Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apmaudu: mačo pabaigoje įvartį Sofijoje praleidusi Lietuva lieka be taškų

Lietuvos futbolininkai buvo arti, kad iškovotų pirmąjį tašką pasaulio čempionato atrankos varžybose, bet ketvirtajame ture Sofijoje lietuviai galiausiai 0:1 nusileido Bulgarijai, praleidę įvartį rungtynių pabaigoje.
Lietuvos futbolo rinktinė Sofijoje 0:1 nusileido Bulgarijos rinktinei.
Lietuvos futbolo rinktinė Sofijoje 0:1 nusileido Bulgarijos rinktinei. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ernestas Šetkus sukūrė du žygdarbius, bet nuo trečios labai pavojingos atakoss Lietuvos rinktinės vartininkui išgelbėti savo komandos nepavyko.

Ivalo Chochevas 82 minutę po standartinės situacijos išniro žaidėjų tankmėje ir galva nukreipė kamuolį į vartus.

Teisėjai dar kelias minutes tikrino, ar nebuvo nuošalės, bet įvartis buvo įskaitytas.

1:0 laimėjusi Bulgarija iškovojo pirmąją pergalę C grupėje ir pakilo į trečią vietą, o Lietuva be taškų lieka paskutinė – penkta.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Lietuvos futbolininkai pralaimėjo visas keturias 2022 metų pasaulio čempionato atrankos kovas, dar metų pradžioje nusileidę Šveicarijai (0:1) ir Italijai (0:2), o praėjusį ketvirtadienį namie 1:4 gavę Šiaurės Airijos pamoką.

Šįkart lietuviai buvo arčiausiai taško.

Lietuvos rinktinės vartininkas E.Šetkus dusyk nuo ypač pavojingų atakų išgelbėjo svečius sekmadienio vakarą, kai varžovai buvo atsidūtę vienas prieš vieną – pirmajame kėlinyje 36 metų vartininkas iš Tel Avivo „Hapoel“ klubo nukreipė kamuolį po šuolio pirštų galais, o antrajame kėlinyje – špagatu koja.

Lietuvos rinktinės treneriai pakeitė du žaidėjus starto sudėtyje, lyginant su rungtynėmis ketvirtadienį, kai V.Ivanausko naujai sudėliotas vienuoliktukas 1:4 krito prieš Šiaurės Airiją LFF stadione.

Tos permainos iš pradžių veikė Sofijoje.

Aikštės viduryje Ovidijų Verbicką pakeistęs Vykintas Slivka sužaidė kovingas rungtynes, daug dirbęs ir kuriant atakas, ir ginantis.

Justas Lasickas pasilinko iš saugų į gynybos kraštą vietoj Vaido Slavicko ir tai tai pat veikė – Serbijoje rungtyniaujantis J.Lasickas atrodė labai solidžiai.

Donatas Kazlauskas šįkart pradėjo mačą nuo pat pradžių ir buvo vienas aktyviausių puolime.

Svarbu, kad iš jaunų žaidėjų sudaryta vidurio gynėjų pora veikė, ypač Benas Šatkus vieną po kito karto čiuoždamas išmušinėjo kamuolį.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lietuvos futbolo rinktinė Sofijoje 0:1 nusileido Bulgarijos rinktinei. Vykintas Slivka
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lietuvos futbolo rinktinė Sofijoje 0:1 nusileido Bulgarijos rinktinei. Vykintas Slivka

Tačiau atakose lietuviai nuveikė nedaug, nesukūrę realių progų pelnyti bent vieną įvartį.

Galiausiai standartinė situacija pražudė Lietuvos komandą, kuriai vėl vadovavo Tomas Ražanauskas, perėmęs vairą iš Valdo Ivanausko – jam trečiadienį buvo nustatytas COVID-19.

Kitas rungtynes Lietuva žais trečiadienį Italijoje, kur mūsiškius egzaminuos šių metų Europos čempionė Italija. Ji sekmadienio vakarą rungtyniauja Šveicarijoje.

Suprasti akimirksniu: svarbiausia statistika

  • Bulgaraija atliko 14 smūgių, Lietuva – tik 4.
  • Į vartų plota Bulgarija pataikė 5 kartus, Lietuva – 1.
  • Bulgarija kėlė 8 kampinius, Lietuva – 2.
  • Bulgarija kontroliavo kamuolį 59 proc., Lietuva – 41 proc.
  • Bulgarijos perdavimų tikslumas – 84 proc., lietuvių – 72.
  • Bulgarija laimėjo 7 dvikovas dėl kamuolio, lietuviai – 14.
  • Bulgarija prasižengė 5 kartus, Lietuva – 19.
  • Bulgarijai parodyta viena geltona kortelė, Lietuvai – 3.

Rungtynių eiga

Rungtynių Bulgarijoje svarbiausius įvykius fiksavo 15min:

Antrasis kėlinys: Bulgarija – Lietuva 1:0

96 min. Šešios teisėjo pridėtos minutės ištiksėjo – Lietuva vėl pralaimėjo.

90 min. Bulgarija turėjo dar vieną šansą, bet šįkart iš geros padėties šauna Dievui į langus.

87 min. L.Mėgelaitį keičia Linas Klimavičius. Gynėjas vietoj saugo, kai atsiliekame?

83 min. Nikolai Mihaylovas, atsarginis Bulgarijos rinktinės vartininkas, dėl replikų teisėjams nubaustas raudona kortele.

82 min. Įvartis! Ivaylo Chochevas po standartinės padėties žaidėjų apsuptyje galva siunčia kamuolį į Lietuvos vartus.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lietuvos futbolo rinktinė Sofijoje 0:1 nusileido Bulgarijos rinktinei.
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lietuvos futbolo rinktinė Sofijoje 0:1 nusileido Bulgarijos rinktinei.

Kelias minutes teisėjas dar tikrino situaciją, kurioje žaidėjų tankmėje išniręs bulgaras šoko aukštai ir smūgiavo taikliai, bet nuošalės nenustatė. Apmaudu, bet 0:1.

74 min. E.Šetkus! Lietuvos vartininkas darsyk išgelbėjo Lietuvos rinktinę, kai padėtis atrodė beviltiška. Žaibiškoje atakoje G.Minchevas išbėgo vienas prieš vartininką, bet E.Šetkus pasitiko varžovų puolėją ir meistrišku špagatu koja numušė kamuolį.

71 min. Ovidijus Verbickas keičia D.Kazlauską, kuris buvo vienas aktyviausių aikštėje tarp svečių. Po šio keitimo į puolimo smaigalį pasislinko F.Černychas, o O.Verbickas žais aikštės krašte.

63 min. Bulgarai užgulė vartus, bet lietuviai šiandien ginasi patikimiau nei su Šiaurės Airija.

57 min. R.Baravyko smagus šūvis, kurį likvidavo Bulgarijos vartininkas. Pirmosios dešimt minučių antrajame kėlinyje nuteikia pozityviai – lietuviai atrodo gyviau.

55 min. D.Kazlauskas iš baudos aikštės kampo smūgiavo šalia vartų.

46 min. Lietuvos rinktinės sudėtyje įvyko keitimas: vietoj nepastebimai pirmojoje rungtynių dalyje žaidusio puolėjo Edgaro Dubicko aikštėje pasirodė Eligijus Jankauskas. Jis užėmė vietą aikštės krašte, o atakų smaigalyje persistūmė D.Kazlauskas.

Pirmasis kėlinis: 0:0

45 min. Pirmoji mačo dalis baigėsi be įvarčių, o už tai turime būti dėkingi vartininkui E.Šetkui, kuris atrėmė pavojingiausią varžovų ataką.

Lietuvos futbolininkai itin pavojingų progų nesukūrė. Tik vienas smūgis į bulgarų vartus, kai šeimininkai sukūrė šešis. Pagal kamuolio kontrolę Bulgarija pirmauja su 58 proc.

38 min. Bulgarija atakuoja vis grėsmingiau. Dar viena pavojinga situacija, kai po E.Šetkaus klaidos išspiriant kamuolį bulgarai pabandė kulnu pasiųsti kamuolį į vartus.

31 min. Koks puikus E.Šetkaus žaidimas, kokia reakcija! Lietuvos vartininkas išgelbėjo nuo įvarčio, kai varžovas atsidūrė prie 11 metrų žymės vienas prieš vartus ir pasiuntė kamuolį į vartų kampą. Puikus šuolis padėjo pirštų galais tauragiškiui pasiekti kamuolį ir nukreipti už virpsto.

27 min. Bulgarijos puolėjas atsidūrė vienas prieš vartininką po A.Novikovo klaidos perduodant kamuolį, bet B.Šatkus čiuoždamas išmušė kamuolį. Tiesa, tai buvo nuošalė, bet Lietuvos gynėjas vertas komplimentų.

25 min. Įpusėjus pirmajam kėliniui Bulgarija kamuolį kontroliuoja 60 proc., Lietuva – 40 proc.

18 min. Pavojinga lietuvių ataka – A.Novikovo tolimas siuntinys iš standartinės padėties galėjo baigtis įvarčiu, jei R.Baravykas būtų pasiekęs kamuolį. O galimybė buvo.

16 min. Bulgarai perėmė kamuolio valdymo kontrolę. Pirmasis bulgarų pavojingas šūvis iš toli – K.Malinovas bandė laimė, bet jo spirtas kamuolys skriejo virš vartų.

11 min. Kol kas per daug broko atliekant perdavimus, bet lietuviai bent jau daugiau laiko valdo kamuolį.

7 min. Lietuviai net kelias minutes kontroliavo kamuolį aikštės viduryje, bet kažko pavojingo sukurti dar nepavyko – aštriems perdavimams trūksta tikslumo.

1 min. Lietuvos komanda į aikštę žengė vilkėdama raudona apranga, kuria rungtyniauja rečiau. Bulgarijos spalvos tradicinės – balti marškinėliai ir žali šortai.

Prieš rungtynes: Lietuvos rinktinės treneriai pakeitė du žaidėjus lyginant su rungtynėmis su Šiaurės Airija. Gynybos krašte Vaidą Slavicką pakeitė Justas Lasickas, kuris ketvirtadienį žaidė saugų grandyje. Ten jo poziciją užims Donatas Kazlauskas, ketvirtadienį rungtyniavęs mačo pabaigoje. Aikštės viduryje vietoje Ovidijaus Verbicko šįsyk pasirinktas Vykintas Slivka.

Lietuvos rinktinės starto sudėtis:

Lietuva: E.Šetkus, J.Lasickas, B.Šatkus, E.Utkus, R.Baravykas, L.Mėgelaitis, V.Slivka, D.Kazlauskas, F.Černychas, A.Novikovas, E.Dubickas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant