Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Albanai sumišę: mūsų katastrofa, apie kurią lietuviai nesapnavo net gražiausiame sapne

Albanijoje po pralaimėjimo Lietuvai prasidėjo kaltųjų paieškos. 0:1 prieš ketverius metus pergalės nepatyrusius lietuvius kritę „ereliai“ liejo apmaudą, kad atidavė tris taškus silpnesnei komandai, o labiausiai pasižymėjęs žaidėjas prisiėmė atsakomybę ir atsiprašė savo komandos.
UEFA Tautų lyga: Albanija – Lietuva
UEFA Tautų lyga: Albanija–Lietuva / „Scanpix“ nuotr.

„Albanija pralaimėjo namuose, vargingos rungtynės raudonai juodiems, – rašė telegrafi.com. – Tai rungtynės, kurias norisi kuo greičiau pamiršti.“

Žurnalistas pastebėjo, kad, nors albanai buvo laikomi favoritais, jie nesugebėjo sukurti visiškai nieko pavojingo prie svečių vartų.

„Pirmajame kėlinyje lietuviai turėjo dvi geras progas, tačiau vartininkas gelbėjo“, – pabrėžė telefrafi.com.

Donato Kazlausko įvartį antrojo kėlinio pradžioje apžvalgininkai apibūdino kaip pačių albanų klaidą – netikslų perdavimą atgal.

Tai rungtynės, kurias norisi kuo greičiau pamiršti

Albanijos treneris Edoardo Reja po rungtynių buvo ramus ir pripažino, kad tikėjosi nelengvo mūšio dėl prastokos savo žaidėjų fizinės būklės.

„Esu nusivylęs ir rezultatu, ir žaidimu. Gaila, kad susidūrėme su geros formos varžovu, jie apsunkino mums rungtynes. Tada suklydome, ir ta klaida mums kainavo mačą. Tačiau dabar laikas žiūrėti į priekį“, – sakė E.Reja.

„Scanpix“ nuotr./UEFA Tautų lyga: Albanija–Lietuva
„Scanpix“ nuotr./UEFA Tautų lyga: Albanija–Lietuva

Kalbėdamas apie nesukurtas progas ir neišnaudotus šansus treneris pabrėžė, kad jo komanda padarė visus namų darbus.

„Prieš mus buvo labai geras varžovas, pasiruošęs fiziškai ir psichologiškai, jie mus pastatė į nepatogią padėtį. Tada atėjo ta klaida, mes kentėjome, nors 0:0 būtų buvęs teisingiausias rezultatas. Pasakiau žaidėjams neklysti, nes varžovai bus pavojingi kontratakose, ir būtent taip mes buvome nubausti“, – pasakojo E.Reja.

„Albanija visiškai nuvylė, gėdingas pralaimėjimas Lietuvai“, – nevyniojo žurnalistas Erjonas Halili iš supersport.al.

„Scanpix“ nuotr./UEFA Tautų lyga: Albanija–Lietuva
„Scanpix“ nuotr./UEFA Tautų lyga: Albanija–Lietuva

„Visi tikėjosi lengvų rungtynių Albanijai šį vakarą prieš Lietuvą, net ir didžiausi pesimistai prognozavo pergalę, tačiau raudonai juodi visiškai nuvylė ir buvo nugalėti“, – tęsė E.Halili.

Apžvalgininkas pažymėjo, kad albanai aikštėje viską darė blogai, pradedant treneriu, baigiant žaidėjais, jų išsidėstymu ir rungtynių planu.

Gėdingas pralaimėjimas Lietuvai

„Jis išmetė į aikštę tris griaunančius saugus, kad šie pralaužtų tankia gynyba pasižyminčius varžovus“, – trenerio sprendimą kvestionavo supersport.al žurnalistas.

E.Halili nukėlė kepurę ir prieš Valdą Urboną, kuris, pasak apžvalgininko, „iki idealumo“ išanalizavo varžovus ir davė specialius nurodymus prieš kertinius varžovų žaidėjus.

„Scanpix“ nuotr./UEFA Tautų lyga: Albanija–Lietuva
„Scanpix“ nuotr./UEFA Tautų lyga: Albanija–Lietuva

„Albanija aikštėje buvo beveidė ir nežinojo, kaip žaisti, o Lietuva vis auginosi pasitikėjimą“, – rašė supersport.al žurnalistas.

Apkaltinęs savo rinktinę dėl įvarčio E.Halili dar gėlė treneriui E.Rejai, kuris net ir atsiliekant nesiėmė didelių permainų ir tik po 10-ies minučių metė į aikštę du žaidėjus, pagyvinusius žaidimą.

„Galiausiai lietuviai šventė tikrai pelnytus tris taškus, kurių nesapnavo net savo gražiausiame sapne“, – užbaigė supersport.al.

Elseidas Hysajus, išvydęs priešais save antrąją geltoną, o tada ir raudoną kortelę rungtynių pabaigoje, sakė, kad bent vienos jų galėjo išvengti, tačiau gerbia teisėjo sprendimą.

Galiausiai lietuviai šventė tikrai pelnytus tris taškus, kurių nesapnavo net savo gražiausiame sapne

Puolime žaidęs Armando Sadiku po susitikimo teigė, kad, jei šiose rungtynėse būtų naudota VAR sistema, į Lietuvos vartus teisėjai tikrai būtų paskyrę 11 metrų baudinį bent viename iš epizodų.

„Scanpix“ nuotr./UEFA Tautų lyga: Albanija–Lietuva
„Scanpix“ nuotr./UEFA Tautų lyga: Albanija–Lietuva

„Albanija nusipelnė pralaimėjimo. Katastrofiškos rungtynės“, – trimitavo ina-online.net.

Pralaimėjimą „kukliems“ lietuviams žurnalistas iliustravo faktu, jog svečiai pastarąjį kartą laimėję oficialias rungtynes buvo dar 2016-ųjų spalio 11-ąją.

Katastrofiškos rungtynės

„Nors buvo favoritai ant popieriaus, mūsų futbolininkai sužaidė vienas silpniausių savo rungtynių prieš kuklų varžovą, kuris per pastaruosius dvejus metus buvo laimėjęs tik draugiškose rungtynėse prieš Naująją Zelandiją ir Šri Lanką“, – rašė opinion.al.

Klausas Gjasula po susitikimo prisiėmė atsakomybę už pralaimėjimą – būtent jis 51-ąją minutę bandė atiduoti vartininkui kamuolį, kurį perėmęs Donatas Kazlauskas pabėgo ir iš toli pelnė įvartį į tuščius vartus.

Aš suklydau, todėl mes pralaimėjome

„Varžovai buvo fiziškai stipresni. Jie kovojo vienas už kitą ir mums buvo sunku žaisti futbolą. Buvo labai sunku kurti progas, jie mums pridarė daug problemų, o mes neradome savo žaidimo.

Prisiimu atsakomybę už šį pralaimėjimą, tai buvo mano klaida. Aš suklydau, todėl mes pralaimėjome. Jei ne mano epizodas, galėjome turėti bent lygiąsias ar net laimėti. Atsiprašau komandos“, – kalbėjo šiurkščiai suklydęs saugas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai