Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

21 metų talentas vasarą baudė įvarčiais lietuvius poliariniame rate, o dabar žėri Milane

Jensas Petteris Hauge įsiveržė į futbolo madų sceną. Prieš kelis mėnesius jis padėjo savo komandai Budės „Glimt“ eliminuoti du Lietuvos klubus Europos lygos varžybose. Ketvirtadienį Norvegijos futbolo deimantas vėl sužibėjo tame pačiame turnyre, tik jau atstovaudamas „Milan“.
Jensas Petteris Hauge
Jensas Petteris Hauge / „Scanpix“ nuotr.

„Kauno Žalgiris“ įsidėmėjo 21 metų jaunuolį rugpjūčio pabaigoje.

Tada J.P.Hauge pelnė du įvarčius per Europos lygos atrankos rungtynėse Bodėje, kur „Glimt“ 6:1 sutriuškino Kauno futbolininkus, o šie pripažino, kaip taip gerai fiziškai pasirengusių varžovų dar nebuvo regėję.

Nuo Oslo 840 km nutolusiame mieste, pačiame šiauriausiame tarp Norvegijos lygos komandų, netrukus krito 1:3 ir Vilniaus „Žalgiris“. Jis priešinosi daug smarkiau, bet jauni Norvegijos čempionato lyderiai šiemet jautėsi ypač drąsiai ne tik rungtynės su lietuviais.

Kairiajame aikštės krašte siautęs J.P.Hauge pelnė 14 įvarčių (dukart daugiau nei 2019 metų sezoną), atliko 10 rezultatyvių perdavimų, o „Glimt“ pirmą kartą per klubo istoriją iškovojo Norvegijos pirmenybių auksą.

Prieš tai Bodės ekipa vos nesukūrė sensacijos Eurolygos lygos paskutiniame atrankos etape, kai tik 2:3 nusileido „Milan“. J.P.Hauge pelnė vieną įvarčių ir prisidėjo perdavimu prie kito, kai Norvegijos komanda svilino padus legendiniam Italijos klubui.

Septynis kartus per klubo istoriją Čempionų lygą laimėjęs „Milan“ netrukus pats užmetė meškerę į šiaurės ledynus ir perviliojo pas save 21 metų futbolininką už 5 mln. eurų – tai rekordinė „Glimt“ uždirbta suma už žaidėjo pardavimą.

J.P.Hauge sudarė penkerių metų sutartį su „Milan“ ir greitai pradėjo nešti naudą.

„Scanpix“ nuotr./Jensas Petteris Hauge
„Scanpix“ nuotr./Jensas Petteris Hauge

Spalį jis pelnė pirmąjį įvartį Europos lygos grupės rungtynėse į Glazgo „Celtic“ vartus, tą patį mėnesį debiutavo Norvegijos rinktinėje, o persirgęs COVID-19 įvarčiu pasižymėjo ir Italijos lygos rungtynėse su „Napoli“.

Po blankių pastarųjų metų „Milan“ šį sezoną pirmauja Italijos lygoje, o ketvirtadienį pasiekė svarbią pergalę Europos lygoje.

Antrojoje akistatoje su „Celtic“ italai buvo atsilikę 0:2 po pirmųjų 15 minučių tuščiame „San Siro“ stadione, žaisdami be traumuoto savo lyderio Zlatano Ibrahimovičiaus, bet sugebėjo išlyginti rezultatą, o tada atėjo J.P.Hauge laikas.

Jis praėjo pro tris gynėjus ir įspūdingą reidą baigė tiksliu žemu smūgiu į vartus.

Dar vienas jo prasiveržimas ir rezultatyvus perdavimas padėjo pelnyti įvartį Brahimui Diazui.

4:2 triumfavęs „Milan“ užsitikrino vieną iš dviejų bilietų iš H grupės į atkrintamąsias varžybas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?