Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Apžvalga: antradienį rungtynėmis tarp „Manchester City“ ir Madrido „Real“ startuoja išsiilgtoji Čempionų lyga

Futbolo gerbėjai antradienio vakarą gaus ilgai lauktą futbolo dozę. Ne bet kokią dozę – startuoja stipriausias pasaulio klubinis turnyras UEFA Čempionų lyga. Startuoja ne bet kaip – jau pirmą dieną laukia išskirtinis mačas tarp Madrido „Real“ ir „Manchester City“.
Jose Mourinho ir Roberto Mancini nuotaikos skirtingos
Roberto Mancini ir Jose Mourinho nuotaikos skirtingos / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Rungtynės vyks „Santiago Bernabeu“, tad „Real“ aistruoliai laukia puikaus žaidimo ir, žinoma, pergalės. Ji Madrido klubui reikalinga kaip oras. Pirma, Ispanijos pirmenybėse „Los Blancos“ startavo prasčiausiai per keletą pastarųjų dešimtmečių – pergalė, lygiosios ir net du pralaimėjimai. Antra, Čempionų lygos D grupė, kurioje žaidžia „Real“, turi kiek pabodusį, tačiau svarbų bruožą – tai „mirtininkų“ grupė. Trečia, komandos lyderis Cristiano Ronaldo tapo viso pasaulio pajuokos objektu ir užsitarnavo Tristiano pravardę (ispaniškas žodis triste reiškia liūdnas) – portugalui tai pats laikas reabilituotis.

„Aš neturiu komandos“, – po pralaimėjimo „Sevilla“ šeštadienį teigė Jose Mourinho. Tačiau šis pareiškimas kiek skyrėsi nuo ankstesniųjų – pirmą kartą per pastaruosius kelerius metus J.Mourinho nekaltino teisėjų, „Barcelona“ klubo ir viso pasaulio. Portugalas teigė, kad tai jo kaltė.

Kiek kitokios nuotaikos tvyro Mančesteryje. Pirmą kartą nuo 1968-ųjų „Premier“ lygoje praėjusiame čempionate triumfavę „miestiečiai“ taikosi į Europinę šlovę.

Nors antrus metus iš eilės „Manchester City“ tenka itin pajėgi grupė, tačiau Roberto Mancini auklėtinių tai jau nebeturi gąsdinti. Virš milijardo eurų finansinių injekcijų per pastaruosius kelerius metus sulaukęs klubas nebegali kovoti dėl vieno titulo – laikas „imti viską“.

AFP/Scanpix nuotr./Cristiano Ronaldo
AFP/„Scanpix“ nuotr./Cristiano Ronaldo

„Nežinau, ar tai įvyks šiame, o gal kitame sezone, tačiau tokiu tempu tobulėjantis klubas neturėtų trukti labai ilgai, kad triumfuotų Čempionų lygoje“, – prieš būsimą akistatą kalbėjo J.Mourinho.

Nors „Manchester City“ startas Anglijoje taip pat nėra idealus, tačiau per keturis turus komanda dar nepatyrė pralaimėjimo ir su „Arsenal“ dalijas 3-4 vietas. „Real“ Ispanijoje turi 4 taškus ir dalijasi vos 12-15 vietas.

Tačiau sakoma, kad sužeistas žvėris yra šimtą kartų pavojingesnis.

Įdomūs faktai:

Tai bus pirmasis oficialus šių komandų susitikimas

Čempionų lygą Madrido „Real“ klubas yra laimėjęs daugiausiai kartų – devynis. Tačiau paskutinį sykį – tik 2001-2002 m., kada komandai vadovavo dabartinis Ispanijos rinktinės strategas Vicente del Bosque.

Dabartinis klubo treneris J.Mourinho Čempionų lygoje triumfavo dukart – su „Porto“ ir Milano „Inter“.

„Real“ Čempionų lygos nepraleidžia 16 sezonų iš eilės, o per pastarąsias 25 rungtynes įvarčio nepelnė vos kartą – 2010-2011 pusfinalyje prieš „Barelona“.

„Real“ šeštadienio pralaimėjimas „Sevilla“ ekipai šį sezoną buvo jau antrasis. Tiek pralaimėjimų „morengai“ patyrė per visą 2011-2012 m. “La Liga“ sezoną.

„Manchester City“ šio sezono oficialiose rungtynėse dar nė karto neišsaugojo tuščių vartų

„Manchester City“ pernai metų grupių etape namie įveikė Miuncheno „Bayern“, kuri vėliau iš turnyro išmetė Madrido klubą

Prognozuojamos startinės sudėtys:

„Real“: Ikeras Casillas, Alvaro Arbeloa, Pepe, Marcelo, Xabi Alonso, Sami Khedira, Messutas Ozilas, Luka Modričius, Cristiano Ronaldo, Karimas Benzema.

„Manchester City“: Joe Hartas, Maiconas, Vincentas Kompany, Joleonas Lescottas, Gaelis Clichy, Yaya Toure, Garethas Barry, Davidas Silva, Samiras Nasri, Carlosas Tevezas, Sergio Aguero.

Scanpix nuotr./Hulkas vilkės pirmą kartą Čempionų lygoje vilkės
„Scanpix“ nuotr./Hulkas pirmą kartą Čempionų lygoje vilkės „Zenit“ marškinėlius

Kitos antradienio rungtynės:

A grupė: Zagrebo „Dinamo“ – „Porto“: Ar sugebės Portugalijos ekipa, netekusi lyderio Hulko, reabilituotis už praėjusius metus?

Paryžiaus „Saint-Germain“ – Kijevo „Dynamo“: Ar pinigus į visas puses švaistęs Prancūzijos klubas iškovos pergalę? Pastarąjį sykį Čempionų lygoje PSG dalyvavo 2004-2005 m. ir grupėje liko paskutinis.

B grupė: „Montpellier“ – Londono „Arsenal“: Ar buvusiam „Montpellier“ lyderiui Olivier Giroud pavyks pagaliau pelnyti įvartį žaidžiant „Arsenal“ klube?

Pirėjo „Olympiacos“ – Gelzenkircheno „Schalke“: Ar Vokietijos klubas 150-ą jubiliejinį mačą Europos turnyruose pažymės pergale?

C grupė: „Malaga“ – Sankt Peterburgo „Zenit“: Ar finansinių sunkumų kamuojamas Ispanijos klubas sugebės taip pat sėkmingai pradėti sezoną ir antrame fronte? Ką naujame klube parodys Hulkas?

„AC Milan“ – Briuselio „Anderlecht“: Sklando gandai, kad italų strategas Massimiliano Allegri netrukus bus atleistas. Ar dvi iš trijų rungtynių Italijoje pralaimėjusi Milano ekipa suteiks aistruoliams vilties?

D grupė: Dortmundo „Borussia“ – Amsterdamo „Ajax“: Kiekviena pergalė šioje grupėje yra aukso vertės. Ar „Borussia“ namie padės pamatus išėjimui į kitą etapą?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas