Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ant kortos – ne tik taurė: L.Messi taikosi į krūvą pasaulio čempionato rekordų

Septynių „Auksinių kamuolių“ savininkas Lionelis Messi šį vakarą stos į vieną svarbiausių savo karjeros mūšių, kai bandys antrą kartą karjeroje išvesti Argentinos rinktinę į pasaulio čempionato finalą. Tuo pačiu argentinietis bandys pakartoti ar pagerinti krūvą planetos pirmenybių rekordų.

L.Messi su Argentinos rinktine Katare vykstančiame turnyre jau sužaidė penkerias rungtynes ir pasiekė keturias pergales – grupėje nugalėjo Meksiką ir Lenkiją, aštuntfinalyje įveikė Australiją, o ketvirtfinalyje perlipo ir Nyderlandų barjerą. Vienintelį pralaimėjimą argentiniečiai patyrė pačiame pirmajame mače prieš Saudo Arabiją.

Pats L.Messi turnyre yra antras pagal rezultatyvumą po prancūzo Kyliano Mbappe su keturiais įvarčiais, o pagal rezultatyvius perdavimus, kurių atliko 2, dalinasi ketvirtąją vietą su dar 15 futbolininkų.

Neabejojama, kad argentinietis šįvakar žais startinėje sudėtyje pusfinalio akistatoje su Kroatija, o tai bus jau 25-os L.Messi rungtynės pasaulio čempionate. Taip jis pasivys rekordininką vokietį Lotharą Mattausą, kuris taip pat yra sužaidęs 25 mačus.

Jei pateks į finalą arba išbėgs į aikštę per rungtynes dėl trečiosios vietos, L.Messi taps vienvaldžiu rekordininku.

Jau šį vakarą 35-erių puolėjas turėtų tapti rekordininku ir pagal rungtynes, per kurias jis atliko kapitono pareigas. Šiuo metu jis dalinasi rekordą su meksikiečiu Rafa Marquezu – abu žaidėjai po 18 sykių į aikštę pasaulio čempionatuose žengė su kapitono raiščiais. Trečias šiame sąraše yra kitas argentinietis Diego Maradona.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Lionelis Messi
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Lionelis Messi

Jeigu pusfinalio rungtynės užsitęstų iki pratęsimo, o L.Messi nebūtų pakeistas, argentinietis gali pagerinti ir sužaistų minučių pasaulio čempionatuose rekordą. Šiuo metu jis yra sužaidęs 2104 minutes, o rekordas priklauso italui Paolo Maldini (2217).

Bent vienas L.Messi rezultatyvus perdavimas leistų jam pasivyti rekordininką brazilą Pele pagal atkrintamųjų rungtynėse atliktus perdavimus komandos draugų įvarčiams – brazilas jų turi šešis, L.Messi – penkis.

Jis gali aplenkti Pele ir pagal iš viso atliktus rez. perdavimus. L.Messi šioje kategorijoje turi septynis, brazilas – aštuonis „asistus“.

Bent vienas L.Messi įvartis leistų jam tapti vienvaldžiu Argentinos rekordininku pagal tikslius smūgius pasaulio čempionatuose – šiuo metu su 10 įvarčių jis dalinasi pirmąją vietą su Gabrieliu Batistuta.

„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi
„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi

Tiesa, bendroje įvarčių lentelėje priekyje L.Messi yra dar septyni futbolininkai, įmušę bent 11 įvarčių, o pirmauja vokietis Miroslavas Klose su 16 tikslių smūgių.

Jei sugebėtų laimėti tiek šiandien, tiek sekmadienį, kai bus žaidžiamas finalas, L.Messi pasivytų rekordininką M.Klose pagal pasaulio čempionatuose iškovotas pergales – 2014 m. planetos čempionas pergalėmis džiaugėsi 17 sykių, L.Messi kol kas – 15.

Krūvą pasaulio čempionato rekordų L.Messi jau pagerino šiame turnyre.

Suprasti akimirksniu: kuriuos rekordus dar gali pagerinti L.Messi?

  • Daugiausiai sužaistų rungtynių pasaulio čempionatuose;
  • Daugiausiai sužaistų rungtynių būnant kapitonu pasaulio čempionatuose;
  • Daugiausiai sužaistų minučių pasaulio čempionatuose;
  • Daugiausiai rezultatyvių perdavimų pasaulio čempionatuose;
  • Daugiausiai rezultatyvių perdavimų atkrintamosiose varžybose;
  • Daugiausiai įvarčių Argentinos rinktinėje pasaulio čempionatuose;
  • Daugiausiai iškovotų pergalių pasaulio čempionatuose.

Jis tapo vienu iš šešių žaidėjų, kurie žaidžia jau penktame pasaulio čempionate. Taip pat tą darė portugalas Cristiano Ronaldo, meksikiečiai Antonio Carbajalis, Andresas Guardado ir R.Marquezas bei vokietis L.Matthausas.

L.Messi jau tapo vieninteliu futbolininku, kuris pelnė įvarčius pasaulio čempionatuose trijose skirtingose dešimtyse metų – iki 20-o, iki 30-o ir 40-o gimtadienių.

Jis taip pat tapo ir futbolininku, kurio du įvarčius planetos pirmenybėse skiria ilgiausias laiko tarpas – 16 metų ir 176 dienos. C.Ronaldo nuo L.Messi atsilieka vos 16 dienų.

„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi
„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi

Argentinietis yra ir daugiausiai geriausio mačo žaidėjo statulėlių prikolekcionavęs futbolininkas. Nuo 2002 metų teikiamą apdovanojimą jis gavo net devynis sykius.

L.Messi yra ir vienintelis žaidėjas, atlikęs bent po vieną rezultatyvų perdavimą penkiuose skirtinguose turnyruose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas