Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anglija – Italija: kiek kainuoja bilietas į „Euro 2020“ finalą?

Trečiadienį Anglijos rinktinė Europos čempionato pusfinalyje įveikė Daniją ir pirmą kartą istorijoje pateko į Europos čempionato finalą. Po pergalės Londonas šventė – pilni barai, restoranai, blokuojamos gatvės, laipiojama ant telefonų būdelių ir dainuojamas naujasis himnas „Sweet Caroline“. Anglijos rinktinės sirgaliai finalo laukė 55 metus, todėl jau kitą dieną visi 60 tūkst. bilietų į finalą buvo išparduoti. Nuo šiol norint gauti bilietą į finalines rungtynes sirgaliams teks paišlaidauti – perpardavinėtojai internete siūlo bilietus po 18 tūkst. svarų.

Nepaisant UEFA taisyklių, draudžiančių bilietus perparduoti virš įprastos vertės, internetinėse bilietų perpardavimo svetainėse sumos svyruoja iki penkiaženklės sumos.

Bilietų perpardavinėjimo platforma „Ticombo“ ketvirtadienio popietę pigiausią bilietą į Europos čempionato finalą siūlė įsigyti už 2 677 eurus. Didžiausia suma siekė apie 21 tūkst. eurų. „eBay“ pateikė dvi sėdimas vietas, viena šalia kitos, už 17,5 tūkst. eurų, o „Seatsnet“ siūlė bilietus į sekmadienio rungtynes po 5,9 tūkst. eurų.

VIDEO: „Eurofutbolas 2021“: liepos 8 d. svarbiausi įvykiai

Panaši situacija buvo ir prieš Anglijos pusfinalio rungtynes. Bilietai, kurie įprastai kainuoja 695 eurus, buvo siūlomi po 4,7 tūkst. eurų. Kiti pardavėjai aukcione pardavė bilietus daugiausiai pasiūliusiam pirkėjui.

Pusfinalio bilieto pradinę vertę nustatė 195 eurus, bet kaina pakilo iki 2 514 eurų.

Anglijos valdžia dar nėra galutinai nusprendusi, ar finalinėse Europos čempionato rungtynėse dėl COVID-19 leis užpildyti pilną „Wembley“ stadioną – 90 tūkst. vietų. Žiūrovų skaičius Anglijoje buvo nuolatos didinamas – grupių etape stadione buvo leidžiama 22,5 tūkst. (25 proc.), atkrintamųjų etape 45 tūkst. (50 proc.), o pusfinalyje 60 tūkst. (75 proc.) sirgalių.

VIDEO: „Skrieja kamuolys“: danišką svajonę nužudęs teisėjo sprendimas ir anglų viltys finale

Anglijoje gyvenantiems italams bus skirta 6,5 tūkst. bilietų. Be to, Italijos futbolo federacijai su Anglijos valdžios atstovais pavyko pasiekti susitarimą, kuris sudarys lengvesnes sąlygas tūkstančiui Italijos sirgalių atvykti į Londoną palaikyti savo rinktinės.

Jiems atvykus į Angliją nereikės karantinuotis. Italai tiesioginiu skrydžiu atskris į Londoną 19:00 vietos laiku ir išbūti šalyje galės ne ilgiau kaip 12 valandų. Skrydis vienam asmeniui kainuos 610 eurų, o mačo bilietai parduodami už 95 eurus.

Italijos futbolo federacija pasirūpins sirgalių transportavimu į rungtynes, o stadione italai turės atskirą tribūną, kad būtų kiek įmanoma labiau izoliuoti nuo kitų žmonių. Prieš išvykdami iš šalies italai turės atlikti koronaviruso testą, o grįžę į namus privalės penkias paras karantinuotis.

Europos čempionato finalas Italija – Anglija sekmadienį 22:00.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas