Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15min verdiktas: pažymiai Lietuvos rinktinės futbolininkams ir treneriams

Lietuvos futbolo metai artėja link finišo. Lygiai po savaitės Vilniuje šalies futbolo federacija iškilmingoje ceremonijoje apdovanos geriausiuosius. Intrigos šiemet nebus daug – Fiodoras Černychas savo trofėjų lentynoje jau dabar gali ruošti laisvą vietą garbingiausiam karjeros apdovanojimui. Tačiau be komandos draugų indėlio šių aukštumų 25-erių puolėjas nebūtų pasiekęs. Šiemet visa Edgaro Jankausko komanda nusipelno pagyrų už grąžintą viltį bei kardinaliai pasikeitusį įvaizdį.
Lietuvos futbolo rinktinė
Lietuvos futbolo rinktinė

15min subjektyviai įvertino visus bent kiek svarbesnius vaidmenis 2018 metų pasaulio čempionato atrankos varžybų starte vaidinusius Lietuvos rinktinės futbolininkus.

Ernestas Šetkus – 8

Sauliaus Čirbos nuotr./Ernestas Šetkus
Sauliaus Čirbos nuotr./Ernestas Šetkus
4 rungtynės | 360 minučių | 7 praleisti įvarčiai

Lietuvos vartininkų mokykla šiemet vėl nušvito naujomis, tačiau ypač ryškiomis spalvomis. E.Jankauskui nepavyko į savo komandą pasikviesti Turkijos čempionate žibančio Žydrūno Karčemarsko, o Anglijoje besiblaškantis buvęs komandos kapitonas Giedrius Arlauskis pats rinktinei uždėjo embargą, tačiau, net ir neturint šių žaidėjų, smarkiai sukti galvos treneriui nereikėjo.

Nors kontroliniuose mačuose pagrindiniu E.Jankausko pasirinkimu buvo Emilijus Zubas, prieš pirmąsias atrankos rungtynes su slovėnais strategas nusprendė suteikti šansą kur kas daugiau žaidybinės praktikos turėjusiam ir Nyderlandų „Eredivisie“ sužibėjusiam tauragiškiui. Ir neapsiriko. Mače su slovėnais E.Šetkus išdarinėjo stebuklus, o kitose trijose dvikovose taip pat buvo tvirtas paskutinis bastionas.

Nors rungtynėse Trnavoje vartininkui net keturis kartus teko imti kamuolį iš savų vartų tinklo, stipriai kaltinti pirmąjį rinktinės numerį vargu ar galėtume.

Jeigu E.Šetkus nebūtų „linijos“ vartininkas, Lietuvos rinktinės gynėjams kautis dėl aukštų kamuolių būtų dar lengviau. Ypač tai būtų galima pasakyti apie gana smulkų ir žemą Edviną Girdvainį, kuriam kovoti baudos aikštelėje oro dvikovose su kur kas aukštesniais ir fiziškais varžovais nėra lengva.

Egidijus Vaitkūnas – 5,5

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Egidijus Vaitkūnas ir Jamesas McArthuras
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Egidijus Vaitkūnas ir Jamesas McArthuras
4 rungtynės | 360 minučių | 1 geltona kortelė

Lietuvos futbolo sirgalių neretai pakeiksnojamas Vilniaus „Žalgirio“ kapitonas visose ketveriose rungtynėse žaidė gana užtikrintai ir didelių klaidų nedarė.

Tiesa, rungtynėse su Malta, kai mūsiškiams teko kur kas daugiau galvoti apie puolimą nei apie savų vartų saugumą, į akis neretai krito tai, jog dažname epizode Egidijui pritrūkdavo šaltakraujiškumo bei technikos.

Nors jo konkurentas rinktinėje Deividas Česnauskis mėgsta kur kas dažniau jungtis į atakas, veterano paslaugų E.Jankauskui taip ir neprireikė – E.Vaitkūnas yra vos vienas iš trijų rinktinės žaidėjų, kurie be keitimo žaidė visose ketveriose atrankos dvikovose.

Plika akimi galbūt ir sunku pastebėti, tačiau E.Vaitkūno gynybą dešiniajame krašte gerokai apsunkina ir tai, jog dešinysis rinktinės saugas paprastai ginasi tik pasyviai ir neretai išvis atleidžiamas nuo gynybinių funkcijų.

Per šias ketverias atrankos rungtynes Lietuvos rinktinės varžovai kur kas dažniau atakas regzdavo ta puse, kurioje gynėsi būtent E.Vaitkūnas, bet su pagrindinėmis užduotimis, su neretomis išimtimis, žalgirietis tvarkėsi neblogai.

Maža to, reikėtų pastebėti, kad būtent E.Vaitkūnas, perėmęs kamuolį, pradėjo ataką Glazge, po kurios lietuviai įmušė vienintelį mačo su škotais įvartį.

Georgas Freidgeimas – 5,5

Sauliaus Čirbos/LFF nuotr./Georgas Freidgeimas
Sauliaus Čirbos/LFF nuotr./Georgas Freidgeimas
4 rungtynės | 360 minučių | 2 geltonos kortelės

Kartu su E.Šetkumi ir E.Vaitkūnu G.Freidgeimas yra vieninteliai žaidėjai visas keturias dvikovas sužaidę be keitimo.

Slovakijoje pirmasis Adamo Nemeco pelnytas įvartis krito po šiurkščios Georgo klaidos, kai gynėjas „pametė“ savo saugomą žmogų ir slovakas iš kelių metrų galva sušaudė E.Šetkų.

Iš vartininko aikštelės arba jos prieigų lietuviai praleido ir slovėnų bei škotų įvarčius, o tai reiškia, kad tiek G.Freidgeimui, tiek jo porininkui E.Girdvainiui, tiek išeiti iš vartų privengiančiam E.Šetkui E.Jankauskas galėtų surasti priekaištų. Tačiau vertinant ketverių rungtynių visumą, G.Freidgeimas buvo tvirtas rinktinės vidurio gynėjas ir pernelyg nesiblaškė.

Lyginant su pastaruoju atrankos ciklu, kai Igoris Pankratjevas G.Freidgeimą statydavo netgi krašto gynėjo pozicijoje, dabar kaišiadorietis atrodo gerokai patobulėjęs ir ramesnis.

Tiesa, ateinančiose rungtynėse su anglais E.Jankausko štabui teks ieškoti naujų variantų. Slovakijoje Georgas gavo antrą geltoną kortelę šiame atrankos cikle ir bus priverstas praleisti mačą Londone.

Edvinas Girdvainis – 6

Sauliaus Čirbos nuotr./Edvinas Girdvainis
Sauliaus Čirbos nuotr./Edvinas Girdvainis
3 rungtynės | 270 minučių

Rizikingas, tačiau vienas labiausiai pasiteisinusių E.Jankausko ėjimų. Kai metų pradžioje trečioje Ispanijos lygoje rungtyniavusį jaunuolį treneris pakvietė ruoštis draugiškoms rungtynėms su rumunais ir rusais, ne vienas kilstelėjo antakius.

Tačiau metų pabaigoje 23-ejų metų klaipėdietis tapo tvirtu startinės sudėties žaidėju, o į sėkmingai ir užtikrintai žaidžiantį futbolininką dėmesį atkreipė ir Lenkijos vicečempionės Glivicių „Piast“ klubo treneriai.

Nors ir žemesnis bei smulkesnis už daugumą savo oponentų, E.Girdvainis trūkumus kompensuoja kovingumu.

Ypač gerai ir užtikrintai gynėjas rungtyniavo mače su slovėnais. Vis dėlto Trnavoje, akis į akį susitikęs su buvusia „Liverpool“ žvaigžde Martinu Škrteliu, akimirką užmigo gynyboje ir slovakas pelnė trečią savo ekipos įvartį.

Vytautas Andriuškevičius – 6

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Vytautas Andriuškevičius
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Vytautas Andriuškevičius
3 rungtynės | 206 minutės

Praleidęs pirmą atrankos dvikovą su slovėnais, Vytas labai greitai susigrąžino vietą startinėje komandos sudėtyje. Nors Vaidas Slavickas neblogai užsirekomendavo, akivaizdu, kad būtent kitapus Atlanto rungtyniaujantis gynėjas yra pagrindinis E.Jankausko pasirinkimas kairiajame gynybos krašte.

„Portland Timbers“ ekipos gynėjas po keitimo pasirodė rungtynėse Glazge ir žaidimo nesugadino. Mače su Malta jis buvo vienas aktyviausių rinktinės futbolininkų, o mačas Trnavoje nenusisekė visai komandai.

Akivaizdu, kad jei ne skrydžiai ir varginančios kelionės, E.Jankauskas galėtų atskleisti dar daugiau visuomet pozityviai nusiteikusio alytiškio potencialo.

Vaidas Slavickas – 5,5

Sauliaus Čirbos/LFF nuotr./Vaidas Slavickas ir Edgaras Jankauskas
Sauliaus Čirbos/LFF nuotr./Vaidas Slavickas ir Edgaras Jankauskas
2 rungtynės | 154 minutės

Kai V.Andriuškevičius paprašė būti nekviečiamas į pirmąją rinktinės stovyklą prieš rungtynes su slovėnais, E.Jankauskas pernelyg ilgai galvos nesuko ir kairiojo gynėjo poziciją patikėjo Marijampolės „Sūduvos“ atstovui.

Suvalkietis Čempionų lygos laimėtojo nenuvylė. Pirmosiose rungtynėse su slovėnais Vaidas tikrai neiškrito iš konteksto.

Nors būtent V.Slavicko prižiūrimas Boštjanas Cesaras įmušė antrą išlyginamąjį įvartį į lietuvių vartus, gynėjo darbu E.Jankauskas liko patenkintas bei suteikė jam šansą išbėgti nuo pirmųjų minučių ir antrajame mače su škotais.

Vis dėlto vietą startinėje sudėtyje gynėjas prarado, kai Europos žemyne adaptavosi V.Andriuškevičius. Kaip bebūtų, dabartinėje Lietuvos rinktinėje pastarasis gynėjas turi, ko gero, patį rimčiausią konkurentą dėl vietos startinėje sudėtyje.

Mantas Kuklys – 6

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Mantas Kuklys
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Mantas Kuklys
4 rungtynės | 259 minutės | 1 geltona kortelė

Mantas šiemet žaidžia patį geriausią savo sezoną karjeroje ir tiek Vilniaus „Žalgiryje“, tiek nacionalinėje rinktinėje vaidina gyvybiškai svarbius vaidmenis aikštės viduryje.

Po labai ilgos pertraukos Lietuvos rinktinė aikštės viduryje turi stabilią ir neblogai vienas kitą jaučiančių saugų porą. E.Jankausko pirmtakas I.Pankratjevas futbolininkus aikštės viduryje keisdavo gana dažnai, o dabartinio trenerio metodai – visiškai priešingi.

Šie metai parodė, kad dabartinė strategija vaisių duoda kur kas daugiau, o žaidėjai, jausdami trenerio pasitikėjimą, taip pat jaučiasi kur kas labiau užtikrintai.

Puikus Mantas šiemet buvo ir A lygoje, kur pagal atliktų rezultatyvių perdavimų skaičių jam neprilygo niekas. Todėl nieko keisto, kad saugas sulaukė ir futbolo specialistų dėmesio bei buvo įtrauktas į geriausio Metų futbolininko kandidatų sąrašą.

Artūras Žulpa – 5,5

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Artūras Žulpa
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Artūras Žulpa
4 rungtynės | 279 minutės | 1 geltona kortelė

Ypač solidžiai ir patikimai pirmąsias rungtynes su slovėnais sužaidusiam saugui parodyti dar daugiau savo galimybių sutrukdė traumos.

Dvikovoje su slovėnais A.Žulpa niekuo nenusileido savo kur kas ryškesnėmis spalvomis spindintiems oponentams, bet antrosiose rungtynėse su škotais patyrė traumą ir visų savo sugebėjimų nepademonstravo.

Dvikovoje su Malta lietuviui taip pat gana sunkiai sekėsi tvarkytis su techniškais ir trumpais perdavimais žaidusiais priešininkais, o Slovakijoje vėl atrodė blankiai ir kęsdamas skausmus paliko aikštę jau po pusvalandžio.

Kaip bebūtų, jei yra sveikas, A.Žulpa vis dar yra tvirtas starto sudėties žaidėjas.

Metų pabaigoje A.Žulpai net prireikė traumuoto peties operacijos, tačiau iki pavasario saugas turėtų atsitiesti.

Arvydas Novikovas – 6,5

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Arvydas Novikovas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Arvydas Novikovas
4 rungtynės | 357 minutės | 1 įvartis | 1 rezultatyvus perdavimas

„Pavydžiu „Bochum“ treneriui ir kokius žaidėjus jis turi, jei toks žaidėjas kaip Arvydas nepatenka net tarp komandos atsarginių“, – po rungtynių su Malta šyptelėjo E.Jankauskas.

A.Novikovas net ir nežaisdamas savo klube bei neturėdamas jokios žaidybinės praktikos šiemet buvo viena pastebimiausių figūrų Lietuvos komandoje.

Treneris labai pasitikėjo savo saugu ir aikštės kraštuose jam suteikė visišką laisvę, o A.Novikovas už šį pasitikėjimą atsilygino efektingu žaidimu.

Saugas žaidė labai aktyviai tiek pirmajame mače su slovėnais, tiek Glazge, kur principiniame mače „išprausė“ ne vieną škotą.

Tiesa, ne visada jo efektingi veiksmai aikštėje būdavo efektyvūs, o gynyboje vilnietis paprastai atleidžiamas nuo daugybės funkcijų.

Puikus to pavyzdys – paskutinis mačas Slovakijoje. Trnavoje Arvydas nepademonstravo geriausių savo savybių galbūt ir dėl klampios bei šlapios aikštės, o abu pirmi įvarčiai pelnyti po to, kai jis nesugebėjo apsiginti.

Vykintas Slivka – 7

Sauliaus Čirbos nuotr./Vykintas Slivka
Sauliaus Čirbos nuotr./Vykintas Slivka
4 rungtynės | 349 rungtynės | 1 įvartis | 1 rezultatyvus perdavimas

Po kelerių metų pertraukos Lietuva vėl turi futbolininką, kuris sėkmingai gali žaisti 10-ojo numerio pozicijoje ir tai daro sėkmingai tada, kai to labiausiai reikia.

Vykintas vilkėdamas nacionalinės rinktinės marškinėlius sužaidė jau šešiolika susitikimų iš eilės.

Praėjusio atrankos ciklo pabaigoje I.Pankratjevo atrastas saugas šiemet atsiskleidė pačiomis gražiausiomis spalvomis. Pirmosiose ketveriose ciklo rungtynėse būtent jauniausias starto vienuolikės žaidėjas buvo tikrasis lietuvių aikštės generolas.

Turino „Juventus“ klubui priklausantis kuklus panevėžietis ir šiemet labai sunkiai skinasi kelią į pripažinimą klubiniame futbole, kur ne visuomet patenka į Nyderlandų antrajame divizione rungtyniaujančio Hertongeboso „Den Bosch“ startinę sudėtį, tačiau atvykęs į rinktinės stovyklą demonstruoja solidų ir patikimą žaidimą.

Netgi rungtynėse Slovakijoje 21-erių metų saugas buvo bene vienintelis šviesulys blankiai rungtyniavusios Lietuvos rinktinės sudėtyje, tačiau kovoti prieš slovakų futbolo žvaigždyną jam buvo sudėtinga.

Šiais metais E.Jankauskas neretai savo atakų organizatorių būdavo priverstas keisti antrojo kėlinio viduryje, kadangi V.Slivkai akivaizdžiai pradėdavo trūkti kvapo. Sustiprėjęs fiziškai, futbolininkas taptų dar stipresniu Lietuvos rinktinės koziriu.

Fiodoras Černychas – 8

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Fiodoras Černychas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Fiodoras Černychas
4 rungtynės | 340 minučių | 3 įvarčiai

Neabejotinai geriausias 2016-ųjų metų Lietuvos futbolininkas, kuriam tą patvirtinantis prizas bus įteiktas lapkričio 28-ąją.

Fiodoras šiemet buvo tikras komandos kapitonas tiek aikštėje, tiek už jos ribų. Patikėjęs kapitono raištį Balstogės „Jagiellonia“ puolėjui E.Jankauskas nesuklydo.

Penki įmušti įvarčiai šiemet kalba patys už save, o iš pastarųjų 12 rinktinės taiklių dūrių net septyni priklauso būtent 22-uoju numeriu pažymėtus marškinėlius vilkinčiam vyrukui.

Skirtingai nei savo klube, Fiodoras rinktinėje žaidžia ne atakos smaigalyje, o yra šiek tiek atitrauktas į kraštą, tačiau net ir tai jam nesutrukdė atsidurti karščiausiuose aikštės taškuose būtent tada, kai to labiausiai reikėjo.

Kartu su E.Šetkumi jie yra stabiliausi ir daugiausia praktikos užsienio klubuose gaunantys žaidėjai. Todėl nieko keisto, kad abu ir užims pirmąsias dvi vietas geriausiųjų rinkimuose.

Nerijus Valskis – 5

AFP/„Scanpix“ nuotr./Nerijus Valskis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Nerijus Valskis
4 rungtynės | 235 minutės | 1 geltona kortelė

„Trakų“ puolėju E.Jankauskas bandė bent iš dalies pridengti skylę, kuri atsivėrė po to, kai kryžminių raiščių traumą patyrė geriausias praėjusių metų šalies futbolininkas Lukas Spalvis.

Nors tokiu pačiu aštrumu ir sprogstamąja jėga kaip Lukas, N.Valskis negali pasigirti, pirmuosiuose mačuose su slovėnais ir škotais vaizdo aikštėje tikrai negadino ir dešiniajame atakos krašte puikiai bendradarbiavo su F.Černychu.

A lygoje N.Valskis, be abejonės, yra vienas geriausių žaidėjų, tačiau sukryžiavus ietis su kur kas galingesniais varžovais, į akis pradeda kristi futbolininko fizinio pasirengimo stoka.

Neabejotina, jog į rikiuotę sugrįžus L.Spalviui, N.Valskis turėtų prarasti tiek 19-ąjį numerį, tiek vietą starto vienuoliktuke, tačiau net ir tokiu atveju E.Jankauskas galės džiaugtis turintis dar vieną stiprų žaidėją, kuris gali įlieti šviežio kraujo į komandos žaidimą pasirodęs aikštėje po keitimo.

Šį rudenį N.Valskio „apšaudymas“ buvo kur kas sėkmingesnis nei treneriai, ko gero, galėjo tikėtis.

Deivydas Matulevičius – 5,5

Sauliaus Čirbos/LFF nuotr./Deivydas Matulevičius
Sauliaus Čirbos/LFF nuotr./Deivydas Matulevičius
2 rungtynės | 33 minutės | 1 rezultatyvus perdavimas

Kovą dėl paskutinės vietos starto sudėtyje pralaimėjo N.Valskiui, nors į pirmąją rinktinės stovyklą atvyko labai geros sportinės formos.

Nerijus aikštėje vaizdo negadino, tad Deivydui beliko tik kantriai laukti savojo šanso.

Progos Rumunijos rungtyniaujantis puolėjas sulaukė rungtynėse su Malta, kai esant nuliniam rezultatui buvo mestas į aikštę ir per paskutinį pusvalandį sugebėjo nulemti rungtynes ne tik gerokai paaštrinęs lietuvių žaidimą, bet ir atlikęs rezultatyvų perdavimą pirmam įvarčiui ir uždirbęs 11 metrų baudinį, po kurio buvo pelnytas antrasis.

Rungtynėse, kuriose lietuviai priversti žaisti antruoju numeriu, D.Matulevičius šansų aikštėje pasirodyti turi mažiau nei N.Valskis. Grįžus L.Spalviui tų galimybių dar sumažės.

Karolis Chvedukas – 5

Sauliaus Čirbos nuotr./Karolis Chvedukas
Sauliaus Čirbos nuotr./Karolis Chvedukas
4 rungtynės | 103 minutės | 1 geltona kortelė

Šis suvalkietis trenerių štabo radare išniro tik prieš pat atrankos ciklo pradžią, tačiau į komandą įsiliejo gana sėkmingai.

K.Chvedukas žaidė visuose keturiuose mačuose, tačiau kiekvieną iš jų pradėjo ant atsarginių suolo. Iš viso aikštėje saugas praleido 103 minutes, tačiau ši statistika veikiausiai būtų dar kuklesnė, jeigu Slovakijoje traumos nebūtų patyręs A.Žulpa.

Trnavoje futbolininkas gavo pasireikšti beveik valandą ir per šį laiką lietuvių žaidimas neatrodė prastesnis nei pirmą pusvalandį.

Tomas Mikuckis – 5,5

(V. Knyzelio/LFF.lt/Tomas Mikuckis
(V. Knyzelio/LFF.lt/Tomas Mikuckis
1 rungtynės | 90 minučių

Kartu su D.Matulevičiumi, Mindaugu Grigaravičiumi ir V.Slavicku yra tie keturi žaidėjai, kuriems būnant aikštėje šioje atrankoje Lietuvos rinktinė dar nepralaimėjo.

Šansą gavo vos vieną kartą, tačiau jo nepraleido. E.Jankauskas neslėpė, kad rungtynėse su Malta iš tolimojo Vladivostoko atvykusį gynėją į aikštę išleido kiek avansu, tačiau net ir neturėdamas daug darbo gynyboje Tomas sugebėjo atkreipti sirgalių dėmesį, kai švieslentei rodant du nulius, pavojingai „per save“ smūgiavo virš vartų.

Šis E.Jankausko sprendimas jau pasiteisino. Kovo mėnesį Londone lietuviams negalės padėti G.Freidgeimas, tad treneriams reikės rasti naują E.Girdvainio porininką.

Panašu, kad bent jau į rinktinės stovyklą Tomas tikrai gaus kvietimą ir turi puikius šansus vėl išbėgti ant vejos garsiajame „Wembley“ stadione.

Edgaras Jankauskas – 7

Sauliaus Čirbos nuotr./Edgars Jankauskas, Rokas Garastas ir Igoris Morinas
Sauliaus Čirbos nuotr./Edgars Jankauskas, Rokas Garastas ir Igoris Morinas

Žmogus, sugebėjęs vėl įpūsti ugnį, kuri Lietuvos futbolo sirgalių širdyse jau tik ruseno daug metų. Ilgiau nei mėnesį lietuviai išbuvo antroje F grupės turnyro lentelės vietoje, kuri patyliukais leido pasvajoti netgi apie planetos pirmenybes.

E.Jankauskas stebuklais netiki ir savęs burtininku nevadina, bet tai, ką Čempionų lygos laimėtojas ir jo asistentai sukūrė šį rudenį, nusipelno visų tų ovacijų, kurias futbolo aistruoliai komandai padovanojo netgi po skaudaus pralaimėjimo 0:4 Trnavoje.

Po kelių merdėjimo konvulsijų metų šalies futbolas pagaliau keliasi. Trys pirmosios atrankos rungtynės su slovėnais, škotais ir Malta grąžino viltį ir tikėjimą, kad ir mūsų šalies rinktinė gali žaisti šiuolaikišką futbolą.

E.Jankauskas, skirtingai nei jo pirmtakas I.Pankratjevas, baigė eksperimentuoti su sudėtimi ir į aikštę leidžia tik stipriausius žaidėjus. O pirmuosius darbo vaisius futbolo visuomenė išvydo netgi greičiau, nei tikėjosi.

Svarbiausią sprendimą, lėmusį trenerio sėkmę, E.Jankauskas priėmė, ko gero, ne stovėdamas šalia aikštės, o tą akimirką, kai pasirinko savo komandą.

Skautų analitikų Roko Garasto ir Mariaus Babravičiaus tandemas suveikė puikiai, o trenerių štabą puikiai papildo ir asistentas Igoris Morinas bei vartininkų treneris Audrius Ramonas.

Be jokių abejonių, E.Jankauskas šiemet turėtų būti išrinktas Lietuvos futbolo metų treneriu, tačiau šį apdovanojimą kitą pirmadienį greičiausiai bus priverstas įteikti kuriam nors savo kolegai. LFF sprendimu, ir šiemet Metų treneriu pretenduoja tapti tik tie specialistai, kurie vadovauja A lygos ar Pirmos lygos ekipoms.

F grupė
1. Anglija 4 3 1 0 6:0 10
2. Slovėnija 4 2 2 0 4:2 8
3. Slovakija 4 2 0 2 7:2 6
4. Lietuva 4 1 2 1 5:7 5
5. Škotija 4 1 1 2 6:8 4
6. Malta 4 0 0 4 1:10 0

Edgaro Jankausko rinktinė
Nr. Žaidėjas Pozicija 03.23 ROU 03.26 RUS 05.29 EST 06.01 LVA 06.06 POL 09.04 SVN 10.08 SCO 10.11 MLT 11.11 SVK Minutės (rungtynės)
1 Emilijus Zubas Vartininkas 90 - 90 - 90 - - - - 270 (3)
2 Ernestas Šetkus Vartininkas - -

-

90 - 90 90 90 90 450 (5)
3 Vytautas Černiauskas Vartininkas - 90 90 (1)
4 Marius Rapalis Vartininkas - - - -
5 Saulius Klevinskas Vartininkas - - -
6 Edvinas Gertmonas Vartininkas - -
7 Tomas Mikuckis Gynėjas - 90 - 90 180 (2)
8 Valdemaras Borovskis Gynėjas - - -
9 Linas Klimavičius Gynėjas - 90 - 90 - - - - - 180 (2)
10 Georgas Freidgeimas Gynėjas 90 - 90 Booked 90 90 Booked 90 90 Booked 540 (6)
11 Egidijus Vaitkūnas Gynėjas 90 45Substituted in 66Substituted in 90 90 Booked 90 90 Booked 90 90 741 (9)
12 Vytautas Andriuškevičius Gynėjas 90 45 Substituted off 26Substituted in 90 90 341 (5)
13 Markas Beneta Gynėjas 30Substituted in - - - 30 (1)
14 Edvinas Girdvainis Gynėjas 90 Booked 90 90 90 90 90 - 90 630 (7)
15 Vaidas Slavickas Gynėjas 74Substituted off 90 Booked 30Substituted off 90 64Substituted off - - 348 (5)
16 Rolandas Baravykas Gynėjas 16Substituted in - 60Substituted off Booked - 76 (3)
17 Arūnas Klimavičius Gynėjas 90 - - - - 90 (1)
18 Vytas Gašpuitis Gynėjas - - -
19 Deividas Česnauskis Gynėjas - 60Substituted off 24 Substituted off - - - - - - 84 (2)
20 Saulius Mikoliūnas Saugas 32Substituted in 45Substituted off 77 (2)
21 Artūras Žulpa Saugas 90 90 90 Substituted off 90 Booked 66 90 33Substituted off 549 (7)
22 Deimantas Petravičius Saugas 83 Substituted off 45Substituted in 128 (2)
23 Ernestas Veliulis Saugas 7Substituted in - 7 (1)
24 Vykintas Slivka Saugas 68 Substituted off 86Substituted off Booked 40Substituted in 57Substituted off 69Substituted off 79Substituted off Goal 90 90 90 669 (9)
25 Karolis Chvedukas Saugas 11Substituted in 24Substituted in 11Substituted in Booked 57Substituted in 103 (4)
26 Vytautas Lukša Saugas 58 Substituted off 10Substituted in 17Substituted in 11Substituted in - - - - - 96 (4)
27 Ovidijus Verbickas Saugas - 90 Booked - - - 90 (1)
28 Mantas Kuklys Saugas 22Substituted in 4Substituted in 90 90 Booked 45Substituted off 90 90 Booked 79Substituted off 90 611 (9)
29 Mindaugas Panka Saugas 7Substituted in - 7 (1)
30 Arvydas Novikovas Saugas 90 90 90 90 90 87 Substituted off Goal 90 627 (7)
31 Deividas Norvilas Saugas 82 Booked 79 21* Booked 182 (3)
32 Simonas Paulius Saugas 8Substituted in - 45 Substituted off - - - 53 (2)
33 Donatas Kazlauskas Saugas 8Substituted in - 1Substituted in 9 (2)
34 Andrius Bartkus Saugas - - -
35 Mindaugas Grigaravičius Saugas 20Substituted in 5Substituted in 3Substituted in - 28 (3)
36 Fiodoras Černychas Saugas/ Puolėjas 83 Substituted off 80Substituted off 50Substituted off Goal 90 Goal 50Substituted off 70Substituted off Goal 90 Goal 90 Goal 90 693 (9)
37 Nerijus Valskis Saugas/ Puolėjas 73 Substituted off Goal Booked 33Substituted in 40 Substituted off 85 Substituted off 85 Substituted off 62Substituted off Booked 87Substituted in 465 (7)
38 Lukas Spalvis Puolėjas 68 Substituted off 60 Substituted off 82 Substituted off 90 90 353 (5)
39 Deivydas Matulevičius Puolėjas 22Substituted in 30Substituted in 5Substituted in - 28Substituted in 85 (4)
40 Manfredas Ruzgis Puolėjas 3Substituted in 3 (1)
41 Tomas Radzinevičius Puolėjas - -

Substituted in – minutės, sužaistos pasirodžius aikštėje po keitimo
Substituted off – minutės , sužaistos iki keitimo
Booked – geltonos kortelės
Goal – įvarčiai
– – registruotas rungtynėms, tačiau jose nepasirodė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai