Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

5 įvarčių dramoje – kauniečių pergalė prieš neatsitiesiančius „Riterius“

Lietuvos futbolo „Optibet A lygoje“ per antrąsias sekmadienio rungtynes „Kauno Žalgiris“ namie įveikė Vilniaus „Riterius“ 3:2 (2:2).
Xabi Auzmendi įvartis.
Xabi Auzmendi įvartis. / Lino Žemgulio nuotr.

Šeimininkai po šaltu dušu pakliuvo jau 7 min., kai prarado kamuolį pradėdami ataką ir Mitaras Čukovičius smūgiu iš nedidelės distancijos nepaliko vilčių kauniečių vartininkui Deividui Mikelioniui.

„Kauno Žalgiris“ pusiausvyrą atkūrė jau 14 min., kai po firminio Grato Sirgėdo perdavimo nuo kampinio gairelės kamuolį galva į vartus pasiuntė Edvinas Girdvainis.

Vis dėlto svečiai ir vėl sugebėjo suduoti smūgį šeimininkams. 25 min. kamuolį visiškai laisvas baudos aikštelėje gavo Valdemaras Borovskis ir galingu smūgiu 39 metų veteranas vėl išvedė „Riterius“ į priekį.

Tai dar nebuvo viskas pirmajame kėlinyje. Per teisėjo kompensuotą laiką kamuolys baudos aikštelės viduryje pasiekė Xabi Auzmendi ir baskas smūgiu galva antrą kartą išlygino rezultatą – 2:2.

Lemiamas rungtynių epizodas nutiko pačioje antrojo kėlinio pradžioje. 48 min. po to paties X.Auzmendi perdavimo iš dešiniojo krašto Stefanas Filipovičius nukreipė kamuolį į savo vartus ir taip nulėmė šeimininkų pergalę.

Po šių rungtynių „Kauno Žalgiris“ savo sąskaitoje turi 34 taškus ir užima 5-ąją vietą. Vos 15 taškų per 26 rungtynes surinkę „Riteriai“ lieka paskutiniai – 10-ti.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius