danijos rinktinė Europos čempionate pateko į mirtininkų grupę kartu su Portugalija, Vokietija ir Nyderlandais. Tačiau danai anksčiau laiko ginklų tikrai nesudės. Jų sudėtyje išvysime ir kūrybingą saugą, kuris dievina paauglių itin mėgstamą popmuzikos duetą, ir įspūdingomis tatuiruotėmis pasigirti galintį gynėją, kuris prieš kurį laiką dėl nugaros skausmų jau galvojo apie karjeros pabaigą.
Danielis Aggeris
Danielis Aggeris savo kūną yra papuošęs daugybe tatuiruočių. / „Scanpix“ nuotr.

Kviečiame susipažinti pikantiškais faktais apie Danijos rinktinės žaidėjus.

Dennisas Rommedahlis

Šis saugas be galo mėgsta Danijos popmuzikos duetą „Nik & Jay“, kurio fanės daugiausia yra paauglės merginos. Kartą po Danijos rinktinės marškinėliais jis užsivilko dar vienus marškinėlius, ant kurių puikavosi užrašas „boing, boing“. Tai – minėto dueto dainos pavadinimas.

Tose rungtynėse D.Romedahliui pavyko pasižymėti ir jis, be abejo, nusivilko Danijos rinktinės marškinėlius, kad pademonstruotų po jais esantį užrašą. Už minėtą poelgį saugas buvo nubaustas geltona kortele.

Christianas Poulsenas

Buvęs Danijos rinktinės kapitonas tryško dėkingumu savo buvusiam klubui „FC Copenhagen“. 2002 metais jis persikėlė rungtyniauti į Gelzenkircheno „Schalke“ ir buvusiai ekipa pervedė nemažą dalį tą sezoną uždirbtų pinigų.

Dalį pinigų gavo ir Kopenhagos klubo treneriai, kurie, paties Ch.Poulseno teigimu, padėjo jam atsiskleisti kaip žaidėjui. Be to, Ch.Poulsenas skyrė nemažai pinigų žaidėjų nuobaudų fondui.

Andersas Lindegaardas

Šis vartininkas, prieš prisijungdamas prie „Manchester United“, rungtyniavo mažame Norvegijos klube. Andersas nuo pat vaikystės buvo aistringas „raudonųjų velnių“ aistruolis. Jam ypač imponavo šiame klube rungtyniavęs danų vartininkas Peteris Schmeichelis.

A.Lindegaardas tiesiog negalėjo patikėti savo ausimis, kai jam buvo pranešta apie tai, kad „Manchester United“ nori jį įsigyti. Pats vartininkas teigia, kad, sužinojęs apie artėjantį persikėlimą į Mančesterį, jis dažnai tiesiog gulėdavo ant sofos, žiūrėdavo į lubas ir tiesiog šypsodavosi iš laimės negalėdamas patikėti tuo, kas vyksta.

Danielis Aggeris

Danijos rinktinės kapitonas, rungtyniaujantis „Liverpool“ klube, yra nuolatos kankinamas traumų. 2009 metais jis turėjo didelių problemų dėl nugaros skausmų ir net galvojo mesti futbolą. Ant jo nugaros puikuojasi didžiulė tatuiruotė su lotyniška patarle „Mors Certa, Hora Incerta“ (Mirtis garantuota, jos valanda nežinoma). Ant kitos D.Aggerio tatuiruotės užrašytas šūkis „Kančia yra laikina, pergalė – amžina“.

Portugalas Raulis Meirelesas, dar žaisdamas Liverpulyje, dažnai klausinėdavo D.Aggerio ir Martino Skrtelio, kuriame tatuiruočių salone jie lankosi. Portugalas netgi buvo pasižadėjęs pagal tatuiruočių skaičių pasivyti ar net pralenkti savo buvusį komandos draugą iš Danijos.

Williamas Kvistas ir Nikis Zimlingas

Šie žaidėjai veikiausiai sudarys Danijos rinktinės vidurio saugų duetą. Williamas ir Nikis yra pažįstami dar nuo vaikystės, nes kartu rungtyniavo toje pačioje futbolo mokykloje.

W.Kvistas teigia, jie su Nikiu vienas kitą pažįsta labai gerai ir tai jiems pravers aikštėje. N.Zimlingas yra labiau atakuojantis futbolininkas, tuo tarpu W.Kvistas daugiau darbuojasi gynyboje.

Parengta pagal „The Guardian“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai