Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Marokiečiai svajoja apie finalą: „Esame šio pasaulio čempionato Rokis Balboa“

Pirmą kartą Afrikos komandą į pasaulio futbolo čempionato pusfinalį atvedęs Maroko rinktinės treneris Walidas Regragui po pergalės prieš Portugaliją rado vaizdingą palyginimą savo komandai.

„Esame šio pasaulio čempionato Rokis Balboa“, – rėžė marokietis po dar vieno šokiruojančio savo komandos rezultato.

Turnyro Katare sensacija tapęs Marokas šeštadienio vakarą 1:0 nugalėjo Portugaliją ir pratęsė neįtikėtiną savo žygį.

Grupių etape Marokas 2:0 parbloškė, o galiausiai ir turnyrinėje lentelėje ir užnugaryje paliko talentingąją Belgiją, aštuntfinalyje baudinių serijoje įveikė Ispaniją, o galiausiai pravirkdė ir Portugaliją.

„Esame komanda, kurią visi myli šiame pasaulio čempionate, nes rodome pasauliui, jog galima laimėti net ir neturint tiek daug talento ir pinigų, – kalbėjo W.Regragui. – Tai nėra stebuklas. Daugelis jūsų (žurnalistų) taip sako, ypač tie, kurie atvyko iš Europos, bet mes įveikėme Belgiją, Ispaniją ir Portugaliją nepraleisdami nė vieno įvarčio.

Privertėme savo šalies ir žemyno žmones didžiuotis. Kai žiūri Rokio filmą, visada nori palaikyti Rokį Balboa.“

Per penkerias rungtynes vienintelis įvartis, kurį praleido Marokas, krito per susitikimą su Kanada, kai marokiečiai įsimušė į savus vartus. Be belgų, ispanų ir portugalų, Afrikos komanda dar išlaikė sausus vartus ir prieš Kroatiją, kuri taip pat žais pusfinalyje.

„Įgnybkite man, aš turbūt sapnuoju, – negalėjo pergale iš karto po mačo patikėti vienas Maroko herojų vartininkas Yassine'as Bounou. – Marokas yra pasiruošęs žaisti prieš bet ką pasaulyje. Mes pakeitėme ateinančios kartos mentalitetą, dabar jie žinos, kad Maroko žaidėjai gali kurti stebuklus.“

Portugalija prieš Maroką kamuolį kontroliavo 73,2 proc. laiko, atliko 12 smūgių, bet tik tris į vartų plotą ir nė vieno, virtusio įvarčiu.

Ir taip gintis Marokas sugebėjo nepaisant to, jog neturėjo dviejų įprastai vienuoliktuke žaidžiančių žaidėjų – susirgusio Noussairo Mazraoui ir traumuoto Nayefo Aguerdo. Be to, antro kėlinio pradžioje dėl traumos iškrito ir vidurio gynėjas Romainas Saissas.

Tiesa, pastarasis po ketvirtfinalio teigė, kad bandys žaisti pusfinalyje prieš Prancūziją trečiadienį, jei tik leis jo sveikata.

„Jeigu jausiu, kad man per sunku, neužkrausiu rizikų ant savo komandos. Bet padarysiu viską, kad galėčiau žaisti“, – teigė gynėjas.

„Scanpix“/AP nuotr./Achrafas Hakimi ir Youssefas En-Nesyri triumfuoja
„Scanpix“/AP nuotr./Achrafas Hakimi ir Youssefas En-Nesyri triumfuoja

Tuo tarpu W.Regragui pareiškė, kad nėra priežasčių manyti, jog Maroko kelionė privalo baigtis pusfinalyje.

„Kas svarbu, kad ateities kartoms parodėme, jog Afrikos komandoms įmanoma patekti į pasaulio čempionato pusfinalį. O gal ir į finalą, kodėl gi ne? – klausiamai tarė specialistas. – Per spaudos konferenciją prieš kelerias rungtynes manęs klausė, ar mes galime laimėti turnyrą. Aš pasakiau – kodėl ne? Galime svajoti, kodėl neturėtume to daryti? Jeigu nesvajosi, nieko nelaimėsi. Svajojimas nieko nekainuoja.“

Maroko akistata prieš Prancūziją dėl vietos finale trečiadienį prasidės 21 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas