Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antradienį pasaulio čempionate – žūtbūtinis Rusijos ir Egipto mūšis

Antradienį pasaulio čempionate savo pasirodymus pradės paskutiniosios, H grupės, komandos: Kolumbija susitiks su Japonija, o Lenkijos rinktinė surems ginklus su Senegalo futbolininkais. Antradienio vakarą startuos ir antras čempionato turas, kuris prasidės žūtbūtiniu Rusijos ir Egipto mūšiu.
Pasaulio futbolo čempionato pirmosios rungtynės: Rusija – Saudo Arabija
Pasaulio futbolo čempionato pirmosios rungtynės: Rusija – Saudo Arabija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

15 val. Kolumbija – Japonija

Kolumbijos ir Japonijos rinktinėms tai bus pirmosios rungtynės šiame čempionate, bet ketvirtos tarpusavyje. Japonai dar nė karto nėra nugalėję Kolumbijos rinktinės, o vienintelė jų dvikova pasaulio čempionate 2014 metais baigėsi Jose Pekermano auklėtinių pergale rezultatu 4:1.

Be to, Japonijos ekipa pasaulio čempionatuose apskritai nėra įveikusi komandų iš Pietų Amerikos (1 lygiosios, 3 pralaimėjimai).

Kad H grupės startas neturėtų būti nuobodus, rodo ir faktas, jog pastarosioe 18 Kolumbijos rungtynių pasaulio čempionatuose visada buvo mušamas bent vienas įvartis.

„Scanpix“ nuotr./Kolumbijos rinktinės lyderis Jamesas Rodriguezas
„Scanpix“ nuotr./Kolumbijos rinktinės lyderis Jamesas Rodriguezas

Tiek Kolumbija, tiek Japonija pasaulio čempionate žaidžia šeštą kartą istorijoje. Pirmojoje rinktinėje ryškus atakų lyderis yra Miuncheno „Bayern“ ekipoje rungtyniaujantis Jamesas Rodriguezas, prisidėjęs prie aštuonių iš pastarųjų dešimties Kolumbijos įvarčių, tuo tarpu Japonijos komandoje lyderio vaidmens imasi ilgametis rinktinės atstovas Keisuke Honda, prisidėjęs prie penkių iš pastarųjų šešių japonų įvarčių.

18 val. Lenkija – Senegalas

Skirtingai nei kitai grupės porai, Lenkijai ir Senegalui tai bus pirmosios tarpusavio rungtynės istorijoje.

Nors Lenkija pasaulio čempionatuose prieš Afrikos komandas dar nė karto nepralaimėjo, per trejas jų rungtynes buvo pelnytas vos vienas įvartis.

Visgi Lenkijos rinktinė pralaimėjo šešerias iš pastarųjų aštuonerių pasaulio čempionato rungtynių, be to, per visas aštuonias dvikovas visada praleisdavo bent po įvartį.

Kita vertus, tai - istorija. Kokia atakuojanti ir pavojinga gali būti Adamo Nawalkos treniruojama komanda, ji įrodė paskutinėse kontrolinėse rungtynėse Varšuvoje, kur 4:0 nugalėjo lietuvius..

„Scanpix“ nuotr./Lenkijos futbolo rinktinė
„Scanpix“ nuotr./Lenkijos futbolo rinktinė

Lenkija pasaulio čempionate žaidžia aštuntą kartą, Senegalo rinktinė – antrą. Vienintelį kartą (2002 metais) senegaliečiai grupės etape nepatyrė nė vieno pralaimėjimo ir nukeliavo iki ketvirtfinalio, kur nusileido Turkijai.

21 val. Rusija – Egiptas

Pasaulio čempionato šeimininkei Rusijai ir Egiptui tai bus žūtbūtinis mūšis, kurio nugalėtojo šansai patekti į kitą etapą gerokai išaugs.

Egiptui menka paguoda turėtų būti ir lygiosios, juolab kad Stanislavo Čerčesovo treniruojama komanda pirmose rungtynėse 5:0 sutriuškino Saudo Arabiją. Net jei ir paskutinėse grupės dvikovose Egiptui susiklostytų palankiausias scenarijus, pagal įvarčių santykį rusai greičiausia vis tiek turėtų pranašumą

Rusijos ir Egipto rinktinėms tai bus pirmoji tarpusavio dvikova. Visgi nuo Sovietų Sąjungos žlugimo pasaulio čempionatuose Rusijos futbolininkai dar nė karto nepralaimėjo Afrikos komandoms. Tuo tarpu Egipto atstovai pasaulio čempionatuose nė sykio nėra laimėję prieš Europos ekipas (2 lygiosios, 2 pralaimėjimai).

AFP/„Scanpix“ nuotr./Pasaulio futbolo čempionato pirmosios rungtynės: Rusija – Saudo Arabija
AFP/„Scanpix“ nuotr./Pasaulio futbolo čempionato pirmosios rungtynės: Rusija – Saudo Arabija

Jau minėtose pirmosiose rungtynėse rusai 5:0 sutriuškino Saudo Arabiją, tuo tarpu Egiptas pačioje rungtynių pabaigoje 0:1 krito prieš Urugvajaus komandą.

Jei antradienį iškovotų pergalę, Rusijos rinktinė įkeltų koją į kitą pasaulio čempionato etapą.O tai būtų pirmą kartą per šios komandos istoriją.

Paminėjimo vertas ir tas faktas, kad paskutinį kartą pasaulio čempionate Egiptas įvartį pelnė 1990 metais. Tiesa, nuo to karto egiptiečiai pasaulio čempionate dalyvavo vos dviejose akistatose.

Egipto rinktinei antradienį turėtų padėti ir jos lyderis Mohamedas Salah.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito