Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Apie V.Ivanausko muštrą prakalbusį žaidėją palaiko ne visi: siūlymas – pažiūrėti į Š.Jasikevičių

Valdo Ivanausko laukia dar viena pradžia. Prieš mėnesį prie Lietuvos rinktinės vairo šalia aikštės dėl netikėtai užklupusio COVID-19 taip ir negalėjęs debiutuoti 55-erių kaunietis savo pėdsaką šalies futbolo metraštyje paliks šeštadienį, kai mūsų futbolininkai susitiks su Bulgarijos rinktine.

Pirmieji mėnesiai karštoje kėdėje naujajam rinktinės strategui nebuvo rožėmis kloti. Rugsėjį vykusiose pasaulio čempionato atrankos rungtynėse lietuviai 1:4 krito prieš Šiaurės Airiją, 0:1 nusileido Bulgarijai ir 0:5 buvo sutriuškinti Italijoje.

Pats V.Ivanauskas savo auklėtinių žaidimą buvo priverstas stebėti tik per televizijos ekraną iš viešbučio kambario, mat debiutinio mačo išvakarėse specialistą netikėtai pakirto koronavirusas.

„Šiuolaikinės technologijos dirbti leido, problemų nebuvo, bet, žinoma, tas darbas nebuvo kokybiškas. Norėjosi būti arčiau komandos, matyti žaidėjų nuotaikas. Per ekraną to nepamatysi. Taip, taškų nėra, bet vienkartiniai rezultatai mūsų tikrai nedomina“, – samprotavo iš karto po kritikos volu atsidūręs strategas.

Visgi prieš antrąją stovyklą bėdų maišas lengvesnis netapo. Treneriui aštrios kritikos dėl stačiokiškų darbo metodų pažėrė dar iki šios vasaros svarbų vaidmenį rinktinėje turėjęs, tačiau V.Ivanauskui neįtikęs Modestas Vorobjovas.

Kai pirmadienį į LFF stadioną įvažiavo juodas „Volvo“ autobusas su stilizuotu geltonu Vyčiu, iš jo į pirmąją stovyklos treniruotę pabiro viso labo devyni aikštės žaidėjai ir trys vartininkai.

Tarp žengusių į aikštę žaidėjų šį kartą buvo tik Linas Klimavičius, Egidijus Vaitkūnas, Edvinas Girdvainis, Fiodoras Černychas, Domantas Šimkus, Martynas Dapkus, Vytas Gašpuitis, Dominykas Barauskas ir Vilius Armanavičius. Su vartininkų treneriu Audriumi Ramonu dirbo Ernestas Šetkus, Edvinas Gertmonas ir Titas Krapikas.

Likusieji rinktinės žaidėjai liko viešbutyje ir ten surengė lengvą atsistatymo treniruotę, nes savaitgalį turėjo rungtynes savo klubuose. Vėliausiai prie komandos prisijungs Donatas Kazlauskas, kurio „Academica Clinceni“ Rumunijos čempionato rungtynes žais dar pirmadienio vakarą.

Pirmojoje treniruotėje nebuvo ir V.Ivanausko asistento Tomo Ražanausko – specialisto, kuris pakeitė vyriausią trenerį prie šoninės linijos rugsėjo mačuose.

„Esame kiek kitokioje situacijoje nei rugsėjį, kai pasiruošti laiko neturėjome, o teko sužaisti net tris mačus. Dabar bus tik dvi rungtynės ir pasirengimui turime penkias dienas. Džiugina tai, kad daugelis žaidėjų žaidžia savo klubuose ir ten turi vis svarbesnius vaidmenis“, – optimizmo neprarado V.Ivanauskas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Valdas Ivanauskas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Valdas Ivanauskas

Treneris prasitarė, kad šeštadienį Belgijos čempionate žaidęs Edgaras Utkus į rinktinės stovyklą atvyko jausdamas raumens skausmus.

„Yra ir daugiau smulkių traumelių, bet dar turime keletą dienų atsistatymui“, – pažymėjo strategas.

Devyni pralaimėjimai iš eilės. 2021-ieji kol kas yra juodžiausi Lietuvos futbolo istorijoje ir šeštadienio mačas su bulgarais, ko gero, bus paskutinė reali galimybė šiame atrankos cikle iškovoti bent tašką. Po to mūsiškiams liks dvikova namuose su Šveicarija ir akistata Šiaurės Airijoje.

Tiesa, V.Ivanauskas – kitokios nuomonės.

„Nesutikčiau. Pirmasis langas parodė, kad su Šiaurės Airija irgi galėjome pasiekti teigiamą rezultatą. Taip, iš likusių trijų rungtynių Šveicarija yra stipriausia komanda, bet su bulgarais ir airiais tikrai galime žaisti ir pasiekti teigiamą rezultatą“, – įsitikinęs V.Ivanauskas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Valdas Ivanauskas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Valdas Ivanauskas

„Po pralaimėjimų visada kyla įvairių minčių. Norisi viską mest, padėt į šalį pirštines, nuspirti kamuolį, bet tada viskas nuslūgsta, susigyveni su tomis emocijomis ir kiekvieną kartą atvykdamas į rinktinę vis iš naujo tikiesi, kad pavyks pasiekti teigiamą rezultatą. Šis kartas irgi toks pats. Visi ir taip puikiai suprantam, kad tų pergalių jau kuris laikas nėra, bet tiek aš asmeniškai, tiek visi žaidėjai atvyksta labai kovingai nusiteikę“, – pasakojo vartininkas E.Šetkus.

Stojus prie komandos vairo V.Ivanauskui, būtent jis tapo naujuoju komandos kapitonu. Paklaustas apie aistras, kurias sukėlė M.Vorobjovo pasisakymai apie naujojo trenerio darbo metodus, rinktinės veteranas stengėsi išlikti korektiškas.

„Keiksmažodžiais čia tikrai niekas nesisvaido. Tai yra jų, dviejų suaugusių vyrų santykiai. Kažkas kažkur prasilenkė ir jie turėtų išsiaiškinti be žiniasklaidos pagalbos. Visi supranta, kad tas minikonfliktas Lietuvos futbolui neduoda nieko gero, kad ir koks jis bebūtų“, – svarstė E.Šetkus.

36-erių tauragiškis nacionalinėje komandoje yra dirbęs net su šešiais skirtingais strategais. 15min paklaustas, ar V.Ivanauskas tikrai yra griežtesnis už savo pirmtakus Raimondą Žutautą, Csaba László, Igorį Pankratjevą, Edgarą Jankauską ar Valdą Urboną, komandos kapitonas pavyzdžiu pateikė Šarūną Jasikevičių.

„Lietuvoje labai mėgstame lyginti futbolą su krepšiniu. Pažiūrėkime į Šarūną Jasikevičių ir kiek muštro žaidėjai gauna iš jo. Teisinga ir laiku pasakyta kritika turi būti priimtina. Yra visokių trenerių, visokių darbo metodų. Profesionalus futbolininkas iš kritikos turi sugebėti išspausti motyvaciją ir tobulėti“, – savo nuomonę dėstė E.Šetkus.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ernestas Šetkus
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ernestas Šetkus

Lietuvos futbolo federacija, panašu, jog irgi suvokia rungtynių svarbą ir po labai ilgos pertraukos yra pasiryžusi surinkti pilną LFF stadioną. Įėjimas į šį mačą bus visiškai nemokamas – tereikia „Tiketos“ bilietų pardavimo sistemoje atsispausdinti kvietimą ir turėti galimybių pasą.

„Viskas priklausys nuo oro sąlygų. Jeigu oras bus geras, manau, kad sirgalių turėsime nemažai. Sekmadienį pasibaigė pasaulio salės futbolo čempionatas, dabar šioks toks susidomėjimas yra, tad tikimės, kad stadionas bus užpildytas“, – vylėsi V.Ivanauskas.

„Pirmas mačas su bulgarais mums tikrai nebuvo prastas. Pralaimėjome praleidę po vienos standartinės situacijos. Aš manau, kad čia bus kiek lengviau. Turėsime sirgalių palaikymą, dirbtinė danga mums taip pat kur kas įprastesnė. Turime didelius šansus pakovoti dėl lygiųjų ar pergalės“, – įsitikinęs E.Šetkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas