Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anglijos „Premier“ lygoje „Arsenal“ nepasinaudojo proga perimti karaliaus sostą

Antrąją Kalėdų dieną vykusiose Anglijos „Premier“ lygos 18-ojo turo rungtynėse netrūko staigmenų, tačiau didžiausią iš jų pateikė Londono „Arsenal“ futbolininkai, išvykoje netikėtai 0:4 nusileidę „Southampton“ ekipai.
„Premier“ lyga: „Arsenal“ – „Southampton“
„Premier“ lyga: „Arsenal“ – „Southampton“ / „Scanpix“ nuotr.

Pergalės atveju Arseno Wengero auklėtiniai būtų pakilę į pirmąją vietą ir „Premier“ lygos karūną perėmę iš „Leicester“ komandos, kuri anksčiau vykusioje dvikovoje 0:1 turėjo pripažinti Jurgeno Kloppo „Liverpool“ pranašumą.

Tačiau apie šiuos planus turėjo ką pasakyti „Southampton“ futbolininkai, „Arsenal“ ekipai atseikėję net keturis įvarčius.

Paskutines 18-ojo turo rungtynes abu klubai pradėjo aktyviai ir, nors „kanonieriai“ beveik dukart ilgiau kontroliavo kamuolį, pirmą įvartį pelnė Ronaldo Koemano komanda. 19-ą minutę nuostabiu smūgiu iš maždaug 25 metrų kamuolį į vartus pasiuntė gynėjas Cuco Martina.

Po ilgosios pertraukos „Arsenal“ komanda dar labiau spaudė savo varžovus, tačiau fortūna ir vėl nusišypsojo „Southampton“ ekipai. Į greitą kontraataką pasileidęs Sadio Mane ne už ilgo atsidūrė „kanonierių“ baudos aikštelės kairiajame krašte, iš kur kamuolį perdavė Shane’ui Longui. Vienam prieš Petrą Čechą atsidūrusiam puolėjui beliko kamuolį nukreipti vartų link.

Visas „Arsenal“ viltis pakovoti bent dėl taško 69-ą minutę sužlugdė trečią įvartį „Southampton“ klubui pelnęs portugalų gynėjas Jose Miguelis Fonte.

Tačiau kraujo ištroškusiems „Southampton“ futbolininkams neužteko ir to. Per pridėtą teisėjo laiką po Dušano Tadičiaus perdavimo dar vieną kamuolį į vartus pasiuntė S.Longas.

Netikėtą nesėkmę patyrę A.Wengero futbolininkai „Premier“ lygos turnyrinėje lentelėje išlieka antroje vietoje, o pirmadienį susigrums su lygos naujoku „Bournemouth“ klubu.

Kiek anksčiau vykusiose rungtynėse „Newcastle United“ ir „Everton“ komandos žiūrovams padovanojo tikrą dramą.

Nors dvikovoje užfiksuotas buvo tik vienas įvartis, jį „Everton“ ekipa pelnė tik pasibaigus oficialiam rungtynių laikui. Per trečią teisėjo pridėtą minutę kamuolį į vartus nukreipė Tomas Cleverley.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito