Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

A.Conte atskleidė „Chelsea“ sėkmės priežastį: „Tas sprendimas pakeitė mūsų sezoną“

Londono „Chelsea“ tapo pirmuoju klubu nuo 1989 metų, kuris Anglijos čempiono vardą užsitikrino... penktadienį. Antonio Conte auklėtiniai vakar 1:0 nugalėjo „West Bromwich“ ir tapo nepavejami „Premier“ lygoje.
Antonio Conte
Antonio Conte / „Scanpix“ nuotr.

„Nebuvo paprasta atvykti čia ir prisitaikyti prie naujų įpročių, kalbos, perimti komandą po prasto sezono. Bet tai puikus žaidėjų pasiekimas. Aš dėkoju jiems už atsidavimą ir darbo etiką“, – kalbėjo A.Conte.

A.Conte teigė, kad raktu į triumfą tapo pakeista taktinė schema po pralaimėjimų „Liverpool“ ir „Arsenal“ klubams.

„Tas sprendimas pakeitė mūsų sezoną. Turėjome rasti savo komandai naują rūbą. Mano mintyse visuomet buvo idėja žaisti naudojant 3-4-3 išsidėstymą, nes žinojau, kad žaidėjų, tinkančių tokiai schemai, mes turime“.

Kaip žinia, nevaržomos emocijos yra tapusios A.Conte vizitine kortele. Jų treneris atsisakyti neketina.

„Kiekvienose rungtynėse jaučiuosi taip lyg žaisčiau su savo futbolininkais aikštėje. Neslepiu savo aistrų ir ateityje to taip taip nedarysiu. Aš trokštu su savo žaidėjais išgyventi kiekvieną rungtynių akimirką. Toks aš esu“, – kalbėjo „Chelsea“ strategas.

A.Conte nacionalinės lygos pirmenybes laimėjo ketvirtą kartą iš eilės. Treniruodamas „Juventus“ jis tapo Italijos čempionu 2012, 2013 ir 2014 metais, o tuomet klubiniame futbole padarė pertrauką ir stojo prie Italijos rinktinės vairo. Sugrįžo – ir iškart į sostą.

Italas tapo vos ketvirtuoju treneriu „Premier“ lygos istorijoje, kuriam pavyko tapti čempionu debiutiniame sezone. Jose Mourinho tai buvo padaręs 2004-05, Carlo Ancelotti – 2009-10, o Manuelis Pellegrini – 2013-14 metais.

A.Conte taip pat tapo ketvirtuoju Italijos treneriu, triumfavusiu elitinėje Anglijos lygoje. Jo pirmtakai – Carlo Ancelotti, Roberto Mancini ir Claudio Ranieri.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas