Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Absurdo scena mače su Lietuva: kaip per apšilimą vartai paaugo 10 centimetrų?

„Tik pažiūrėkite: per apšilimą iki rungtynių vartai gali paaugti 10 cm“, – stebėjosi populiarusis Šveicarijos portalas blick.ch, aprašęs neįprastai chaotišką padėtį prieš pasaulio futbolo čempionato atrankos rungtynes Sankt Galene.

Šveicarijos futbolininkai sekmadienį vakare 1:0 įveikė Lietuvos rinktinę C grupės rungtynėse, bet žiūrovams labiau įsiminė ne blankus mačas, o įvykiai prieš pat rungtynes.

Jų pradžia gerokai nusistūmė, kai paaiškėjo, kad vienas virpstas yra žymiai aukščiau už tų pačių vartų kitą virpstą. Tai plika akimi matosi nuotraukose.

„Scanpix“ nuotr./Prieš rungtynes Sankt Galeno stadione Šveicarijoje buvo keičiami vartai.
„Scanpix“ nuotr./Prieš rungtynes Sankt Galeno stadione Šveicarijoje buvo keičiami vartai.

„Prieš komandų apšilimą vartai buvo patikrinti teisėjų. Buvo nustatyta, kad viskas atitinka taisykles, – tvirtino Šveicarijos futbolo federacijos atstovas Adrianas Arnoldas. – Per apšilimą mūsų vartininkų treneris Patrickas Foletti pastebėjo, kad virpstas kairėje yra 10 centimetrų per aukštas.

Tai negalėjo būti pataisyta iškart, tad reikėjo atnešti naujus vartus.“

Tokie chaotiški įvykiai futbole atsitinka ypač retai, tad ir Šveicarijos spauda leido sau juokauti.

„Kaip vartai staiga išaugo iki dangaus? Gal kalta pilnatis? O gal blogos dvasios?“ – svarstė blick.ch.

Akivaizdu, kad tokia klaida gali lemti finansinę bausmę rungtynių rengėjams.

Tai pripažino ir Šveicarijos futbolo federacijos atstovas. „Įmanoma, kad gausime baudos čekį iš UEFA“, – pripažino A.Arnoldas.

Iš pradžių Šveicarijos spauda pranešė, kad vartų aukštis skiriasi 5 cm nuo vieno virpsto iki kito. Po matavimų paaiškėjo, kad skirtumas yra dar didesnis.

„Likus 9 minutėms iki mačo keturi darbuotojai yra visiškoje įtampoje. Jie bando pažeminti vieną virpstą“, – tiesiogiai padėtį aprašė blick.ch

Įprastai aikštėje keičiami žaidėjai, bet šįkart pirmasis keitimas buvo kitoks: teko išardyti vartus ir atvežti kitus.

„Neįtikėtina! Didysis klausimas: kas kaltas? Iš kur tokie vartai?“ – stebėjosi Šveicarijos portalas.

Problemos tuo nesibaigė. Paskelbta tylos minutė buvusio Šveicarijos rinktinės trenerio Roger Vonlantheno atminimui (1930–2020 m.), bet garso nesklandumai užgožė Lietuvos Tautišką giesmę.

22 valandą atrodė, kad gal mačas pagaliau prasidės, bet teisėjo asistentas vėl sugrįžo prie vartų.

„Naujose vartuose jis rado skylę! Sunku patikėti. Reikia klijuojamosios juostos. Tik po 22.03, t. y. 18 minučių vėliau, nei numatyta, rungtynės pagaliau prasidėjo“, – negalėjo patikėti blick.ch

Šveicarijos svarbiausi portalai skyrė mažai dėmesio rungtynėms, prieš jų „silpna varžove“ vieningai pavadintą Lietuvą, bet vartų tema buvo svarbi visiems.

„Vartininkas yra labiausiai nuskriaustas žmogus visame Sankt Galene“, – juokavo Šveicarijos futbolo komentatorius Sascha Rueferis, laukdamas rungtynių pradžios.

„Absurdo scenos prieš Šveicarijos rungtynes su Lietuva. Vartai „Kybunpark“ stadione buvo 5 cm per aukšti ir turėjo būti pakeisti. Tai pramušė pajuokoms“, – skelbė 20min.ch

Šis populiarus portalas panaršė internete, radęs ten keletą pokštų apie prieš mačą kilusį chaosą.

Šveicarų komikas Gabrielis Vetteris rašė: „Vartai buvo teisingo aukščio. Tai aikštė buvo per žemai.“

„O gal veja per trumpa?“ – pridėjo jis.

„Pjaukite veją greičiau“, – iškart atsirado pasiūlymas.

Danas Hungerbühleris leido sau pajuokauti koronaviruso tema. „Nieko keista, kad Sankt Galene vartai yra per aukšti. Jie atsakingi ir už koronos antplūdį.“

Knischaras Schwageris-Patelis tvirtino, kad visas vartų pakeitimas buvo it gero lygio komedija.

„Žiūriu kaip Sankt Galene aikštės prižiūrėtojai keičia vienus vartų, – rašė jis. – Jau 10 minučių, kaip rungtynės turėjo prasidėti. Lyg žiūrėčiau komedijos šou.“

Veikiausiai Lietuvos rinktinę širdyje palaikęs Ignas siūlė išeitį: „Skelbkime lygiąsias ir skirstomės.“

Lygiųjų niekas nepasiūlė, tad rungtynės buvo žaidžiamos, o jų baigtį nulėmė antrą minutę įvykęs epizodas, kai įžaidžiant kamuolį suklydo Martynas Dapkus, o kamuolį perėmę šveicarai surengė žaibišką ataką, kurią meistrišku smūgiu iš arti baigė šveicarų žvaigždė iš „Liverpool“ klubo – Xherdanas Shaqiri.

„Galiausiai tai buvo neišvaizdi pergalė 1:0 prieš silpną varžovą. Toks žaidimas neatitinka reikalavimų talentingai komandai, bet pasiekta antroji pergalė, tad užduotis įvykdyta“, – apibendrino 20min.ch.

Šveicarijos rinktinės treneris Vladimiras Petkovičius svarstė, kad techniniai nesklandumai galėjo atsiliepti žaidimui.

„Gerai, kad mes iškart pelnėme įvartį ir nesulaukėme realaus pavojaus prie savų vartų. Bet dar kelis įvarčius galėjome pelnyti, – kalbėjo šveicarų treneris. – Turime įmušti daugiau įvarčių prieš tokį varžovą, kaip šis. Mums teko vargti su lietuviais, nes neužsitikrinome geresnio rezultato pradžioje.“

V.Petkovičius kalbėjo, kad sutrukdyti galėjo mačo nuvėlinimas. „Mes praradome daug energijos dėl vėlavimo ir buvo sunku vėl pagauti ritmą“, – sakė jis.

Šveicarijos vartininkas Yannas Sommeris taip pat prakalbo apie nelygaus aukščio virpstus.

„Per aukšti vartai galėjo būti pražūtingi“, – juokavo vartininkas, pripažinęs, kad iš pradžių per apšilimą nepastebėjęs skirtumo tarp virpstų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas