Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čempionų lygos finalas bus angliškas: „Chelsea“ išspyrė Madrido karalius

Antrą kartą per pastaruosius trejus metus UEFA Čempionų lygos finalas bus angliškas. Prie antradienį bilietą į lemiamą turnyro kovą iškovojusio „Manchester City“ prisijungė Londono „Chelsea“, namuose atsakomąsias pusfinalio rungtynes prieš Madrido „Real“ laimėjusi 2:0.
UEFA Čempionų lygos pusfinalis: „Chelsea“ – „Real“
UEFA Čempionų lygos pusfinalis: „Chelsea“ – „Real“ / „Scanpix“ nuotr.

Pirmoje akistatoje Madrido „Santiago Bernabeu“ stadione prieš savaitę svarbų išvykos įvartį pasiekusi Londono ekipa pirmajame kėlinyje atidavė iniciatyvą varžovams iš Ispanijos, o patys pavojingai atakavo po „Real“ klaidų ir rengdami greitus išpuolius.

Pirmąjį įvartį „Chelsea“ pasiekė sužaidus beveik pusvalandį, 28-ąją mačo minutę.

Puikiai sužaidęs N'Golo Kante išvedė į pavojingą poziciją Kai Havertzą, kuris iš dėkingos padėties pataikė į skersinį, bet kamuolys krito atgal į vartininko aikštelę, kur be priežiūros paliktas Timo Werneris pelnė turbūt vieną lengviausių karjeros įvarčių.

Vokietis buvo pasižymėjęs ir keliolika minučių anksčiau, bet tuomet jo įvartis buvo anuliuotas dėl nuošalės.

„Chelsea“ turėjo daugybę progų pelnyti ir dar vieną ar net kelis įvarčius, bet daugelį jų apmaudžiai švaistė. Vien antrojo kėlinio pradžioje Masonas Mountas dusyk atsidūrė vienas prieš „Real“ vartininką Thibaut Courtois, bet vieną sykį pykštelėjo virš vartų, o kitą pataikė į varžovų vartų sargą.

Vis dėlto galiausiai „aristokratai“ ir M.Mountas pasiekė savo. 85-ąją minutę N'Golo Kante perėmė kamuolį pavojingoje zonoje, po keitimo pasirodęs Christianas Pulišičius pritraukė prie savęs Th.Courtois ir atliko perdavimą, o M.Mountas užbaigė ataką nukreipdamas kamuolį į tinklą ir įtvirtindamas „Chelsea“ pergalę.

Savo ruožtu „Real“ pirmajame kėlinyje dar bandė gelbėti ketvirtas rezultatyviausias visų laikų Čempionų lygos žaidėjas Karimas Benzema, bet nei galva, nei koja prancūzui įmušti nepavyko – geriausius jo bandymus atrėmė tautietis „Chelsea“ vartininkas Edouardas Mendy. O antrajame kėlinyje blankiai rungtyniavęs karališkasis klubas progų praktiškai neturėjo.

„Real“ neišgelbėjo ir po traumos grįžęs bei pirmąsyk nuo kovo 31-osios žaidęs kapitonas Sergio Ramosas, kuris pirmajame kėlinyje užsidirbo geltoną kortelę.

„Scanpix“ nuotr./UEFA Čempionų lygos pusfinalis: „Chelsea“ – „Real“
„Scanpix“ nuotr./UEFA Čempionų lygos pusfinalis: „Chelsea“ – „Real“

Tai bus trečias angliškas finalas Čempionų lygos istorijoje. 2008-aisiais „Manchester United“ po baudinių serijos nugalėjo „Chelsea“, o prieš dvejus metus Madride „Liverpool“ 2:0 įveikė Londono „Tottenham Hotspur“ klubą.

„Chelsea“ finale žais po devynerių metų pertraukos ir tik trečią kartą klubo istorijoje. Jau minėtame susitikime 2008-aisiais „aristokratai“ nusileido „Man United“, o 2012-aisiais per baudinių seriją triumfavo prieš Miuncheno „Bayern“.

„Real“ pusfinalio etape iškrito pirmą kartą per šešerius metus – 2016, 2017 ir 2018 metais „Real“ laimėjo Čempionų lygą, o per pastaruosius du sezonus iki pusfinalio neprisikasė.

Čempionų lygos finalas tarp „Manchester City“ ir „Chelsea“ klubų bus žaidžiamas gegužės 29 dieną Atatiurko stadione Stambule.

ChelseaReal Madrid

Londono „Chelsea“ – Madrido „Real“ 2:0 (pirmosios rungtynės 1:1, bendras rezultatas 3:1)
28' Timo Werneris [1:0]
85' Masonas Mountas [2:0]

15min fiksavo svarbiausius rungtynių įvykius:

90+4 min. „Real“ įvarčio nebepasiekė ir rungtynės baigėsi pergalės šokį šokant „mėlyniesiems“.

85 min. ĮVARTIS! „Chelsea“ galiausiai pavyko išnaudoti vieną iš savųjų progų. N.Kante perėmė kamuolį, Ch.Pulišičius pritraukė prie savęs Th.Courtois ir atliko perdavimą, o M.Mountui teliko nukreipti kamuolį į tinklą – 2:0.

76 min. Po keitimo pasirodęs Christianas Pulišičius atliko aštrų perdavimą, o K.Havertzui iki kamuolio ir, greičiausiai, įvarčio pritrūko labai nedaug.

73 min. M.Mounto pakeltas kampinis ir pirmas prie kamuolio T.Silva, bet „Chelsea“ brazilo bandymas nesėkmingas.

66 min. Dar viena „Chelsea“ kontrataka, o jos smaigalyje šįkart atsiduria N.Kante. Bet rezultatas ir vėl toks pat – Th.Courtois išgelbėjo savo komandą.

59 min. „Chelsea“ švaisto vieną progą po kitos – M.Mountas dar kartą pabėgo į priekį, bet smūgiuodamas pataikė į nuostabiai poziciją užsiėmusį Th.Courtois.

54 min. Koks šansas! Po gražios kombinacijos M.Mountas pabėgo prieš Th.Courtois, bet pabandęs pramušti belgą jėga į vartus nepataikė ir rezultatas liko nepakitęs.

52 min. T.Silva irgi pabandė laimę galva, bet jo smūgiuotas kamuolys kyla virš vartų.

47 min. Koks K.Havertzo smūgis galva! Vokietis sudrebino „Real“ vartų skersinį.

46 min. Pradedame antrąjį kėlinį!

45 min. Pirmas kėlinys baigėsi, tačiau intriga šiame pusfinalyje dar toli gražu nedingo.

42 min. M.Mountas kėlė pavojų „Real“ vartams, bet T.Kroosas laiku pasaugojo savo gynėjus ir įvarčio svečiai išvengė.

36 min. Bravo E.Mendy! K.Benzema atliko itin pavojingą smūgį galvą, bet „Chelsea“ vartų sargas kol kas tarp virpstų stovi kaip siena ir įspūdingai atrėmė tautiečio bandymą.

32 min. Į pavojingą ataką leidosi „Chelsea“, bet T.Wernerio perdavimas A.Rudigeriui buvo netikslus.

28 min. ĮVARTIS! Į nuostabią poziciją N.Kante išvedė K.Havertzą, kuris pataikė į skersinį, bet laiku prie kamuolio suskubo T.Werneris, iš kelių centimetrų nuo vartų linijos pelnęs turbūt vieną lengviausių karjeros įvarčių. „Chelsea“ stiprina savo pozicijas – 1:0 šiandien ir 2:1 bendroje pusfinalio akistatoje.

26 min. K.Benzema klastingai pykštelėjo į vartus, bet pirštų galais kamuolį atmušė E.Mendy.

18 min. Krenta įvartis, bet kyla ir nuošalės vėliavėlė – T.Werneriui tenka nusivilti, o rezultatas lieka nepakitęs.

17 min. L.Modričius pabandė iš maždaug 20 metrų – kamuolį pagavo E.Mendy.

16 min. Pavojinga „Chelsea“ ataka, kurią sustabdė prieš kamuolį užlindęs ir pražangą išprovokavęs Nacho.

12 min. Buvusiam „Chelsea“ vartininkui Th.Courtois teko padirbėti – iš pradžių belgas atrėmė labai tolimą A.Rudigerio smūgį, o vėliau sustabdė ir pavojingą M.Mounto perdavimą.

9 min. Kol kas kamuolio kontrolė priklauso „Real“ klubui, bet arčiau varžovų vartų „karaliams“ priartėti nepavyksta.

1 min. Rungtynės prasidėjo. Smagaus futbolo!

„Chelsea“ (3-4-3): Edouardas Mendy, Antonio Rudigeris, Thiago Silva, Andreasas Christensenas, Benas Chilwellas, Jorginho, N'Golo Kante, Cesaras Azpiliqueta, Masonas Mountas, Timo Werneris, Kai Havertzas.

„Real“ (4-3-3): Thibaut Courtois, Ferlandas Mendy, Sergio Ramosas, Ederis Militao, Nacho, Luka Modričius, Casemiro, Toni Kroosas, Edenas Hazardas, Karimas Benzema, Vinicius Junioras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant