Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anglai reikalauja peržaisti „Euro 2020“ finalą: kaltina teisėją šališkumu

Anglijos rinktinei nepavyko sugrąžinti futbolo namo, bet atkakliausi šios šalies sirgaliai nepasiduoda ir bando tiesą surasti peticijų keliu.

Anglų viltis „Wembley“ stadione sekmadienio vakarą dužo po baudinių serijos, kurioje jie 2:3 nusileido Italijai.

Dar pagrindinio laiko metu anglai ilgiau nei valandą turėjo pranašumą po labai ankstyvo jau antrą minutę pasiekto Luke'o Shaw įvarčio, bet rezultatą išlygino ir pratęsimą, o galiausiai – ir baudinių seriją garantavo Leonardo Bonucci tikslus smūgis 68-ą minutę.

Ir nors Italija švenčia, o Anglija pyksta ir liūdi, kai kurie pastarųjų sirgaliai dar nesudeda ginklų ir reikalauja peržaisti finalą.

Savo reikalavimus anglai grindžia teisėjo sprendimais, o ypač – daug kalbų sukėlusia Giorgio Chiellini pražanga prieš beveik perpus jaunesnį Bukayo Saka.

36-erių italų veteranas nespėjo paskui vikrųjį 19-metį anglą ir griebė šiam už apykaklės, nusitempdamas jį kartu su savimi ir sustabdydamas pavojingą ataką.

G.Chiellini už šią pražangą užsidirbo geltoną kortelę, bet anglai norėjo daugiau.

„Italija gavo tik geltoną kortelę, nors tempę Anglijos žaidėją taip, lyg šis būtų vergas. Italijai turėjo būti skirta raudona kortelė, o rungtynės turėtų būti peržaistos su nešališku teisėju“, – pareiškė peticiją sukūręs Anglijos rinktinės sirgalius. Ją jau pasirašė per 10 tūkst. žmonių.

Kitam peticiją pasirašiusiam sirgaliui nepatiko ir daugiau rungtynių epizodų.

„Visi tie stumdymai, tempimai ir spyriai... Ir Italijai vis tiek leidžiama laimėti? Be abejonės, teisėjas buvo šališkas“, – kategoriškai pareiškė anglas.

Įdomu tai, jog jeigu UEFA priimtų šokiruojantį sprendimą ir ryžtųsi išklausyti anglų sirgalius bei nutartų peržaisti mačą, tai jau nebūtų pirmas toks atvejis Europos čempionatų istorijoje.

Taip nutiko ir 1968 metais, kai Italija pirmą sykį tapo žemyno čempione. Tiesa, tuomet peržaidimo prireikė ne dėl šališko teisėjo ar panašių priežasčių, o dėl to, jog futbole vis dar nebuvo naudojami baudiniai.

Pirmasis Italijos ir Jugoslavijos mačas baigėsi lygiosiomis 1:1, tad komandoms po kelių dienų teko rungtyniauti dar kartą ir tada jau 2:0 laimėjo italai.

Visgi tikimybė, kad peržaidimas įvyks ir šiemet, yra praktiškai nulinė. UEFA tokio sprendimo imtųsi tik tuo atveju, jei vakarykščiame finale būtų užfiksuoti neabejotini pažeidimai, tačiau teisėjo sprendimai yra neginčijami ir prie priežasčių, kodėl turėtų būti peržaistos rungtynės, nėra priskiriami.

VIDEO: „Skrieja kamuolys“: italų triumfas finale, kodėl Rytis neteko amo, „Copa America“ ir mūsų klubai Europoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito