Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A lygos auksą „Žalgiriui“ nukalęs P.Golubickas: „Šis sezonas – geriausias karjeroje“

Vilniaus „Žalgirio“ saugas Paulius Golubickas po sekmadienio vakarą Alytuje užsitikrinto „TOPsport A lygos“ čempionų titulo sakė, kad šiemetinę sostinės ekipos sėkmę lėmė vienybė.
Paulius Golubickas
Paulius Golubickas / Elvio Žaldario / fkzalgiris.lt nuotr.

P. Golubickas „auksinėse“ rungtynėse prieš buvusią savo komandą „Dainavą“ įmušė pirmąjį įvartį, vėliau atliko rezultatyvų perdavimą ir buvo vienas iš kertinių pergalės kalvių.

„Džiugu kad pavyko anksčiau užsitikrinti titulą. Rezultatas geras ir emocija puiki. Aišku, gaila, kad sirgalių beveik nebuvo stadione, tik minimaliai. Super, labai džiaugiamės, puikus sezonas ir visi patenkinti“, – kalbėjo jis.

Saugas Lietuvos čempionu tapo antrą kartą po 5 metų pertraukos. „Jausmas gal dar geresnis dėl to, kad jau pakankamai seniai teko šį titulą laimėti. Jausmas išties – nuostabus. Kad esame verti, parodėme ir žaidimu, ir rezultatu. Smagu dėl komandos, dėl sirgalių, dėl paties klubo. Praėjusiais metais nepavyko, bet nesustojom, nepasidavėm ir šiais metais susigrąžinome trofėjų“, – kalbėjo P.Golubickas.

Lygindamas su praėjusiu sezonu, kuriame žalgiriečiai liko antri, jis išskyrė pasikeitusią atmosferą: „Šiemet galbūt vieningesnė komanda. Žaidėjų pasikeitė nemažai, atėjo nauji. Kažkuriose pozicijose pridėjo kokybės. Manau, kad visi buvome kaip vienas kumštis, daugiau vienas už kitą kovojame. Žinoma, ir trečioje zonoje buvo geresnis išpildymas. Praėjusiais metais susikurdavome progų, bet kažkaip nepavykdavo užbaigti. Šiemet buvo ir neišnaudotų šansų, bet kur kas daugiau susikurdavome ir realizuodavome. Visgi, pagrindinė priežastis yra tai, kad buvome puiki komanda ir iš rūbinės viską pernešame į aikštę.“

Šį sezoną P.Golubickas jau įmušė 6 įvarčius ir atliko 10 rezultatyvių perdavimų.

„Dabar galėčiau sakyti, kad turbūt geriausias sezonas ir statistiškai, ir pagal tai, kaip jaučiuosi aikštėje. Aišku, prie individualių rezultatų prisideda komanda. Puikiai sekasi žaisti su Giedriumi Matulevičiumi, jis mane „maitina“ kamuoliais, aš duodu jam atgal. Faktorių daug, bet šis sezonas tikrai man geriausias“, – teigė saugas.

Futbolininkas taip pat dėkojo treneriui Vladimirui Čeburinui, su kuriuo dirbdamas kartu iškovojo savo antrą A lygos titulą.

„Reikia padėkoti treneriui. Trys sezonai su juo ir du iškovoti titulai. Vadinasi, kažką jis atranda manyje, moka išnaudoti. Dėkoju jam, kad leidžia man atsiskleisti aikštėje. Randa man poziciją, suburia komandą kartu, išnaudoja geriausias puses. Duoda šiek tiek laisvės. Nors nori ir disciplinos, bet kartu duoda ir laisvės. Tai didelis trenerio indėlis. Džiugu, kad žaidėjai taip pat priima ką jis perduoda mums“, – kalbėjo P.Golubickas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito