Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Aiškūs signalai: Giedrius Arlauskis tuoj paliks Rumuniją dėl kito klubo

Buvęs Lietuvos futbolo rinktinės vartininkas Giedrius Arlauskis paliks Klužo CFR komandą, nes jau yra sutaręs su kitu klubu, – skelbia įvairūs Rumunijos žiniasklaidos kanalai.

Per karantiną iš Lietuvos į Rumuniją privačiu lėktuvu parskraidintas G.Arlauskis praleido pastarąjį Klužo komandos mačą, o netrukus atsisveikins su klubu, kuriame išgyveno antrą jaunystę.

Anot, Rumunijos žiniasklaidos, 32 metų lietuvis jau yra sutaręs su Saudo Arabijos komanda „Al Shabab“.

„Negaliu to patvirtinti – su Giedriumi esame sutarę kol kas nieko nekomentuoti“, – pirmadienį 15min sakė G.Arlauskio agentas Leonidas Istrati, pridūręs, jo naujienų bus greitai.

Bet Rumunijoje su G.Arlauskiu jau atsisveikinama.

„Scanpix“ nuotr./Giedrius Arlauskis
„Scanpix“ nuotr./Giedrius Arlauskis

Anot pranešimų, CFR treneris Danas Petrescu norėtų išlaikyti lietuvį, bet nauja sutartis verčia G.Arlauskį nuo liepos 1 dienos persikelti į Saudo Arabiją.

Vienintelis barjeras, galintis sulaikyti lietuvį pratęstame Rumunijos čempionate, – iki šiol uždarytos oro erdvės į Dubajų.

Dėl koronaviruso pandemijos Dubajaus pareigūnai yra atšaukę skrydžius į didžiausią Saudo Arabijos miestą.

G.Arlauskio sutartis su Klužo komanda turi baigtis birželio 30 dieną. Nors Rumunijos čempionai norėtų pasilikti savo pagrindinį vartininką atsinaujinusių pirmenybių finišui, Saudo Arabijoje sukasi didesni pinigai.

15min jau rašė, kad du Saudo Arabijos klubai domėjosi G.Arlauskiu, kurio vertė rinkoje skaičiuojama 1,6 mln. eurų – daugiau nei bet kurio kito Lietuvos futbolininko.

Aštuntą vietą Saudo Arabijos čempionate užimantis „Al Shabab“ norėtų gerą sportinę formą jau įgijusį vartininką pasitelkti čempionato tęsiniui – dar liko aštuoni turai.

Iš Telšių kilęs G.Arlauskis yra vienintelis Lietuvos futbolininkas, atstovavęs Anglijos „Premier“ lygos komandai, kai 2015 m. sudaręs sutartį su „Watford“ buvo atsarginiu vartininku, o paskui paskolintas Barselonos „Espanyol“.

„Scanpix“ nuotr./Cristiano Ronaldo ir Giedrius Arlauskis
„Scanpix“ nuotr./Cristiano Ronaldo ir Giedrius Arlauskis

Vis dėlto sėkmingiausiai ginti vartus jam sekėsi Rumunijoje, kur Arla pramintas žemaitis yra rungtyniavęs trijose komandose.

Atsiskleidęs „Unirea“ gretose, jis buvo sudaręs ilgą sutartį su Kazanės „Rubin“, bet ten beveik negavo progų pasireikšti ir vėl sužibo gindamas Bukarešto „Steaua“ vartus. 2014 metais G.Arlauskis buvo išrinktas ir geriausiu Lietuvos metų futbolininku.

Iš Bukarešto pasukęs į Angliją ir Ispaniją lietuvis elitinių lygų komandų gretose sužaidė tik 4 mačus, o nuo 2017 metų vėl rado save Rumunijoje – šįkart jau Klužo CFR gretose.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Giedrius Arlauskis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Giedrius Arlauskis

Su šia komanda G.Arlauskis dusyk tapo Rumunijos čempionu, o šį sezoną G.Arslaukis net tris sykius buvo renkamas į Europos lygos simbolinę savaitės rinktinę.

Su Rumunijos ekipa lietuvis pasiekė aštuntfinalį, kuriame tik po labai atkaklios kovos nusileido Ispanijos komandai „Sevilla“.

„Scanpix“ nuotr./Giedrius Arlauskis
„Scanpix“ nuotr./Giedrius Arlauskis

Po pandemijos atsinaujinusiame Rumunijos čempionate CFR lieka lyderis, bet trečią iš eilės čempionų titulą jau veikiausiai švęs be lietuvio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas