Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prostitucija Europos futbolo čempionate: sekso turistai pasirinko futbolą?

Ukrainą (ir Lenkiją) užplūdo šimtai tūkstančių sirgalių, tačiau prostitutėms darbo beveik nepadaugėjo.
„Femen“ protestas
„Femen“ protestas / „Scanpix“ nuotr.

Nors prieš „Euro 2012“ pradžią visuomeninės organizacijos gąsdino, kad Ukraina pavirs dideliu viešnamiu, būgštavimai nepasitvirtino.

Nelegali ukrainietiška prostitucija: kainos vienodos viems!

Meilės žaidimus siūlančios įstaigos Ukrainoje slepiasi namų rūsiuose. Dažniausiai viešnamių duris puošia užrašas „Masažo salonas“. Gazeta.ru korespondentas lankėsi Donecko prostitučių butuose. Pasak jo, bene būdingiausias bruožas – šarvuotos durys be užrašų su skambučiu. Korespondentas teigia, kad merginų paslaugos šiame mieste ir užsieniečiams, ir tautiečiams kainuoja vienodai – apie 700-800 grivinų (230-260 Lt).

Merginų paslaugos ir užsieniečiams, ir tautiečiams kainuoja vienodai – apie 700-800 grivinų (230-260 Lt).

„Pas mus lankėsi prancūzai, ispanai... bet nelabai daug“, – pasakojo taksi vairuotojas, atvežantis klientus į naktinių plaštakių namus.

Pačios merginos pasakojo, kad nusivylė Europos futbolo čempionatu, nes apyvarta nepadidėjo. Organizacijos „Legalife“, atstovaujančios prostitutėms atstovė Jelena Cukerman dėl tokio klientų sumažėjimo kaltina vasaros atostogas: nuolatiniai klientai išvyko prie jūros, o aistringiausiems sirgaliams labiau rūpi futbolas.

E.Cukerman teigimu, prieš kiekvieną didelį sporto renginį prostitutės itin kruopščiai ruošiasi darbymečiui. Tačiau prognozės ne visada išsipildo. „Taip nutiko 2006 m. Vokietijoje, kai bankrutavo iškart keli viešnamiai“, – pasakoja moteris.

Prostitučių laukė su baime

Sekso turistų Ukraina laukė kaip maro. Benzino į ugnį šliūkštelėjo ir pačios sekso industrijos darbuotojos, pradėjusios rengti protesto akcijas – neva netrukdykite savo draudimais ir gąsdinimais mums užsidirbti pinigų.

Ekspertai pabrėžė, kad Ukraina ir be „Euro 2012“ yra tarp Europos lyderių pagal prostitucijos paplitimą. Todėl čempionato metu bijota net pedofilų sekso turizmo. Tėvams buvo viešai rekomenduojama netgi išvežti savo vaikus iš tų miestų, kuriuose vyko čempionatas – Kijevo, Charkovo, Donecko, Lvovo – kad jais nepasinaudotų pedofilai.

Tačiau, kaip pažymi „Komsomolskaja pravda“ didžioji dauguma sirgalių atvyko žiūrėti futbolo, o ne pramogauti su merginomis ar paaugliais.

...čempionato metu bijota net pedofilų sekso turizmo.

Vokietijos žurnalistas atsiprašė už „viešnamį“

Ažiotažą dėl seksualinių paslaugų gerokai sustiprino nuogos „Femen“ merginų protesto akcijos. Žinoma, futbolo čempionato joms nepavyko boikotuoti nuogomis krūtinėmis, tačiau „nuogos ukrainietės“ labai išpopuliarėjo.

Kai kuriems žurnalistams, stebint „Femen“ akcijas, susidarė įspūdis, kad šalis yra... viešnamis. Todėl populiarus Vokietijos leidinys „Bild“ Ukrainą viename straipsnyje pavadino „prostitučių šalimi“. Korespondentas M. Marburgas paruošė atskirą straipsnį, kurio pavadinimas „Prostitučių reikalai klostosi prastai: jos fanų zonose jos kenčia dėl didelės konkurencijos“.

Birželio 16-ąją publikuotą straipsnį žurnalistas pradėjo tokiu sakiniu: „Ukraina – priostitučių šalis. Kai kuriais duomenimis, čia 100 tūkst moterų parduoda savo kūną“, – cituoja vokietį „Ukrinform“.

Netrukus įsikišo Ukrainos konsulas Vokietijoje, pareiškęs didelį susirūpinimą „Bild“ publikacija. Žurnalistui teko atsiprašyti. „Jei ką nors šis straipsnis įžeidė, labai atsiprašau“, rašė M. Marburgas.

Jis pabrėžė, kad rėmėsi judėjimo „Femen“ aktyvistės Innos Ševčenko žodžiais – ji pavadino savo šalį „bordeliu“. O portale bild.de netyčia „išsipublikavo“ neišbaigtas, nenuglaistytas straipsnio juodraštis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento