Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietija – Portugalija: vokiečiai nekantrauja stoti į mūšį

„Laikas pradėti“, – spaudos konferencijos metu savo nekantrumo stoti į kovą neslėpė Vokietijos rinktinės treneris Joachimas Lowas. Pirmieji vokiečių varžovai – Portugalijos futbolininkai.
Ilkay'us Guendoganas, Mario Goetze ir Philippas Lahmas treniruotės metu
Ilkay'us Guendoganas, Mario Goetze ir Philippas Lahmas treniruotės metu / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Mes tikrai laukiame, kada visa tai prasidės. Turėjome ilgą pasirengimo periodą ir daug laiko viską suplanuoti – jaučiamės pasirengę viskam. Patekome į labai stiprią grupę, tačiau tai yra iššūkis išbandyti save su pasaulio geriausiais“, – pozityviai nusiteikęs buvo vokiečių strategas.

Su portugalais vokiečiai žaidė praėjusiame Europos čempionate. Tuomet ketvirtfinalyje vokiečiai buvo stipresni 3:2. Įvarčius vokiečiams pelnė Bastianas Schweinsteigeris, Miroslavas Klose ir su rinktine jau atsisveikinęs Michaelis Ballackas. Portugalų gretose pasižymėjo Nuno Gomesas ir Helderis Postiga. Rinktinėje liko tik pastarasis.

Portugalai šiais metais sužaidė tris susitikimus ir kol kas neiškovojo nė vienos pergalės. Lygiosiomis sužaista su Lenkija ir Makedonija bei patirtas skaudus antausis nuo turkų. Tačiau treneris Paulo Bento dėl to labai neišgyvena ir vadovaujasi portugalų liaudies patarle, kad gera premjera seka po prastos finalinės repeticijos.

„Mes tikimės, kad pasieksime geriausią savo formą ir galėsime kovoti su galinga Vokietijos komanda. Mes turime puikią komandą, taip pat kaip ir vokiečiai. Jie puikiai žaidė atrankos turnyre ir trys Europos čempionų titulai kalba patys už save“, – teigė P.Bento. Jo teigimu, portugalai turi įrankių reikiamam rezultatui pasiekti. P. Bento pastebėjo, kad vokiečiai suteikia mažai galimybių varžovams, tad portugalai, norėdami teigiamo rezultato, privalės pasinaudoti tomis keliomis progomis.

Kol kas lieka neaišku, ar dvikovoje su vokiečiais galės žaisti saugas Nani, kuris yra patyręs nedidelę traumą. Tuo tarpu J.Lowas taip pat sprendžia galvosūkius dėl startinio vienuoliktuko. Neaišku, ar vieta puolimo smaigalyje bus patikėta Mario Gomezui, kuris strigo lemiamuose sezono mačuose, ar 34 gimtadienį šeštadienį švęsiančiam Miroslavui Klosei. Be to, neaišku, ar gynybos dešinėje rungtyniaus Jerome‘as Boatengas, ar Larsas Benderis.

15min prognozė: rungtynės turėtų būti atkaklios, tačiau vokiečių sistema turėtų būti pranašesnė už portugalų improvizaciją ir vaidybą. Tad spėjame, jog vokiečiai laimės 2:1

Įdomūs faktai

Ekipos tarpusavyje žais 17 kartą. Iki šiol aštuonis susitikimus laimėjo vokiečiai, penkios dvikovos baigėsi lygiosiomis ir triskart pergalę šventė portugalai.

Kai komandos susitiko praėjusiame Europos čempionate, J.Lowas dėl diskvalifikacijos negalėjo vadovauti savo komandai. Vokiečių žaidimui tuomet dirigavo asistentas Hansas-Dieteris Flickas.

Vokietija ir Ispanija yra vienintelės ekipos, įveikusios atranką į šį čempionatą be nuostolių. Tiesa, vokiečiai žaidė 10 rungtynių, o ispanai – dvejomis rungtynėmis mažiau.

Per paskutines penkerias oficialias rungtynes portugalai pelnė 16 įvarčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai