Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Antrąkart į finalą patekęs L.Messi jausmingai kreipėsi į argentiniečius

Lionelis Messi dar kartą suvaidino pagrindinį vaidmenį – įmušė įvartį ir atliko rezultatyvų perdavimą, o Argentinos rinktinė FIFA pasaulio futbolo čempionato pusfinalyje 3:0 įveikė Kroatiją bei pateko į finalą.

„Nežinau, ar tai mano geriausias pasaulio čempionatas“, – kukliai po bene geriausio pasirodymo planetos pirmenybėse kalbėjo Argentinos rinktinės lyderis.

Kertiniame mače 10-asis Albiceleste numeris buvo neprilygstamas. Įmušė baudinį, taip išvedęs savo komandą į priekį, tada išmaudė vieną geriausių čempionato gynėjų Joško Gvardiolą ir atliko rezultatyvų perdavimą dar vienam šio mačo herojui Julianui Alvarezui.

L.Messi Katare įmušė penkis įvarčius ir lenktynėse dėl „Auksinio batelio“ susilygino su „Paris Saint Germain“ komandos draugu Kylianu Mbappe.

2014-aisiais jis įmušė keturis įvarčius, nuvedė savo komandą iki finalo, bet ten buvo uždarytas ir Argentina pralaimėjo Vokietijai. Nepaisant to, L.Messi vis tiek buvo pripažintas geriausiu turnyro žaidėju.

Scanpix/CHINE NOUVELLE/SIPA nuotr./Lionelis Messi
Scanpix/CHINE NOUVELLE/SIPA nuotr./Lionelis Messi

Šiemet jis įmušė dar daugiau, o dabar ir vėl nuo labiausiai geidžiamo pasaulio futbolo trofėjaus jį skiria vos viena pergalė.

„Šiuo metu jaučiu daug įvairių dalykų. Smagu visa tai pamatyti“, – apie šėlstančią Argentinos sirgalių minią po mačo su kroatais kalbėjo L.Messi.

Tai jam buvo 25-asis mačas pasaulio čempionatuose ir pagal šį rodiklį jis pavijo vokietį Lotharą Matthausą.

„Matyti žmones, šeimą viso pasaulio čempionato metu buvo neįtikėtina. Dabar važiuojame į paskutines rungtynes, o to ir norėjome. Nežinau, ar tai geriausias mano pasaulio čempionatas, ar ne. Jau kurį laiką tiesiog mėgaujuosi būdamas čia. Buvau įsitikinęs, kad ši žaidėjų grupė po to netikėto pralaimėjimo Saudo Arabijai susitvarkys. Žinome, kas esame, ir prašėme žmonių tikėti mumis“, – kalbėjo L.Messi.

„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi
„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi

Visgi jis neslėpė, kad jausmas po laimėto pusfinalio – ypatingas.

„Esame išgyvenę ir sunkių situacijų, ir labai gerų. Šiandien nutiko kažkas įspūdingo. Džiaugiuosi su visais šiais žmonėmis ir su visais argentiniečiais, kurie mus palaiko tėvynėje. Įsivaizduoju, kaip ten viskas dabar yra beprotiška. Žinojome, kad nesame pagrindiniai kandidatai laimėti turnyrą, bet ir neketinome niekam nieko atiduoti. Ėjome į priekį rungtynės po rungtynių, Argentina ir vėl pateko į pasaulio čempionato finalą. Mėgaukitės!“ – į savo tautiečius kreipėsi L.Messi.

Jis darsyk patvirtino, kad sekmadienio mačas su Prancūzija ar Maroku jam bus paskutinis pasaulio čempionatuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas