Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anglijos didvyriu tapęs mažylis vartininkas: „Žinojau, kur jie muš“

Kai Carlosas Bacca ėjo mušti lemiamą penktą baudinį, Anglijos rinktinės vartininkas Jordanas Pickfordas žinojo, kad jis veikiausiai smūgiuos į kairę pusę. Taip ir nutiko. Anglija nutraukė ilgiau nei du dešimtmečius trukusį užkeikimą ir sugebėjo laimėti baudinių seriją.
Jordanas Pickfordas
Jordanas Pickfordas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

24-erių metų vartininkas savo CV turi tik 7 rungtynes atstovaujant Anglijos rinktinei, tačiau artimiausią savaitę bus nešiojamas ant rankų.

Po istorinio Anglijai pasaulio čempionato aštuntfinalio su Kolumbija J.Pickfordas prisipažino – jis gana nuodugniai išstudijavo varžovų mušimo technikas ir tai visiškai pasiteisino.

„Atlikau visą krūvą tyrimų, – kalbėjo vartininkas. – Vienintelis Radamelis mušė kitaip, nei tikėjausi. Man nerūpi, kad nesu pats aukščiausias vartininkas pasaulyje. Užtat stengiuosi išnaudoti jėgą ir judrumą.“

„Scanpix“ nuotr./Jordanas Pickfordas
„Scanpix“ nuotr./Jordanas Pickfordas

J.Pickfordas buvo vos dviejų, kai Anglija pastarąjį kartą laimėjo baudinių seriją didžiųjų turnyrų metų. 1996-ųjų Europos čempionato ketvirtfinalyje anglai nugalėjo ispanus, bet jau po kelių dienų pusfinalyje tokiu pačiu būdu pralaimėjo Vokietijai, o lemiamo baudinio neįmušė dabartinis rinktinės strategas Garethas Southgate'as.

Anglijos rinktinėje J.Pickfordas debiutavo tik praėjusių metų lapkritį, tačiau labai greitai pritapo naujos kartos Anglijos komandoje.

185 cm ūgio Liverpulio „Everton“ narys – vienas žemiausių vartininkų šiose pirmenybėse.

„Tai buvo top klasės atrėmimas. Nesitikėjau, kad tokio ūgio vartininkas gali tai sugebėti, – apie lemiamą mačo epizodą kalbėjo G.Southgate'as. – Jo atletiškumas mums tikrai padėjo, o baudinių serijoje pasirinktas planas puikiai suveikė. Išstudijavome visus baudinių mušėjus. Ačiū visiems asistentams, kurie surinko šią informaciją ir pateikė vartininkui. Tai visiškai pasiteisino. Ne visuomet gyvenime gauni tai, ko nusipelnai, bet šį kartą mes buvome verti pergalės.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito