Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 26 /23:11

Islandų svajonė dužo į šipulius: lemiamame mače pralaimėjo kroatams

Mažiausia visų laikų pasaulio futbolo čempionato dalyvė Islandija pasirodymą Rusijoje baigė po trijų rungtynių. „Vikingai“ buvo labai arti to, jog pakartotų dvejų metų stebuklą, kai prasibrovė į Europos čempionato atkrintamąsias, tačiau planetos pirmenybes baigė po grupės varžybų. Lemiamame D grupės mače, kuriame islandams buvo būtina pergalė, jie 1:2 pralaimėjo kroatams.
Birkiras Bjarnasonas
Islandijos gerbėjai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kroatijos ekipa grupėje užėmė pirmąją vietą ir atkrintamosiose susitiks su Danija. Pirmą kartą tokio rango varžybose kroatai pirmą etapą baigė laimėję visus tris sykius.

Islandus lemiamame mače galėjo išgelbėti tik pergalė, bet jos iškovoti nepavyko ir į aštuntfinalį prasmuko Argentina, kitame D grupės mače dramatiškai 2:1 palaužusi Nigeriją.

Rostove vykusio mačo pirmajame kėlinyje islandai turėjo daugybę progų išsiveržti į priekį, bet jas švaistė vėjais, o antro kėlinio pradžioje buvo nubausti, kai Milanas Badeljis iš pradžių sudrebino skersinį, o dar po akimirkos ir pasiuntė kamuolį į vartus.

75-ąją minutę baudinį už Dejano Lovreno žaidimą ranka baudos aikštelėje realizavęs Gylfi Sigurdssonas buvo grąžinęs intrigą, bet pačioje dvikovos pabaigoje iššovė Ivanas Perišičius (90 min.).

D grupė
1. Kroatija 3 3 0 0 7:1 9
2. Argentina 3 1 1 1 3:5 4
3. Nigerija 3 1 0 2 3:4 3
4. Islandija 3 0 1 2 2:5 1

Rungtynių eiga:

90 min. Ivano Perišičiaus puikus tolimas smūgis ir 2:1!

75 min. Intriga sugrįžo – 1:1! Po Gylfi Sigurdssono perdavimo į baudos aikštelę ranka sužaidžia Dejanas Lovrenas. Į kroatų vartus skiriamas baudinys, kurį tas pats G.Sigurdssonas užtikrintai realizuoja.

73 min. Puiki islandų proga išlyginti rezultatą. Birkiras Bjarnasonas gauna puikų perdavimą iš dešinio krašto baudos aikštelėje, bet smūgis nepavyksta.

68 min. Kroatai lengvai kontroliuoja rungtynių eigą. Islandai bando paspausti savo varžovus, bet tai daryti sekasi sunkiai.

61 min. Praleidę įvartį, islandai vėl suaktyvėjo ir bandė pelnyti greitą išlyginamąjį įvartį, bet sėkmės pritrūko.

47 min. Antrą kėlinį vėl aktyviau pradėjo kroatai. Iš pradžių Milanas Badeljis tolimu galingu smūgiu patikrino islandų vartų skersinio tvirtumą, o po akimirkos jau savojo šanso nebepaleido – Florencijos „Fiorentinos“ kapitonas iš kelių metrų efektingu smūgiu siunčia kamuolį į viršutinį vartų kampą ir 1:0!

45 min. Islandų presas spaudžia vis galingiau. Birkiro Bjarnasono smūgį iš kelių metrų sugeria kroatų gynyba. Kėlinio pabaigoje „vikingai“ akivaizdžiai dominuoja.

41 min. Islandai turi puikiausią progą. Kamuolys perimamas iš Luka Modričiaus ir su komandos draugu „sienelę“ sužaidęs Alfredas Finnbogasonas smūgiuoja iš labai pavojingos zonos, bet kamuolys praskrieja visai greta virpsto.

35 min. Kėlinio antroje pusėje islandai perėmė iniciatyvą ir vis pavojingiau grasina kroatų vartams. „Vikingai“ supranta, kad trauktis nėra kur, bet kroatų gynybos pramušti nepavyksta.

25 min. Savojo šanso islandai sulaukia. Hoduras Magnussonas pavojingai smūgiuoja galva, bet kamuolys praskrieja greta vartų.

19 min. Islandai ilgiau nei penkias minutes žaidžia dešimtyje, bet galiausiai pasikeitęs aprangą ir užkamšyta nosimi Birkiras Bjarnasonas grįžo į aikštę.

13 min. Islandai kurį laiką priversti žaisti be Birkiro Bjarnasono. Saugas veidu sugėrė Mark Pjacos smūgį alkūne ir pasruvo krauju. Kroatui arbitras parodė geltoną kortelę.

8 min. Nors islandams ir reikia pirmiesiems įmušti įvartį, jie išlieka ištikimi savo taktiniams sumanymams ir pirmomis minutėmis atiduoda iniciatyvą varžovams bei mėgina kontratakuoti.

Islandija: Hannesas Halldorssonas, Birkiras Saevarssonas, Sveriras Ingasonas, Ragnaras Sigurdssonas, Johanas Gudmunssonas, Birkiras Bjarnasonas, Gylfi Sigurdssonas, Alfredas Finnbogasonas, Aronas Gunnarssonas, Hoduras Magnussonas, Emilis Hallfredssonas.

Kroatija: Lovre Kaliničius, Ivanas Periščius, Vedranas Čorluka, Mateo Kovačičius, Andrejus Kramaričius, Luka Modričius, Tinas Jedvajus, Duje Caleta-Caras, Milanas Badeljis, Marko Pjaca, Josipas Pivaričius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai