Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 futbolo žvaigždžių, kurios pasaulio čempionatą stebės per televizorių

Pasaulio čempionatas prasideda. Ketvirtadienį startuoja visą mėnesį truksiantis turnyras, kuriame dėl titulo varžysis 32 stipriausios planetos komandos.
Už pasaulio čempionato borto likę žaidėjai
Už pasaulio čempionato borto likę žaidėjai / „Scanpix“ nuotr.

Iš viso į pasaulio čempionatą nacionalinės komandos deleguos 736 futbolininkus. Už rinktinės borto liko būrys futbolo garsenybių, kurios sustiprintų bet kokią kitą planetos pirmenybių komandą.

15min primena dešimtį garsiausių futbolininkų, kurie dėl įvairių priežasčių nepasirodys Rusijos stadionuose.

10. Zlatanas Ibrahimovičius (Švedijos rinktinė)

Šią žiemą į Jungtines Amerikos Valstijas rungtyniauti išvykęs Zlatanas Ibrahimovičius karjerą Švedijos rinktinėje baigė po 2016-ųjų metų Europos čempionato, tačiau puikią sportinę formą MLS pirmenybėse demonstruoti pradėjęs Ibrahimovičius buvo pradėjęs kalbėti apie sugrįžimą į rinktinę.

„Scanpix“ nuotr./Zlatanas Ibrahimovičius
„Scanpix“ nuotr./Zlatanas Ibrahimovičius

Rinktinės strategas, pasitaręs su Švedijos futbolo federacija, galiausiai nusprendė, kad futbolininkas į nacionalinę komandą nesugrįš.

9. Leroy Sane (Vokietijos rinktinė)

Geriausiu praėjusio sezono jaunuoju Anglijos „Premier“ lygos futbolininku išrinktas Leroy Sane buvo įvardijamas kaip vienas didžiausių būsimo pasaulio čempionato talentų, bet vokietis to įrodyti negalės – Joachimas Lowas jį paliko už rinktinės borto.

„Scanpix“ nuotr./Leroy'us Sane
„Scanpix“ nuotr./Leroy'us Sane

Šis sprendimas nustebino futbolo visuomenę – „Manchester City“ krašto puolėjas turėjo geriausią sezoną savo karjeroje, o vietoj jo rinktinėje buvo paliktas mažiau žinomas Lėverkuzeno „Bayer“ klubo atstovas Julianas Brandtas.

8. Mauro Icardi (Argentinos rinktinė)

29 įvarčius per 36 rungtynes Milano „Inter“ komandoje šį sezoną sumušęs Mauro Icardi už šį pasiekimą pakvietimo į rinktinę nesulaukė – Jorge Sampaoli vieną rezultatyviausių „Serie A“ žaidėjų ryžosi palikti už Argentinos rinktinės borto.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Mauro Icardi
AFP/„Scanpix“ nuotr./Mauro Icardi

Nors ir daugelis kvestionavo šį rinktinės stratego sprendimą, argentiniečiai puolėjais negali skųstis – šioje pozicijoje žaidžia Gonzalo Higuainas, Sergio Aguero ir Paulo Dybala.

7. Mario Gotze (Vokietijos rinktinė)

26-erių metų Dortmundo „Borussia“ saugas Mario Gotze Vokietijos rinktinės stebukladariu dar kartą netaps – Joachimas Lowas už rinktinės borto paliko ir šią žvaigždę. M.Gotze į Vokietijos futbolo istorijos puslapius įsirašė 2014-ųjų pasaulio čempionate, kai įmušė pergalingą įvartį finale su Argentina.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Thiago ir Mario Gotze
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Thiago ir Mario Gotze

M.Gotzes nepatekimas į rinktinę nenustebino – traumų kamuojamas vokietis šį sezoną „Borussia“ gretose sužaidė tik 32 rungtynes ir negalėjo pasigirti svarbiu vaidmeniu.

6. Anthony Martialis (Prancūzijos rinktinė)

22-ejų metų Anthony Martialis už nepatekimą į Prancūzijos rinktinę turėtų „padėkoti“ Jose Mourinho – prancūzas „Manchester United“ komandoje šį sezoną pasireikšti gaudavo dažniausiai po keitimo, todėl ir neturėjo progos visiškai atsiskleisti.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Anthony Martialis
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Anthony Martialis

Didier Deschamps‘as jauną futbolininką buvo pakvietęs į 2016-ųjų metų Europos čempionatą. A.Martialis pasirodė gana sėkmingai – po turnyro vis dar buvo kviečiamas į atrankos rungtynes, tačiau savo sportine forma neišsiskyręs prancūzas prasibrauti į pasaulio čempionatą, kuriame Prancūzijai ir taip atstovaus būrys futbolo žvaigždžių, nepajėgė.

5. Alvaro Morata (Ispanijos rinktinė)

Buvęs Madrido „Real“ puolėjas gali kaltinti tik pats save – po puikaus 2016–2017 metų sezono „baltųjų“ komandoje Alvaro Morata norėjo ryškesnio vaidmens ir nusprendė už didelius pinigus keltis į Londono „Chelsea“. Sezono pradžia ispanui buvo sėkminga – jis debiutiniame „Premier“ lygos sezone per pirmas šešias rungtynes įmušė tiek pat įvarčių.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Alvaro Morata
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Alvaro Morata

Antroji sezono dalis A.Moratai buvo nesėkminga – jis po Olivier Giroud atvykimo prarado startinę poziciją ir, nesugebėjęs grįžti į savo gerą sportinę formą, liko už rinktinės borto.

4. Jackas Wilshere‘as (Anglijos rinktinė)

Po nuomos „Bournemouth“ komandoje į Londono „Arsenal“ sugrįžęs Jackas Wilshere‘as buvo įgavęs puikią sportinę formą, tačiau vis tiek nesulaukė kvietimo į Anglijos rinktinę. Kūrybiškumu išsiskiriantis saugas neįtikino rinktinės stratego Garetho Southgate‘o, nors anglai ir neturėjo didelio pasirinkimo šioje pozicijoje.

„Scanpix“ nuotr./Jackas Wilshere'as
„Scanpix“ nuotr./Jackas Wilshere'as

Manoma, kad prie sprendimo už rinktinės borto palikti J.Wilshere‘ą stipriai prisidėjo jo gyvenimo būdas – futbolininkas nevengia naktinio gyvenimo ir turi žalingų įpročių.

3. Cescas Fabregasas (Ispanijos rinktinė)

31-erių metų Londono „Chelsea“ klubo saugas Cescas Fabregasas, Ispanijos rinktinėje debiutavęs dar 2006 metais, dabar jau netikėtai atleisto Juleno Lopetegui neįtikino – Fabregasas į rinktinę nebuvo kviečiamas visos atrankos metu, todėl savaime nesulaukė kvietimo vykti ir į didžiausią futbolo turnyrą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Cescas Fabregasas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Cescas Fabregasas

Paties ispano žaidimas klube taip pat neturėjo įtikinti nei nacionalinės rinktinės trenerių štabo, nei komandos gerbėjų – per 49 rungtynes įmušė tris įvarčius ir atliko devynis rezultatyvius perdavimus, tačiau dažnai klydo aikštės viduryje ir privengė darbo gynyboje.

2. Alexandre‘as Lacazette‘as (Prancūzijos rinktinė)

Jeigu sezono pradžioje sprendimas į Prancūzijos rinktinės sudėtį neįtraukti 27-erių metų puolėjo galėjo atrodyti logiškai, sezono pabaigoje buvo galima abejoti tuo – Alexandre‘as Lacazette‘as svarbiausių rungtynių metu sumušė aštuonis įvarčius ir kartu su Pierre‘u-Emericku Aubameyangu sudarė pavojingą puolimo duetą Londono „Arsenal“ klube.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Alexandre Lacazette
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Alexandre Lacazette

A.Lacazette‘as, rinktinėje pirmą kartą debiutavęs dar 2013 metais, į nacionalinę komandą nebuvo pakviestas ir 2016 metais, nors tada taip pat demonstravo aukšto lygio futbolą.

1. Radja Nainggolanas (Belgijos rinktinė)

Didžiausia staigmena buvo užfiksuota Belgijos rinktinėje – vyriausiasis komandos treneris ryžosi už borto palikti vieną labiausiai patyrusių savo pozicijos žaidėjų Radją Nainggolaną. Pavyzdingai „Roma“ komandoje rungtyniavęs saugas buvo vienas geriausių rinktinės žaidėjų, kai ši varžėsi 2016-ųjų metų Europos čempionate, tačiau ne itin artimi santykiai su Roberto Martinezu ir galėjo užverti duris į rinktinę.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Radja Nainggolanas liko už Belgijos rinktinės borto.
AFP/„Scanpix“ nuotr./Radja Nainggolanas liko už Belgijos rinktinės borto.

30-metis saugas per 42 rungtynes „Roma“ gretose į varžovų vartus įmušė šešis įvarčius ir atliko 11 rezultatyvių perdavimų.

VIDEO: „Skrieja kamuolys“: ar Rusijos rinktinė pajėgi išsiropšti į aštuntfinalį?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas