Tiesiogiai

Turime nebaigtų reikalų! 9 valandos apie ateities Lietuvą!Turime nebaigtų reikalų! 9 valandos apie ateities Lietuvą!

„AC Milan“ sužlugdė Neapolio svajonę, „Real“ užbaigė darbą Londone

Įspūdingai šį sezoną rungtyniaujančio ir link ilgai laukto Italijos čempionų titulo artėjančio „Napoli“ klubo žygis UEFA Čempionų lygoje baigėsi ketvirtfinalyje. Luciano Spalletti auklėtiniai pasiekė lygiąsias, bet per dvejas rungtynes nusileido kitai Italijos komandai „AC Milan“. Į pusfinalį užtikrintai žengė ir antrą pergalę prieš Londono „Chelsea“ iškovojęs titulą ginantis Madrido „Real“ klubas.

„Napoli“ – „AC Milan“ 1:1 (pirmos rungtynės 0:1, bendras rezultatas 1:2)

„Napoli“ gerokai aktyviau pradėjo susitikimą ir spaudė varžovus prie jų vartų, bet pirmąją labai gerą progą gavo svečiai iš Milano.

22-ąją minutę Mario Rui prasižengė baudos aikštelėje prieš Rafaelį Leao ir į „Napoli“ vartus buvo skirtas baudinys.

Jį stojo realizuoti Olivier Giroud, bet prancūzo smūgį atlaikė „Napoli“ vartininkas Alexas Meretas.

Jau po penkių minučių O.Giroud turėjo dar vieną auksinį šansą, bet jo smūgį ir vėl atmušė vartų sargas.

Vis dėlto galiausiai prancūzas pasižymėjo. 43-ąją minutę R.Leao surengė įspūdingą reidą per daugiau nei pusę aikštės ir paserviravo kamuolį komandos draugui, kuris įmušė lengvą įvartį iš kelių metrų ir prieš pat pirmojo kėlinio pabaigą padvigubino „AC Milan“ persvarą šioje poroje.

Intriga galėjo atgyti 80-ąją minutę, kai po Giovanni Di Lorenzo perdavimo ranka sužaidė „AC Milan“ futbolininkas Fikayo Tomori, bet prie 11 metrų žymos stojęs kartvelas Chviča Kvaracchelija nesugebėjo pralaužti prancūzo Mike'o Maignano.

Trumpam šansus išsigelbėti „Napoli“ susigrąžino per pridėtą laiką, kai įvartį galva pelnė Victoras Osimhenas, bet nigerietis tai atliko per vėlai – keliasdešimt sekundžių dar turėję Neapolio futbolininkai antro tikslaus smūgio atlikti nesugebėjo.

Pirmą kartą ketvirtfinalyje žaidęs „Napoli“ nesugebėjo dar labiau pagerinti geriausio klubo pasiekimo, o „AC Milan“ pusfinalyje žais pirmąsyk nuo 2007 metų, kai tapo turnyro nugalėtoju.

Londono „Chelsea“ – Madrido „Real“ 0:2 (pirmos rungtynės 0:2, bendras rezultatas 0:4)

Nors „Chelsea“ stringa Anglijos „Premier“ lygoje, pirmajame rungtynių su „Real“ kėlinyje būtent „aristokratai“ žaidė aktyviau ir kūrėsi daugiau progų.

Geriausią šansą Franko Lampardo auklėtiniai iššvaistė jau per pridėtą laiką, kai „Chelsea“ ispano Marco Cururellos smūgį atrėmė vartininkas Thibaut Courtois.

Vis dėlto antrajame kėlinyje madridiečiai įrodė savo pranašumą. 58-ąją minutę Rodrygo pabėgo į greitą ataką, perdavė kamuolį Viniciui, šis grąžino žaidimo įrankį Rodrygo, kuris iš nedidelio atstumo pasiuntė kamuolį į vartus ir įtvirtino „Real“ pranašumą šioje poroje.

Į trijų įvarčių duobę skaičiuojant abejas rungtynes įkritusi „Chelsea“ galutinai kapituliavo, o 80-ąją minutę gavo ir antrą kirtį – po Federico Valverde perdavimo Rodrygo dar sykį pasižymėjo į kone tuščius vartus.

„Real“ Čempionų lygos pusfinalyje žais trečią kartą iš eilės.

Kiti du pusfinalio dalyviai paaiškės trečiadienį, kai atsakomąsias rungtynes žais Miuncheno „Bayern“ su „Manchester City“ (pirmos rungtynės 0:3) ir Milano „Inter“ su Lisabonos „Benfica“ (pirmos rungtynės 2:0).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas