Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

15 metų buvo drauge: po triumfo finale „Real“ kapitonas klubui tarė „sudie“

Madrido „Real“ kapitonas Marcelo iškėlė Čempionų lygos nugalėtojų taurę po pergalės prieš „Liverpool“ turnyro finale, o tada pranešė, jog baigia karjerą klube.
Marcelo paskelbė apie karjeros pabaigą Madrido klube.
Marcelo paskelbė apie karjeros pabaigą Madrido klube. / „Scanpix“ nuotr.

Madrido „Real“ iškovojo 14-ąjį Čempionų lygos titulą sekmadienį.

Ispanijos komandos kapitonas Marcelo liko ant atsarginių suolo šiose rungtynėse Paryžiuje, bet jam teko garbė iškelti trofėjų, kai „Real“ finale 1:0 įveikė „Liverpool“.

Netrukus 34 metų futbolininkas paskelbė, jog tai buvo paskutinis mačas „Real“ gretose.

„Neįtikėtinos emocijos, nes tai mano paskutinės rungtynės Madrido „Real“, – sakė Marcelo. – Palieku Madridą ir palieku Čempionų lygą su tikru džiaugsmu. Tai nėra liūdna diena.

Viskas yra išdiskutuota, mes jau kalbėjomės ir nusprendėme, kad taip bus geriau. Aš jau padariau viską, ką turėjau padaryti Madride. Man pasisekė pakankamai, kad galėjau praleisti penkiolika su puse metų geriausiame pasaulio klube.”

„Scanpix“ nuotr./Madrido „Real“ triumfavo Čempionų lygoje.
„Scanpix“ nuotr./Madrido „Real“ triumfavo Čempionų lygoje.

Brazilas savo sportą atrado devynerių, kai pradėjo žaisti salės futbolą. Jis augo skurdžioje aplinkoje ir vienu metu buvo sumąstęs mesti futbolą, bet buvo perkalbėtas savo senelio.

„Real“ klubui jis atstovavo nuo 2007 metų, kai atvyko iš „Fluminense“ klubo dar būdamas labai jaunas, bet su lūkesčiais tapti Roberto Carloso įpėdiniu gynybos kairiajame krašte.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Marcelo džiaugiasi įvarčiu
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Marcelo džiaugiasi įvarčiu

„Džiaugsmas, emocijos, – jausmus šeštadienį apibūdino Marcelo. – Net sunku kalbėti, nes matai komandos draugus, šeimos narius. Sezonas buvo toks, kokio nusipelnėme. Keistas momentas dabar galvoje.“

Kodėl keistas? „Nes keista. Aš laimėjau penkis Čempionų lygos titulus per savo gyvenimą, nors šiuo metu pagalvojau, kad galėčiau laimėti dar daugiau. Keista dabar“, – pripažino Brazilijos futbolininkas.

Jis gyrė trenerį Carlo Ancelotti, kuris tapo pirmuoju treneriu, Čempionų lygą laimėjusiu jau keturis kartus.

Kokias savybes turi šis italas? „Mes jau žinome, koks tai treneris. Jis turi savo filosofiją, savo charakterį. Jis – nuostabus žmogus ir nusipelnė visko nuo tada, kai atvyko“, – kalbėjo Marcelo.

Jis pats nesakė, kur žais ateityje: „Dabar pabūsiu su šeima ir komandos draugais. Su niekuo apie tai net nekalbėjau. Turiu pasidžiaugti ir pats, o greitai jūs sužinosite.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas