Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apie darbų pabaigą negalvojantis V.Ivanauskas: „Mes, treneriai, tikslus įvykdėme“

Lietuvos futbolo rinktinė pasitinka paskutines rungtynes šiemet, o Valdas Ivanauskas – galbūt paskutinį mačą prie nacionalinės komandos vairo. Buvusio vieno iš garsiausių rinktinės kritikų, rinktinės vairą perėmusio vos prieš du mėnesius, sutartis baigiasi po šio mačo.
Valdas Ivanauskas
Valdas Ivanauskas / LFF nuotr.

„Dar neteko kalbėtis su federacija. Ir laiko tam nėra. Liko dar vienos rungtynės. Nors jos ir neoficialios, bet jose yra skaičiuojami FIFA reitingo taškai, o jų norime susirinkti kuo daugiau“, – rinktinės spaudos konferencijoje, kurioje sekmadienį dalyvavo tik vienas žurnalistas, tikino V.Ivanauskas.

„Sakau sąžiningai, apie ateitį šiuo metu negalvoju. Laukia rungtynės su Kuveitu. Paskutinės šiemet. Norisi metus užbaigti pergalingai. Minčių, kas bus toliau, kol kas tikrai nekyla, ne tas laikas“, – tęsė strategas.

„Dabar sieksime tik pergalės. Manau, žaidėjai tai supranta ir mes visi tai suprantame. Norisi kitus metus pasitikti pergalingai“, – pridūrė jis.

Rugsėjį prie rinktinės vairo debiutavęs 55-erių V.Ivanauskas per šį laiką iškovojo 1 pergalę (3:1 prieš Bulgariją) ir patyrė 5 pralaimėjimus. Savo darbą jis jaučiasi atlikęs gerai.

„Nesvarbu, kas kitąmet bus rinktinės treneris, svarbu, kad mes, trenerių štabas, tuos tikslus, kuriuos kėlėme – mes juos įvykdėme. Manau, kad komanda tikrai pasikeitusi. Suprantama, kad kritikos daug, nes nėra taškų, bet pats žaidimo stilius tikrai yra pasikeitęs.

Yra naujų žaidėjų komandoje – toks ir buvo mūsų tikslas: kuo greičiau imti naujokus į rinktinę, nes vyrų ir jaunimo futbolas yra du skirtingi dalykai. Iš mūsų pusės – mes padarėme viską, ką galėjome. Žaidėjai tai suprato. Nelengva buvo, bet šiuo metu viskas yra gerai“, – dėstė V.Ivanauskas.

Užbaigti metus pergalingai rinktinė pirmadienį bandys draugiškose rungtynėse su Kuveitu. Po ilgos pertraukos ne varžovai, o lietuviai bus aiškūs mačo favoritai. Mūsiškiai FIFA pasaulio reitinge užima 135 vietą, o svečiai – 142.

„Scanpix“ nuotr./Kuveito futbolo rinktinė.
„Scanpix“ nuotr./Kuveito futbolo rinktinė.

„Varžovas toks ir žinomas, ir nežinomas. Teko žiūrėti keletą paskutinių jų rungtynių. Trenerių štabas, sakykime, kažkiek matė jų idėjas. Sieksime tik pergalės“, – dar kartą pabrėžė V.Ivanauskas.

Pastarosiose rungtynėse, pasibaigusiose pralaimėjimu 0:1 Šiaurės Airijai, jam teko rinktis vos iš 4 gynėjų. Dėl traumų žaisti negalėjo į rinktinę kviesti Edvinas Girdvainis ir Saulius Mikoliūnas, dėl ligos – Justinas Januševskis.

Dabar neaišku, ar su Kuveitu pirmadienį galės rungtyniauti ir Martynas Dapkus, užėmęs vietą gynybos širdyje rungtynėse su šiaurės airiais.

„Jis šiek tiek susižeidęs, bet sekmadienį treniruosis, pažiūrėsime, kaip jausis. Iš jaunimo komandos pasikvietėme Artemijų Tutyškiną. Visi kiti be traumų. Visi pasiruošę. Tai gera žinia“, – teigė V.Ivanauskas.

Kviestis daugiau gynėjų į rinktinę jis nematė prasmės.

„Kviestis žaidėją vien tik tam, kad kviestis – nėra tikslo. Aš manau, kad žaidėjas turi užsitarnauti vietą nacionalinėje rinktinėje. Tai nėra poligonas, kuriame galėtume atlikti bandymus. Taip, situacija sunki, bet mes išsivertėme su tuo, ką turime. Yra dar kandidatų, bet tokių, kurie šiuo metu būtų verti padėti rinktinei – ne“, – atviras buvo treneris.

Draugiškose rungtynėse su Kuveitu jis žadėjo pakeisti įprastą startinę komandos sudėtį, bet svarbiausia bus laimėti, ne eksperimentuoti.

„Preliminarią sudėtį jau turime. Tikrai bus pasikeitimų, – teigė V.Ivanauskas. – Bet čia ne poligonas, kad galėtume eksperimentuoti. Norime laimėti. Manau, kad tie žaidėjai, kurie išeis į aikštę – kovos dėl tos pergalės. Manau, kad mūsų rinktinės mentalitetas jau yra pasikeitęs. Tas labai džiugina. Tikiuosi, kad tie žaidėjai, kurie pasirodys startinėje sudėtyje, pasieks teigiamą rezultatą.“

„Scanpix“/AP nuotr./Ovidijus Verbickas
„Scanpix“/AP nuotr./Ovidijus Verbickas

Jam pritarė ir Lietuvos rinktinės saugas Ovidijus Verbickas.

„Kiekvienos rungtynės yra svarbios – nesvarbu draugiškos, ar ne. Visada norisi laimėti. Jeigu nenori, tai geriau ir į aikštę neiti. O dabar tai dar ir paskutinės rungtynės šiais metais, nebebus kada pasitaisyti. Sieksime tik pergalės ir norime gera nata užbaigti metus“, – žadėjo jis.

„Kaip treneris ir minėjo, varžovas mums nėra labai žinomas. Bet įdomus – ne iš Europos, atvyko iš Azijos. Man asmeniškai tai bus pats egzotiškiausias varžovas. Iki šiol žaidžiau tik su rinktinėmis iš Europos. Atiduosime visas jėgas, kad laimėtume. Tai – svarbiausia“, – pridūrė O.Verbickas.

Tiesa, daug laiko atgauti jėgas po sunkių rungtynių su Šiaurės Airija, vykusių penktadienį, nebuvo.

„Turėjome tikrai sunkias rungtynes Belfaste. Teko daugiau gintis, mažiau kontroliavome kamuolį. Prisidėjo ir kelionė, skridome iš karto po rungtynių, bet atsistatymas vyksta pačiu aukščiausiu lygiu. Turėjome daugiau nei 24 valandas. Jas praleidome viešbutyje su daktarais. Manau, tikrai būsime maksimaliai pasiruošę rungtynėms“, – atskleidė rinktinės futbolininkas.

Draugiškas rungtynes ketvirtadienį žaidė ir Kuveitas. Jis Čekijoje neprilygo šeimininkams net 0:7.

Tai bus antrasis Lietuvos ir Kuveito mačas istorijoje – pirmasis, taip pat draugiškas, buvo sužaistas dar 2006-aisiais. Tada Kuveito rinktinė iškovojo pergalę 1:0.

Draugiškos rungtynės pirmadienio vakarą vyks LFF stadione. Patekimas į jas – nemokamas, tačiau būtina parsisiųsti pakvietimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas