Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Portugalija – Nyderlandai: Europos brazilai sieks išsiųsti oranžinius namo

Pasaulio vicečempionai Nyderlandų futbolininkai prieš Europos čempionatą buvo laikomi vienais pagrindinių pretendentų į auksą, tačiau sekmadienį Portugalijos rinktinė turi puikią galimybę išsiųsti olandus namo jau po grupės etapo.
Cristiano Ronaldo ir Robinas van Persie.
Cristiano Ronaldo ir Robinas van Persie. / „Scanpix“ nuotr.

Berto van Marwijko treniruojami oranžiniai pralaimėjo abi pirmąsias rungtynes ir dabar jiems reikia ne tik pergalės prieš portugalus mažiausiai dviejų įvarčių skirtumu, tačiau ir amžinų priešininkų vokiečių pagalbos. Pastarieji turi nugalėti Daniją, kad olandai turėtų galimybę svajoti apie išsigelbėjimą.

Tuo tarpu portugalų likimas yra jų pačių rankose. Pergalė jiems užtikrintų bilietą į ketvirtfinalį, nebent danai prieš vokiečius laimėtų vienu įvarčiu rezultatyviame mače (danų pergalė 1:0 ar 2:1 dar tenkintų portugalus, bet 3:2, 4:3 ir t.t. – jau danus).

„Europos brazilams“ užtektų lygiųjų, jei danai nelaimėtų. Portugalija gali patekti į ketvirtfinalį net ir pralaimėjusi, bet ne daugiau nei vieno įvarčio skirtumu, jei danai taip pat pralaimėtų.

Portugalai antrajame ture sunkiai įveikė danus. Paulo Bento vyrai pirmavo 2:0, tačiau sugebėjo iššvaistyti savo pranašumą ir pergalę jiems lėmė tik taiklus Varelos smūgis mačo pabaigoje. Be to, kol kas nežiba komandos kapitonas Cristiano Ronaldo.

Nyderlandams duris į ketvirtfinalį atrakintų pergalė prieš portugalus bent dviejų įvarčių skirtumu ir danų pralaimėjimas vokiečiams.

„Mes žinome, kokią taktiką olandai rinksis nuo mačo pradžios. Taip yra su visomis olandų komandomis. Jos mėgsta valdyti kamuolį ir kontroliuoti žaidimo eigą. Tačiau tai nereiškia, kad turime pasikliauti tik kontratakomis. Mes turime pabandyti kontroliuoti žaidimą ne tik kalbant apie varžovų atakų griovimą, tačiau ir apie kamuolio kontrolę bei smūgius į vartus“, – prieš sekmadienio akistatą kalbėjo P.Bento.

Savo ruožtu B.van Marwijkas vis dar nepraranda vilties: „Mes manome, kad Vokietija įveiks Daniją ir todėl mums reikia laimėti prieš portugalus.“

Trenerio teigimu, istorija rodo, kad portugalai olandams nėra lengvas varžovas, todėl futbolininkai turėtų būti kantrūs: „Mes turime žaisti taip, kad įmuštume. Esu tikras, kad, įmušę vieną įvartį, įmušime ir antrą.“

Nyderlandų vienuolikė problemų dėl traumų neturi. Uždaroje treniruotėje penktadienį dalyvavo visi 23 ekipos žaidėjai. Tačiau B.van Marwijkas pripažino, kad du pralaimėjimai „Euro 2012“ starte gali lemti pasikeitimus ekipos startinėje sudėtyje. Klaasas Janas Huntelaaras ir Rafaelis van der Vaartas viliasi, kad sekmadienį treneris suteiks jiems galimybę rungtyniauti nuo pat mačo pradžios.

Portugalai taip pat rungtyniaus pajėgiausios sudėties. Penktadienį prie ekipos treniruočių prisijungė persišaldymą išsigydęs atsarginis gynėjas Miguelis Lopesas. P.Bento tiek prieš Daniją, tiek prieš Vokietiją į aikštę nuo pradžių leido tuos pačius futbolininkus, tad pasikeitimų startinėje vienuolikėje sekmadienio varžybose tikėtis sunku.

15min.lt prognozė: olandai bandys žūtbūt kabintis už paskutinio šiaudo, tad reikia tikėtis, kad jie nuo pat pradžių kibs portugalams į atlapus. Pastarieji vien gintis taip pat negali, nes, danų pergalės prieš vokiečius atveju, lygiosios jų jau netenkintų. Tad turėtume išvysti atvirą, atakuojantį futbolą. Prognozuotume, kad rungtynės baigsis taikiai 2:2, o įvartį pagaliau įmuš ir C.Ronaldo.

Parengta pagal „SkySports“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai