Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

A.Ševčenkos žinutė Ukrainos futbolo žvaigždėms: „Nenustokite žaisti“

Geriausias Ukrainos visų laikų futbolininkas Andrijus Ševčenka perdavė svarbią žinutę dabartinėms šios šalies futbolo žvaigždėms.
Andrijus Ševčenka
Andrijus Ševčenka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

17 metų Ukrainos rinktinei pats atstovavęs, o 2016–2021 m. ją treniravęs A.Ševčenka kreipėsi į „Manchester City“ gynėją Oleksandrą Zinčenką, Liverpulio „Everton“ gynėją Vitalijų Mykolenką, Londono „West Ham United“ saugą Andrijų Jarmolenką ir Lisabonos „Benfica“ puolėją Romaną Jaremčiuką – ryškiausias dabartines Ukrainos futbolo pavardes.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Andrijus Jarmolenka
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Andrijus Jarmolenka

2004 metais „Auksinį kamuolį“ laimėjęs puolėjas ragina savo tautiečius nenustoti žaisti savo klubuose.

„Visą laiką sakau mūsų žaidėjams: nenustokite žaisti. Žaidžiate už mūsų šalį. Tai – puiki žinutė. Sporto pasaulis yra susivienijęs ir smerkia karą. Zinčenka, Mykolenka, Jarmolenka, Jaremčiukas – labai svarbu, kad jie ir toliau žaistų. Nuolat jiems skambinu ir palaikau juos“, – sportarena.com sakė 48 įvarčius rinktinėje pelnęs A.Ševčenka.

„Esame išvien. Mano žinutė jiems tokia – darykite savo darbą. Darykite tai, ką galite. O kitiems – toliau kalbėkite apie Ukrainą. Jaučiame, kad nesame vieni. Jei palaikote mūsų sportininkus, vadinasi, palaikote ir mus“, – kalbėjo 45-erių ukrainietis.

Šį sezoną „Genoa“ klubo vairą Italijoje laikęs, bet dėl prastų rezultatų atleistas A.Ševčenka padėkojo ir Ukrainą remiantiems kitų šalių žmonėms.

„Pasaulio bendruomenės remia Ukrainą ir solidarizuojasi su mūsų žmonėmis – tai neįtikėtina ir labai daug mums reiškia. Visiems ukrainiečiams, kurie liko šalyje, labai svarbu žinoti, kad jie nėra vieni“, – džiaugėsi Ukrainos futbolo įžymybė.

Primename, kad vasario 24-ąją Rusijos Ukrainoje pradėtas karas tęsiasi jau 27-ą dieną. Dėl jo šalį buvo priversti palikti jau daugiau nei 3 mln. ukrainiečių, bent 10 mln. buvo priversti apleisti savo namus, o tūkstančiai žuvo arba buvo sužeisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas