Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ukrainos herojus Andrijus Ševčenka baigė karjerą rinktinėje

Andrijus Ševčenka kabina futbolo batelius ant vinies – 35-erių Ukrainos rinktinės herojus nusprendė daugiau niekada nebežaisti nacionalinėje komandoje.
Andrijus Ševčenka
Andrijus Ševčenka / „Scanpix“ nuotr.

Apie pasitraukimą iš tarptautinio futbolo buvęs „AC Milan“, Londono „Chelsea“, o dabar Kijevo „Dinamo“ puolėjas paskelbė po skaudaus Ukrainos rinktinės pasitraukimo iš „Euro 2012“.

Tiesa, A.Ševčenka, įmušęs vienintelius rinktinės įvarčius Europos čempionate, pridūrė, jog su nacionaline komanda norėtų atsisveikinti kita gaida – draugiškame mače.

„Tikriausiai, tai mano karjeros rinktinėje pabaiga. Norėčiau sužaisti tik dar vieną draugišką mačą – atsisveikinimo rungtynes“, – ITV prisipažino vienas garsiausių visų laikų Ukrainos futbolininkų.

Per 17 metų trukusią karjerą (1995–2012 m.) nacionalinėje komandoje puolėjas sužaidė 111 mačų ir pelnė 48 įvarčius.

Kelio skausmų „Euro 2012“ čempionate kankintas ukrainietis kol kas galutinai nėra apsisprendęs ir dėl tolimesnės profesionalaus futbolininko karjeros.

„Po „Euro 2012“ nuspręsiu, ką daryti toliau. Galbūt baigsiu karjerą, galbūt grįšiu į Europą, galbūt liksiu Ukrainoje. Galbūt pasinaudosiu galimybe išvykti į JAV ir futbolą žaisti ten“, – teigė A.Ševčenka.

Nusivylė neįskaitytu įvarčiu

A.Ševčenka neslėpė apmaudo dėl ankstyvo rinktinės pasitraukimo iš „Euro 2012“, tačiau sutiko, kad D grupė buvo labai sudėtinga.

„Žinoma, jog esame nusiminę, ypač prisimindami pirmąjį mačą, kurį sužaidėme nuostabiai ir nugalėjome Švediją. Tačiau buvome grupėje su anglais, prancūzais ir švedais. Sunku iš tokios kompanijos žengti tolyn, bet, manau, mes žaidėme gerai“, – tęsė A.Ševčenka.

Ukrainos rinktinės puolėją ypač nuvylė teisėjų klaida neįskaityti Marko Devičiaus įvarčio, kuris galėjo išlyginti mačo su anglais rezultatą.

„Sukūrėme tiek daug šansų ir įmušėme įvartį. Taip, mes jį įmušėme ir, manau, jog jis būtų pakeitęs rungtynes. Kontroliavome kamuolį ir rungtynes, tačiau laimėjo Anglija. Sveikinimai jiems, nes jie – tikrai stipri komanda. Manau, jie gali pasiekti ir finalą. Gali nutikti visko“, – pridūrė A.Ševčenka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas