Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anglijos rinktinė turi naują vairininką: futbolą namo bandys grąžinti vokietis

Anglijos rinktinė pasiekė susitarimą su nauju treneriu. BBC šaltiniai informavo, jog prie anglų vairo stos vokietis Thomasas Tuchelis.

51-erių specialistas pakeis po Europos čempionato pasitraukusį Garethą Southgate'ą.

Laikinuoju Anglijos rinktinės treneriu pastaruosius kelis mėnesius dirbo Lee Carsley. Vis dėlto anglai tolimos ateities su juo nesiejo ir aktyviai ieškojo naujo specialisto.

Pagrindiniu taikiniu, panašu, buvo „Manchester City“ strategas Pepas Guardiola, bet katalonas negalėjo pateikti aiškaus atsakymo iš karto.

Nors iš pradžių manyta, kad anglai lauks bent jau iki 2025-ųjų, kai bus aiškiau, ar P.Guardiola liks Mančesterio klube, galiausiai nutarta rinktis saugesnį variantą.

„Scanpix“ nuotr./Thomas Tuchelis
„Scanpix“ nuotr./Thomas Tuchelis

Dortmundo „Borussia“, „Paris Saint-Germain“, Londono „Chelsea“ ir Miuncheno „Bayern“ klubus treniravęs vokietis bus trečias užsienietis Anglijos rinktinės trenerio pozicijoje po švedo Sveno-Gorano Erikssono ir italo Fabio Capello.

Ankstesnis treneris G.Southgate'as prie rinktinės vairo stovėjo aštuonerius metus ir sugrąžino ją į futbolo elitą. Anglai 2021 ir 2024 m. Europos čempionatuose pasiekė finalą, 2018 m. pasaulio čempionate – pusfinalį, o 2022 m. planetos pirmenybėse – ketvirtfinalį.

Vis dėlto žengti lemiamų žingsnių ir iškovoti jau beveik 60 metų Anglijoje laukiamą titulą G.Southgate'as su savo auklėtiniais nesugebėjo.

Vida Press nuotr./Garethas Southgate'as
Vida Press nuotr./Garethas Southgate'as

Th.Tuchelis prie anglų rinktinės vairo turėtų debiutuoti tik kitų metų pavasarį. Per likusius du UEFA Tautų lygos mačus lapkritį prieš Graikiją ir Airiją komandai dar turėtų vadovauti L.Carsley, pranešė BBC.

Vis dėlto vokietis dar iki tol bus pristatytas sirgaliams „Wembley“ stadione.

Pirmieji jo išbandymai laukia 2026 m. pasaulio čempionato atrankos varžybose.

Th.Tuchelis per karjerą su „Chelsea“ laimėjo UEFA Čempionų lygą, UEFA Supertaurę ir FIFA pasaulio klubų taurę, su PSG iškovojo du Prancūzijos čempionų titulus, su „Bayern“ sykį laimėjo Vokietijos pirmenybes.

Tiesa, praėjęs sezonas buvo paženklintas nusivylimu, kai Th.Tuchelio treniruoti bavarai po 12 metų pertraukos liko be šalies čempionų trofėjaus, o vokiečiui teko atsisveikinti su Miuncheno komanda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito