Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A lyga: rugpjūčio mėnesį sau lygių neturėjo „Žalgirio“ puolėjas

Kurį laiką gana blankiai Lietuvos čempionate rungtyniavęs Tomislavas Kišas rugpjūčio mėnesį spindėjo ryškiausiomis spalvomis.
Tomislavas Kišas
Tomislavas Kišas / nuotr. Elvio Žaldario

Vilniaus „Žalgirio“ legionierius iš Kroatijos svariausiai prisidėjo prie pergalingo žalgiriečių žygio ir sporto žurnalistų bei komentatorių apklausoje be konkurencijos buvo išrinktas geriausiu rugpjūčio mėnesio Lietuvos futbolo A lygos žaidėju.

25-erių metų puolėjas surinko maksimalų taškų skaičių – 24 iš 24 galimų.

T.Kišas per trejas rungtynes rugpjūtį pelnė net 5 įvarčius bei atliko 3 rezultatyvius perdavimus. Dublį kroatas atliko mače su „Kauno Žalgiriu“, o pirmuoju sezono „hetriku“ džiaugėsi dvikovoje su „Palanga“.

Iš viso rezultatyviausio čempionato žaidėjo sąskaitoje – 16 įvarčių ir 6 rezultatyvūs perdavimai.

Antroje vietoje liko „Panevėžio“ saugas Tautvydas Eliošius (7 taškai), o trečią–ketvirtą vietą pasidalino „Kauno Žalgirio“ gynėjas Jurijus Bušmanas bei „Žalgirio“ legionierius iš Rumunijos Liviu Antalis (po 4 taškus).

Apklausoje taip pat buvo paminėti: Karolis Uzėla ir Saulius Mikoliūnas (abu – „Žalgiris“), Rafaelis Ledesma bei Paulius Janušauskas (abu – „Panevėžys“) ir Darvydas Šernas (Klaipėdos „Atlantas“).

Geriausiu A lygos kovo mėnesio žaidėju buvo išrinktas tas pats T. Kišas, balandį – jo komandos draugas Pau Moreris, gegužę – Marijampolės „Sūduvos“ vartininkas Ivanas Kardumas, birželio–liepos mėnesį – kitas Lietuvos čempionų ekipos atstovas Mihretas Topčagičius.

Apklausoje dalyvavo šie sporto žurnalistai ir komentatoriai: Naglis Miknevičius, Ramūnas Jakubauskas, Evaldas Gelumbauskas, Karolis Tretjakas, Vaidotas Januška, Justas Kontrimas, Marius Bagdonas ir Zigmas Jurevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito