Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A lygoje – nežinia dėl žaidėjų norimo testavimo, klubai gali kreiptis į „Invegą“

Trečiadienį vyriausybei leidus mėnesio pabaigoje sugrįžti profesionaliam sportui, jau kitą dieną A lygos vadovai surengė posėdį, kuriame patvirtino konkrečią čempionato atnaujinimo datą, apžvelgė naująjį tvarkaraštį bei palietė keletą kitų aktualių temų.
Lietuvos futbolo klubai ruošiasi čempionato atnaujinimui
Lietuvos futbolo klubai ruošiasi čempionato atnaujinimui / nuotr. Elvio Žaldario ir Vytauto Kuralavičiaus

Kaip ir buvo kalbėta anksčiau, po ilgo laukimo rungtynių pradžią fiksuosiantis teisėjo švilpukas vėl nuaidės gegužės 30-ąją.

Tiesa, kurių komandų rungtynėse – dar neaišku. Tvarkaraštis yra daugmaž sudėliotas, bet tvirtinamas jis bus pirmadienį. Paprastai tai daro Lietuvos futbolo federacijos Vykdomasis komitetas (LFF VK), tačiau jo posėdis numatytas tik birželio 4-ąją.

Tad teko imtis plano B – tvarkaraštį pirmąją kitos savaitės dieną laimins LFF Nepaprastųjų atvejų komitetas.

Sugrįžimui besiruošiančios kitų šalių lygos pačios imasi įvedinėti saugumo taisykles komandoms, dažnai jas nustatydamos griežtesnes nei tai yra padariusios tų šalių vyriausybės.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Diego Simeone Madrido „Atletico“ treniruotėje
AFP/„Scanpix“ nuotr./Diego Simeone Madrido „Atletico“ treniruotėje

Vis dėlto A lyga kol kas savo priemonių imtis nesiruošia, seka esamas sąlygas ir dar laukia rekomendacijų iš institucijų, jomis ir bus žadama naudotis.

Jau anksčiau rašėme, kad neseniai įkurta Lietuvos profesionalių futbolininkų asociacija (PFA) kreipėsi į A lygą ir LFF su prašymu ištirti visus žaidėjus prieš čempionato atnaujinimą.

„Yra kažkokių pamąstymų, mes kreipėmės dėl to klausimo, yra ir federacijos raštas nusiųstas atsakingoms institucijoms, laukiame pozicijos. Jei gausime teigiamą atsakymą, tai testavimas ir bus“, – 15min kalbėjo A lygos vadovas Janas Nevoina netrukus po posėdžio.

15min susisiekė su kelių komandų futbolininkais, kurie dar kartą išsakė gan griežtą poziciją – tirtis jie nori. Jei būtų galimybė, stebint užsienio pavyzdį, tai daryti būtų norima ne vieną kartą, o reguliariai.

Verta žvilgtelėti ir į aplinkinių valstybių pavyzdžius. Štai čempionatų atnaujinimui besiruošiančios Estijos ir Lenkijos lygos jau testavo visus žaidėjus. Pietinėje mūsų kaimynėje tyrimai daryti ir ne po kartą.

Kol kas, 15min žiniomis, Lietuvoje ištirta buvo tik Vilniaus „Žalgirio“ komanda.

Elvio Žaldario nuotr./Saulius Mikoliūnas
Elvio Žaldario nuotr./Saulius Mikoliūnas

Dar iki sezono atnaujinimo bus siekiama sužaisti ir draugiškų rungtynių, jų planas ir galimybės yra derinamos šiuo metu.

Klubai sulaukė ir gerų žinių iš vyriausybės dėl finansų – jie gali kreiptis į „Invegą“ dėl kredito. J.Nevoinos teigimu, keli klubai ruošiasi tai daryti.

Paliestas buvo ir Latvijoje pasirodęs klausimas. Kaimyninės šalies klubai praėjusį savaitgalį viešai ėmė komunikuoti, kad svarstoma čempionatą atnaujinti Lietuvoje arba Estijoje, tačiau kol kas, kaip sakė J.Nevoina, jokių oficialių kaimynų kreipimųsi nėra gauta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai